Berta Sándor

Kiírhatók lesznek a legálisan letöltött DVD-filmek

A Movielink oldalon filmeket lehet kölcsönözni és vásárolni. A digitális másolásvédelemmel ellátott alkotások DVD-re való kiírására ugyanakkor eddig nem volt mód.

A Movielink.com vezetői változtatni szeretnének ezen és úgy döntöttek a jövőben lehetővé teszik, hogy bárki DVD-re is kiírhassa a náluk megvásárolt vagy kölcsönzött filmeket. A portál a Sonic Solutions nevű céggel egy olyan megoldáson dolgozik, ami lehetővé tenné, hogy az adott műveket bárki egyetlen egy alkalommal kiírhassa. A kalózkodást a Sonic szoftverébe beépített digitális másolásvédelem akadályozná meg.

A Movielink és a legfőbb konkurensének számító CinemaNow mögött hollywoodi stúdiók állnak. Köztük van például az Universal Pictures, a Warner Bros., a Sony Pictures Entertainment, a Paramount, az MGM és a 20th Century Fox. Kérdéses, hogy ezek a cégek mit szólnak a Movielink ötletéhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #5
    Éljen a kaláz párt, aminek a híre már elgondolkodtatta a fejeseket, akik a föld összvagyonának 50%-át birtokolják.
  • HappyBoy #4
    Én így és ezért nem fizetnék egy kanyit sem. Megmondjam kit korlátozzanank? Nemmondom!
  • Tetsuo #3
    A BitTorrent jobb. Ennyi :)
  • arrrtemis #2
    csak tudnám minek ölnek bele dollárezreket v. milliókat egy másolásvédelem kidolgozására amikor ők is tudják hogy előbb-utóbb (mint ahogy az lenni szokott inkább előbb) pár kiscsávó feltöri...
  • teddybear #1
    Valahogy erről egy másik "védelem" jut az eszembe....