MTI

Harmincezer DVD-t lopó postás

Több mint harmincezer DVD-t lopott el egy postás az Egyesült Államokban.

Nem egyszerre, hanem csaknem egy teljes éven át tette el saját magának a kézbesítendő küldeményként érkező filmlemezeket. Egy idő után azonban végre feltűnt a DVD-küldő cégnek, hogy túl sok lemeze kallódik el a postán, és kiderült, hogy miért. A postás hetente átlagosan 100 filmet csúsztatott be hátizsákjába és vitt haza. Ügyében csak decemberben hirdetnek ítéletet. 10-16 hónap börtönt kaphat és 38 ezer dollár - 7,2 millió forint - kártérítést adhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • bakagaijin #3
  Úgy, hogy a harmincezer az nem "darabszám" hanem "dollár értékben" :).

  Cikk. A 30'000 két helyen szerepel a cikkben, a második helyen a $ jel lemaradt. Ezt az MTI copy-paste lefordította, az sg pedig átvette. Hát így... De azért nem semmi, hogy ez így ennyi kézen átment és senkinek nem tűnt fel. Duvi, nem akarsz újságíró lenni? Elkélne pár ember aki olvasni is tud :).

  Egyébként a heti átlagosan 100 az eredeti cikkben még "volt idő hogy heti 50-100 lemez tűnt el" volt. Hátigen, a blikkesítő nagy úr.
 • Duvi #2
  Hogy jön össze "heti átlagosan 100" dvd-ből "csaknem egy teljes év" alatt "harmincezer dvd"?
 • GodBadka #1
  Hát gratulálok. Tehát az USA-ban inkább lopj DVD-t, mert akkor olcsóbban megúszod, ha lebuksz, mintha letöltötted volna. Gratulálok.