Specker Balázs

Google meglovagolja a rádióhullámokat is

Tovább terjeszkedik a Google hirdetési szolgáltatása. A keresőóriás ügyfelei immár rádióhullámokon is kínálhatják termékeiket, szolgáltatásaikat. A kísérleti reklámblokkokat egyelőre egy detroiti állomás tűzte műsorára.

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója egy elemzőkkel folytatott múltheti konferenciabeszélgetés alkalmával úgy nyilatkozott, hogy cége rádiós hirdetési üzletét három hónapon belül széleskörben is elterjesztené. "Azon vagyunk, hogy az AdSense-t a rádiós piacra is bevezessük" - fogalmazott Schmidt. A lépés korántsem mondható váratlannak, hiszen a keresőóriás ezév januárjában 102 millió dollárért vásárolta föl az automatius rádió-reklámozási rendszerben utazó dMarc Broadcastingot.

Amennyiben a keresőmogul ezirányú próbálkozásai sikeresnek bizonyulnak, akkor alapvetően formálódhat át a rádiós hirdetési piac. A Radio Advertising Bureau kereskedelmi szövetség szerint ez a lehetőség igencsak kedvező hatással lehet a tavaly áprilisi számokhoz képest 5%-os visszaesést produkáló üzletágra - jelentett júniusban a MediaWeek.

"Úgy gondolom, a dMarc megadja a lehetőséget, hogy olyan hirdetőkkel lépjünk kapcsolatba, akikkel egyébként nem találkoznánk" - vélekedett John Fullham, a Greater Media alelnöke és marketing-menedzsere, aki a ZDNet oldalán hozzátette, hogy cége detroiti rádióadóin már sikerrel tesztelték az adsense-es hirdetéseket. De vajon mit tudhat a Google, amit mások nem? A dMarc ugyan nem csodafegyver, de automatikussá teszi a reklámok időzítését és elhelyezését, ami egyébként a reklámügynökségek feladata lenne. Mivel az automatizálás költséget takarít meg, így alacsonyabb árréssel dolgozhatnak a rádióállomások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Neerpelt #6
    Csak nehogy az legyen később, mint most a Microsoftnál ;)
  • AnonyX #5
    Nekem személy szerint szimpatikus a Google mint cég. Amihez hozzákezd, az szinte mind sikeres lesz. Nagy fejek vannak ott, a vezetőségben. Csak így tovább Google!!!
  • Feriboy #4
    6 milliárd dollár :) 2 nappal ezelőtti cikk itt az sg-n
  • Feriboy #3
    ne feledkezzetek meg a google adsense-ről se. a google által adott hirdetéseket tehetsz ki az oldaladra és a kattintások után kapod a pénzed (meg a google is) csak ezzel nem is tudom hány milliárd dollárt keresett
  • benczurzs #2
    a jobb oldalon felbukkanó
    "Fizetett hivatkozások"-ból van pénze.
    Egyébként épp ezért csinálják jól, mert nem rakják a többmillió reklámot a szádba, de mégis ott van.
  • akyyy #1
    csak azt nem értem h a googlenak honnan van ennyi pénze?:D hisz a google.com nál se van az a rengetek hirdetés mint pl a freemailnél:S