Specker Balázs

Symantec és Yahoo: együtt a biztonságért

A Yahoo a héten bejelentette, egyesíteni kívánja erőit a Symantec-kel, és a biztonsági céggel közös webes szolgáltatásba kezd, amely a Norton vírusirtót és tűzfalat is magában foglalja.

A megegyezés révén a Yahoo-felhasználók kedvezményesen vásárolhatják meg a Symantec Norton Internet Security csomagjának interneten terjesztett verzióját - írja a PC World. "Az internetes biztonság kulcsfontossággal bír felhasználóink számára. Az egyszerű, megbízható megoldások segítenek az embereknek, hogy nyugodtan élvezhessék mindazt, amit az internetben szeretnek" - fogalmazott Stephen Miller, a Yahoo termékmenedzsmentjéért felelős igazgatója a TechNewsWorld oldalán.

-A közös név alatt futó szolgáltatás a Norton Antivirust és a Norton Personal Firewallt foglalja magába. A Yahoosok egy 30 napos próbát is tehetnek, mielőtt a vásárlás mellett döntenek. A két óriáscég a Yahoo hálózatán belül igyekszik piacra dobni az új szolgáltatást. A netes postafiókok mellett a keresőmogul más webes eszközeit is bevonják majd a terjesztésbe.

Manapság egyre több biztonsági szoftver és szolgáltatás terjesztése zajlik az internet keresztül, ahelyett, hogy a felhasználók a boltok polcairól, vagy gépvásárláskor előre feltelepítve kapnák meg őket. A Symantec és a Yahoo korántsem idegenek egymás számára, ugyanis a biztonsági cég már jóideje végzi a Yahoo Mail Web szolgáltatás ki- és bemenő forgalmának ellenőrzését.

Persze nem a Yahoo az első internetes cég, amelyik érdeklődést mutat az antivírus-piac iránt. Elég csak az AOL-ra gondolnunk, amelyik saját biztonsági, helyreállítási és adatlopás elleni szolgáltatáson dolgozik a McAfee-val. A Total Care néven ismert lehetőség egyelőre tesztverzióban érhető el. A Microsoft júniusban debütált OneCare csomagja még kérdéses, milyen hatást gyakorol a színtérre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bith #1
    Jajj ne!