MTI

IT eszközök a Synergontól a Mol Földgázszállítónak

A Synergon Informatika Rt. 250 millió forint értékben szállított és helyezett üzembe a Mol Földgázszállító Zrt.-nél HP, SAN és Cisco eszközöket - közölte a Synergon az MTI-vel.

A közlemény szerint Mol Földgázszállító Zrt. 2005-ben közbeszerzési pályázatot írt ki, egyszintű gázszállító SCADA rendszer fejlesztéséhez, illetve bővítéséhez szükséges eszközök szállítására és installálására. A pályázat nyerteseként a Synergon szállította az unikálisnak nevezhető, megbízható Linux alapú HP Itanium szervereket és SAN storage megoldásokat, amelyeken a megújuló SCADA rendszer fut majd.

A szerverekhez kapcsolódóan a Synergon Cisco hálózati eszközök telepítését és rendszerintegrációt is végzett, emellett a szükséges Oracle installációt és egyéb hardverelemek telepítését is megvalósította. A SCADA a Mol Földgázszállító Zrt. egyik legfontosabb gázipari informatikai alkalmazása, amely az országos szállítórendszer távfelügyeletét és szabályozását teszi lehetővé.

Az új SCADA rendszer várhatóan 2006 augusztusában lép üzembe. A projekt keretében a Synergon munkaállomásokat és nagyteljesítményű hálózati nyomtatókat is szállított a Mol Földgázszállító Zrt. siófoki központjába és hat további telephelyére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dondore #1
    Szakított a Cisco a Synergonnal
    2005. május 9. -ei hir.

    Akkor most mi van?