Berta Sándor

Milyen lesz az internet 2020-ban?

Egy fokozatosan digitális behálózott világ további fejlődést, toleranciát és esélyegyenlőséget hozhat, de ugyanakkor számos veszélyt is hordozhat magában - vélik nemzetközi szakemberek.

A Pew Internet & American Life Project nevű amerikai kutatóintézet összesen 742 nemzetközileg elismert kutatót kérdezett meg arról, hogy szerintük milyen lesz az internet 2020-ban? A megkérdezett szakemberek 58 százaléka szerint előbb vagy utóbb fel fog bukkani egy olyan új társadalmi csoport, amelyik mindenfajta technikai fejlődést ellenezni fog. Ennek a csoportnak a tagjai képesek lesznek akár terroristamódszereket is felhasználni a világháló ellen.

A válaszadók 56 százaléka optimista volt abban a tekintetben, hogy az internet már az egész világot be fogja hálózni. 52 százalék szerint a világháló egy óriási lehetőség arra, hogy valóban egyenlő esélyekkel induljon minden ember és hogy a felhalmozott tudásanyagot bárki megismerhesse, akár az országhatárokon átnyúlva is. Az emberek 57 százaléka az angol nyelv további térnyerésére számított, de egyre többen vannak azok, akik szerint a kínai nyelv is hasonló jelentőségre fog szert tenni. A kutatók 56 százaléka vélte úgy, hogy az internet további fejlődése pozitívan hat majd a világgazdaság teljesítőképességére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #9
    2020-ban az internet olyan lesz, mint ma a tévé. A tévé pedig, mint a kazettás magnó.
  • Chrystopher #8
    Azokrol tudjuk milyenek lesznek 2020-ban ^^
  • AranyKéz #7
    Hé, és a pedofilok?
  • BlackRose #6
    Bioport... directly attached to your spinal cord... eXistenZ :))) persze nem 2020-ban de szerintem elkerűlhetetlen dolog a cyberorganizmus is és a teljessen valósághű virtuális világ, na de ezzel most az emberi elme jelenlegi fejletségi fokán nem érdemes foglalkozni.
  • Penge4 #5
    Lesz az emberek tarkóján egy USB port, mint a Mátrixban.
  • BlackRose #4
    "előbb vagy utóbb fel fog bukkani egy olyan új társadalmi csoport, amelyik mindenfajta technikai fejlődést ellenezni fog"

    szerintem ez a csoport már régen létezik, úgy hívják őket, hogy túlnyomó többség, de nevezhetném őket emberiségnek is, ugyanis az emberek általában vagy szeretik a technikai fejlődést vagy nem, és valamilyen fejlődést csak az szerethet, aki legalább részben megérti. Persze minden ember általában használ egy két technikai eszközt (pl. mobil telefon, digitális fényképezőgép, számítógép stb.) de ezt csupán vagy a divat diktálja, vagy kényszerből van az egész.

    Mindenesetre a technikai fejlődés óriási előnyt ad azoknak akik szeretik és nekik a tanulás az új felfedezése élvezet, viszont a többségnek csak kényszer, hogy megtarthassák jelenlegi pozicióikat a társadalomban.

    Különben, fogalmam sincs milyen lesz az Internet 2020-ban, pedig már 1995 óta használom rendszeressen, előtte is jártam rajta, úgyhogy szerintem csak lövöldözni lehet a sötétbe, még 2010 is túl messze van, 2020? hát szerintem aki erről dumál az vagy hazudik, vagy nem tud semmit.
    Mindenesetre, valószínűleg teljessen kizárt dolog lesz normális életet élni nélküle, habár azt hiszem ez már lassan most is igaz.
  • Béla bácsi #3
    Ja meg persze a terrorizmus. Mekkora gy mézesmadzag az is.
  • Béla bácsi #2
    "toleranciát és esélyegyenlőséget "
    Úgy szeretem ezt a két szót. Egyes egyetemeken azt tanítják hogy használjuk ezeket minél többször?
  • pepe003 #1
    "Ennek a csoportnak a tagjai képesek lesznek akár terroristamódszereket is felhasználni a világháló ellen."
    Ezek tudnak valamit...