MTI

Szabadfogású Számítógép Verseny

A Szabadfogású Számítógép Versenyt negyedik alkalommal hirdeti meg a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ.

"A versenyen 19 év alatti fiatalok indulhatnak bármilyen alkotással, legyen szó számítógépes rajzról, animációról, zenéről, játékról, honlapról, portálról, kiegészítő alkalmazásról, mobilkommunikációs fejlesztésről, robotról, vagy saját készítésű szoftverről, illetve hardverről, a műnek csak a pályázó képzelőereje szabhat határt" - tájékoztatta a részletekről az MTI-t a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ.

A rendezők főként olyan alkotásokat várnak a számítástechnika különféle területeiről, amelyek szokatlan ötleteket, egyéni elgondolásokat, különleges megoldásokat rejtenek. A versenyen egyénileg vagy csoportban lehet részt venni, alsó korhatár nincs, a beküldési határidő október 16. éjfél. A pályázatokat informatikai szakemberekből, művészekből, pedagógusokból álló zsűri értékeli. A versenyzők értékes díjakat nyerhetnek, pályaműveiket pedig a Jövő Házában egy nagyszabású kiállításon mutatják be december 2. és 10. között.

Az elmúlt három évben közel 2000 versenyző 1400 pályázattal nevezett a versenyre, tavaly 420 pályaművet küldtek be a fiatalok. A díjnyertes munkák között volt szellemes logikai játék, táncoló robot, videoparódia és animáció. A legfiatalabb versenyző, egy 10 éves kisfiú különdíjat kapott blogjáért, amelyet saját és húga rajzaival rendszeresen frissített.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!