Berta Sándor

Spanyolország eltűnt egy időre a világhálóról

Az eddigi legnagyobb üzemzavart élték át a spanyol internetszolgáltatók és felhasználók.

Az ESNIC spanyol állami internetszolgáltató DNS-szervereiben bekövetkezett szoftverhiba miatt több mint 400 000 spanyol weboldal vált elérhetetlenné. Az eset minden olyan linket érintett, amelyben megtalálható volt a világhálón Spanyolországot jelölő .es domén. Spanyol lapértesülések szerint az újságok, fórumok, bankok és magánemberek weboldalai gyakorlatilag nyomtalanul tűntek el egyik percről a másikra. A közintézményeket ügyfelek ezrei árasztották el panaszaikkal.

Az üzemzavar körülbelül két órán át tartott, a rend tegnap 17 óra 12 percre állt helyre. Mint utólag az ESNIC tájékoztatásából kiderült, a fennakadást a DNS-szerverek adatainak nyolcóránként elvégzett szokásos frissítése közben fellépő szoftverhiba okozta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • turul16 #5
    És miért nem vete át, egy tartalék rendszer a szerepét? Na ez a hiba, nem az, hogy a primary rendszer összepiszkította magát.

    Azért egy kicsit tulzás, némelyik DNS szerver biztos emlékezett pár névre, teljesen nem tünhetett el potom 2h leállás miatt egy teljes ország, ha igen, akkor csak gratulálni tudok az illetékeseknek.
  • akyyy #4
    magyarországon kellene egy ilyen -.-
  • Ronny #3
    annexálni kelett volna a domaint
  • kow83 #2
    "-Na jó kisfiam, nyomd meg te a frissítés gombot..."
  • aRoma #1
    vazzeg