SG.hu

Informatikai Biztonság Napja másodszor

Idén is megrendezésre kerül Magyarországon az Informatikai Biztonság Napja. A szeptember 26-i esemény - a tavalyi sikerre alapozva - idén is az informatika, azon belül az informatikai biztonság legnagyobb neveit, legismertebb szakértőit vonultatja fel. Az idei év újdonsága, hogy a szakmai rendezvény után egy másik helyszínen, kifejezetten az otthoni felhasználóknak is szerveznek programokat.

A délelőtti és délutáni, vállalati IT-szakembereknek, rendszergazdáknak szóló szakmai előadások, fórumok az idén is kuriózumokkal szolgálnak. Többek között előadást tart Marcus J. Ranum, a proxy tűzfal megalkotója, a világ egyik legnevesebb biztonságtechnikai szakértője, John K. Davies, a brit kormányzat szakértője, Guy Lifshitz, az EU ipari rendszereit vezérlő hálózatok biztonságáért felelős rendszerintegrátor vezetője is. Természetesen a rendezvényen a húsznál is több támogató képviselőitől is elhangzanak előadások, gyakorlati bemutatók.

A rendezvény célja az idén is azonos - nyilatkozta Keleti Arthur, az ITBN összefogás főszervezője. Ez pedig nem más, minthogy tájékoztatást nyújtsunk az informatika biztonságának legfrissebb kihívásairól, és megadjuk rá az aktuális válaszokat. Ez egy egyedülálló lehetőség, hogy az informatikusok egy időben, egy helyen mindent megtudjanak, nemzetközi szakértőktől kérdezhessenek, minden kérdésükre választ kaphassanak. Ez tehát egyfelől egy speciális szakmai fórum, másfelől viszont az ország legnagyobb ilyen jellegű szakmai eseménye, melynek egyik legfontosabb feladata a biztonsági tudatosság kialakítása, a károk megelőzése.

Az eseményen az informatikai biztonság legnagyobb szaktekintélyei azokat a cégeket képviselik, amelyek a hétköznapokban egymás elsőszámú konkurensei, de az ITBN megfelelő fórum arra, hogy egy napra - félretéve a rövid távú piaci érdekeket - mindannyian, egységesen hívják fel a figyelmet a közös célokra. Idén az esemény soha nem látott mennyiségű biztonsági gyártót és integrátort vonultat fel. A hallgatóság közel 30 informatikai biztonsági témáról szóló előadás közül választhat 3 különböző szekcióban. A közönség a szabályzások szintjétől egészen a hálózatbiztonsági kérdésekig, valamint a rendszerintegrációs tapasztalatokig minden mérvadó szakmai szereplő véleményét megismerheti és az előadások szüneteiben konzultálhat az informatikai biztonság témakörében ma Magyarországon jelenlévő gyártók szinte mindegyikével.

Az idei évi Informatikai Biztonság Napja újdonsága, hogy délelőtti és délutáni szakmai rendezvénye kiegészül egy másik helyszínen, kifejezetten otthoni felhasználóknak szóló, késő délutáni eseménnyel. A Microsoft által a hétköznapi számítógép-felhasználók számára a Millenáris Parkban, a Jövő Házában fél ötkor szervezett ingyenes rendezvény mindenkinek szól, aki Windows-rendszert használ otthon. Játékos, közérthető formában mutatják be a fertőzések formáit, s hogy mire kell figyelnie az embernek, ha internetközelbe "merészkedik". Bemutatják például a Microsoft új, ingyenesen hozzáférhető biztonsági alkalmazásait, a Defendert, a Windows Live Safety Centert és a Rosszindulatú szoftvert eltávolító eszközt, valamint ezek használatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!