MTI

Hallássérülteknek készült turisztikai DVD Kaposváron

Hallássérülteknek készített városismertető filmet a kaposvári Tourinform Iroda, a DVD-t pénteken mutatták be Kaposvár két testvérvárosának részvételével a városházán tartott turisztikai konferencián.

Mayerné Bocska Ágnes, az iroda vezetője a konferencia előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: az akadálymentes turizmus jegyében készített, jelbeszédes, magyar és angol nyelvű feliratos filmet a Tourinform Irodában térítésmentesen kapják meg a Kaposvár nevezetességeivel ismerkedni szerető helybéliek és a városba látogató turisták. Emlékeztetett arra, hogy az akadálymentes turizmus jegyében két évvel ezelőtt vakoknak és látássérülteknek készítettek városismertető hanganyagot, tavaly átalakították a Tourinform Irodát, az idén pedig a most elkészült DVD-vel a hallássérülteknek teszik lehetővé, hogy könnyebben ismerkedjenek Kaposvárral.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere a Turizmus a hátrányos helyzetű csoportoknak című nemzetközi konferencián mondott köszöntőjében kiemelte: Magyarországon mintegy 600 ezer ember él valamilyen fogyatékkal. Kaposvár az országnak példát mutatva - eddig egyedülálló módon - a turizmus egy speciális változatával is foglalkozik, az akadálymentes turizmus jegyében készültek el a vakoknak és látássérülteknek, a siketeknek és nagyothallóknak különböző segédanyagok.

"Ha azt komolyan gondoljuk, hogy a valamilyen fogyatékkal élők Magyarország teljes értékű polgárai, és azt is komolyan gondoljuk, hogy a velük való törődés emberségünk mércéje, akkor tegyük lehetővé számukra azt, amit az ép emberek számára lehetőség" - mondta a polgármester.

Mogyorósiné Futó Kinga, a kaposvári városháza nemzetközi referense a konferenciát megelőzően újságíróknak elmondta: az Európai Unió által csaknem 14 ezer euróval támogatott kétéves, "Európai polgárokért" elnevezésű programban Kaposvár és három testvérvárosa, Erdélyből Csíkszereda, Finnországból Rauma és Horvátországból Kapronca vesz részt. A cél, hogy a testvérvárosok megosszák egymással turisztikai gyakorlatukat, újdonságaikat - mondta a referens, hozzátéve: a mostani projektzáró konferencián például ilyen lesz Kaposvár részéről a siketeknek és hallássérülteknek készült DVD bemutatása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!