Napi Online

Synergon-szerződés a Mol-leánnyal

A Synergon Rt. három évre szóló - évi 208 millió forint értékű - support szerződést kötött a Mol Földgázszállító Zrt.-vel gázipari informatikai alkalmazása támogatására - jelentette be a tőzsdei társaság.

Az informatikai cég és alvállalkozói, a spanyol Atos Origin és a Humansoft mintegy két éve dolgozik a Mol leányvállalatánál, ahol több részprojekt keretében a WEM-TGM gázipari alkalmazás folyamatos fejlesztését és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat végeztek. A rendszer legfőbb feladata az országos napi szállítási feladatok menedzselése, szakmai terminológiával, az igényelt gázmennyiségek nominálása és gáznapot követő allokálása. Ennek segítségével kerül meghatározásra az a gázmennyiség, amelyet az ország másnap fel fog használni, míg az allokálás a tényleges gázfogyasztásnak megfelelő felosztást biztosítja.

Ma egyébként egy másik a Synergonnal kapcsolatos bejelentés is történt: új 5 százalék feletti nagytulajdonos jelentkezett. Az Erste-csoporthoz köthető, a részvénypiacon egyébként is aktív - korábbi közlemények szerint többek között a Pannonplastban is érdekelt - Portfolió Kft. ugyanis március 13-án 0,63 százalékos közvetlen részesedést szerzett az informatikai vállalkozásban, s ezzel teljes részesedése 5,14 százalékra nőtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!