SG.hu

Webkamerán keresztül követhető az M0-s híd építése

A földrajzinév-bizottság javaslata alapján feltételezhetően Megyeri híd lesz az M0-s északi átkelőjének neve, amelynek építését az RG Stúdió által kifejlesztett ÍRISZ webkamerás megfigyelő rendszer segítségével már interneten is követhetjük.

A HÍDÉPÍTŐ Zrt. és a STRABAG Zrt. által alakított konzorcium pályázatán az RG Stúdió ÍRISZ beruházás-megfigyelő rendszere nyerte el az Északi Duna Híd építésének nyomon követési jogát. Ugyanaz az ÍRISZ rendszer, amely a DunaÚJ-HÍD építkezéseinél és a Mecsextrém Park vadállat-figyelőjeként már bevált.


Az ÍRISZ roppant egyszerű, egyúttal nagy teljesítményű, online publikálási lehetőséget nyújtó webkamera-rendszer. Mivel a beruházás kezdetén csak a Duna egyik oldalán volt elérhető szélessávú internet kapcsolat, ezért a Duna másik oldalán rögzített képeket WIFI segítségével továbbítják a keleti oldalon elhelyezett alközpontig, ahol feldolgozás után az RG Stúdió szerverközpontjába kerülnek az adatok. Itt egy speciális alkalmazás segítségével adminisztrációs felületen keresztül tekintheti meg a megbízó az üzemeltetett kamerák felvételeit. Ma azonban már ott tartunk, hogy az építkezés képei az interneten bárki számára elérhetők.

A kamerák képeit mutató oldal látogatottságából ítélve sokak számára érdekes megfigyelni, hogyan változik óráról órára egy építkezés látképe, hogyan nő ki szemünk láttára az új híd földből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fflx #8
    esetleg kifejthetned, hogy mire gondolsz, vagy akar linkelhetnel ide valamit, amit demonstralja, hogy mire gondolsz.

    mert ugye 'gagyizni' bele a vakvilagba nem tul bonyolult dolog.

    #5: azt gondolom, hogy mivel par napra publikusan is visszanezheto, ezert a szervereiken nem fogjak letorolni utana sem.
    tehat akar meg a vegen ossze is allhat az a 'jo kis' video, amirol beszelsz. (persze azert azt latni kell, hogy ez nem egy ingyenes projekt, senki nem fogja a szabadidejet arra aldozni -valoszinuleg- hogy ilyen 'jo kis' videokat gyartson.
  • HENCIG #7
    Hát elég enyhe kifejezés az, hogy gagyi!!!!
    Ezt a rendszert biztosan nem fogom alkalmazni sehol!
    ÍRISZ! Mondjon Le!
  • davos80 #6
    Persze és mi lenne,ha egyszerre akarná 6000 ember irányítani?
    De elég ha csak 6,kettő balra akarná forgatni,kettő jobbra,meg egy fel,egy le.........
  • toyotakacsa01 #5
    Az lenne szuper, ha legalább 1 hétre (vagy több időre) vissza lehetne nézni a képeket. Jó kis kis videót lehetne csinálni belőle...
  • akyyy #4
    ez az egyik legszarabb webkamera rendszer? annak mi értelme hogy 2óránként csinál képet? milió olcsó és mégis szórakoztató webkamera létezik, sőt kitehettek volna egy olyat mint ami debrecenbe vagy miskolcoin van, a felhasználó szabadon irányíthatja a kamerát...
  • Mighty #3
    Szerintem úgy volna a legjobb, ha minden egész órában készült képet archiválnának. A híd elkészülte után lejátsszva lehetne igazán megfigyleni, hogyan épült fel :)
  • Mighty #2
    Ami az összes többi, nyilvános helyet mutató webkamerának. Érdekes.
  • Ronny #1
    ennek mi értelme?