SG.hu

Megvan az év információbiztonsági diplomadolgozata

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület megalapította az "Év információbiztonsági diplomadolgozata" címet.

A beérkezett színvonalas pályázatok értékelése után Czirkos Zoltán, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója vehette át az erkölcsi elismeréssel és jutalommal járó díjat az Egyesület szeptember 20-i XXII. Információvédelmi Szakmai Fórumán. Az "Év információbiztonsági diplomadolgozata" cím nyilvános pályázat alapján kerül kiadásra, amin a magyarországi egyetemek nappali tagozatos hallgatói indulhattak. Az értékelést az Egyesület vezetősége egyhangúan ítélte oda Czirkos Zoltánnak a "P2P alapú biztonsági szoftver kifejlesztése" címmel ellátott diplomadolgozatáért.

A nyertes pályázat az egyre inkább terjedő P2P technikát alkalmazza az egyes munkaállomások védelmének növelésére. Egy erre a célra fejlesztett szoftver figyeli az egyes gépek elleni támadási kísérleteket majd egy adatbázisba rögzíti azokat. Az így összegyűlt tapasztalatokat az egyes P2P hálózatba szervezett eszközök megosztják egymással ezzel növelve az ellenálló képességüket a támadásokkal szemben.

Az erkölcsi elismeréssel és jutalommal járó díjat az Egyesület elnöke - Gasparetz András - adta át a XXII. Információvédelem menedzselése szakmai fórumon. A rendezvényt szeptember 20-án tartotta az Egyesület, ahol a résztvevők többek között rövid ismertetőt hallottak a győztes diplomadolgozatról is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)