SG.hu

Milliárdos állami megrendelés a Synergonnak

A Synergon Informatika Nyrt. és alvállalkozója, a Signal Kft. végezi a Központi Honvéd Kórház teljes informatikai rekonstrukcióját. A Synergon árbevétele a projekt kapcsán közel kilencszáznegyvenmillió forint.

A Központi Honvéd Kórház Rekonstrukciós Projekt keretében a Synergon Informatika Nyrt., a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. alvállalkozójaként modernizálja a Magyar Honvédség Központi Honvéd Kórház teljes informatikai infrastruktúráját. A projekt során hardvereket, szoftvereket, valamint hálózati eszközöket és IP (Internet) alapú telefonhálózatot szállít és telepít a cég. A teljes rendszerintegrációt a Synergon szakemberei végzik, a nővérhívó és órahálózat kialakítása, valamint a strukturált kábelezés a Synergon nevesített alvállalkozója, a Signal Telefontechnika Kft. feladata.

A Honvédelmi Minisztérium Ingatlankezelési Hivatala által 2006 januárjában kiírt meghívásos pályázat egyik nyerteseként a Synergon a leszállított szervereket, nagykapacitású háttértárakat és hálózati eszközöket implementálja és integrálja a honvédség már meglévő informatikai rendszeréhez. A projekt fontos része az újonnan kiépülő informatikai rendszer integrációja a központi katonai védelmi rendszerrel.

A most kiépülő IP telefóniával kórházon belül egyszerűen megvalósítható a mellékállomások mobilitása, azaz a munkatársak bármely telefonkészüléken bejelentkezhetnek, és saját mellékükön, az intézmény bármely pontján elérhetőek. Az IP telefonok révén a számítógéppel nem rendelkező munkatársak - nővérek, portások - is hozzáférhetnek a belső telefonkönyvhöz, saját hangpostájukhoz, intézményi információkhoz és egyéb - például munkaidőnyilvántartó - alkalmazásokhoz.

Az új informatikai infrastruktúra a jövőbemutató technológiának köszönhetően nagyban hozzájárul a modern és színvonalas betegellátáshoz. Az új rendszer a már meglévő eszközöket is felhasználva a jövőben rugalmasan bővíthető, így gazdaságosan üzemeltethető. A Synergon várhatóan 2007 második negyedévében zárja le a projektet. Ezt követően support szerződés keretében biztosít teljes körű terméktámogatást a kórház részére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!