MTI

Nagy a mozgolódás a Synergonnál

A Pannonplast Rt. 4,19 százalék tulajdont vásárolt a tőzsdén jegyzett Synergon Informatikai Rt.-ben és ügyfélkapcsolati rendszer üzemeltetésére leányvállalatot alapított Németországban - jelentette be a Pannonplast a BÉT honlapján.

A Pannonplast vezetése még nem döntött további részvényvásárlásról - közölte Gyimóthy Dénes, a Pannonplast pénzügyi igazgatója. "Először szeretnénk megnézni, milyen lehetőségeket nyújt a Synergon" - mondta, hozzátéve, hogy ennek eredményeként, valamint a lehetőségek függvényében döntenek a Synergonba történő további bevásárlásról. Az árat Gyimóthy Dénes nem kívánta közölni, de annyit mondott, hogy friss tőzsdei vásárlásról van szó. A Pannonplastot nem kötelezte semmi a részvényvásárlás bejelentésére, de a társaság transzparens működéséhez ez hozzátartozik - tette hozzá a pénzügyi igazgató.

Kedden a tőzsdén szokatlanul nagy volt a Synergon forgalma. A több mint 1,34 milliárd forint árfolyamértékű kereskedésben 1.669.641 darab Synergon részvény cserélt gazdát 804 forintos átlagáron, míg a Pannonplast által megvásárolt 4,19 százalék valamivel több, mint 400 ezer Synergon részvényt jelent. A tőzsdei bejelentés szerint a Pannonplast Rt. stratégiájának részeként megvizsgálta a közép-kelet európai régióban terjeszkedő tőzsdei társaságokba történő befektetések lehetőségét. Ennek eredményeként a Synergonban olyan pénzügyi befektetési célpontot talált, amely vállalat-csoport profitálhat a régió gazdasági növekedéséből és egyben diverzifikáltja a Pannonplast pénzügyi befektetéseit.

A Pannonplast terve szerint a két társaság közötti jövőbeni együttműködés és tapasztalatcsere mindkét fél számára hasznos lehet a regionális stratégiájuk megvalósításának szempontjából. A Pannonplast Rt., Pannunion Services Gmbh. néven kereskedelmi leányvállalatok alapított Németországban. Az új leányvállalat feladata az Európai Unió fejlettebb országaira koncentráló ügyfélkapcsolati rendszer üzemeltetése. A társaság termelő tevékenységet nem fog végezni, kizárólag kereskedelmi és képviseleti feladatokat lát el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!