Gyurkity Péter

Nem lesz HD DVD az Xbox 360-ban

A Toshiba által megszellőztetett információt nem sokkal később maga a Microsoft cáfolta, leszögezvén, hogy nem tervezik a HD DVD lejátszó beépítését. Eközben a Benq is bejelentette íróját a Blu-ray formátumhoz.

Az ausztrál ITWire még a múlt héten adta hírül, hogy a Microsoft az év vége előtt piacra dobja az Xbox 360 új változatát, amely integrált HD DVD-lejátszóval érkezik majd. Mindezt a Toshiba Information Systems Division első embere jelentette ki, utalván az optikai formátumok között dúló harc lehetséges kiterjesztésére. A japán óriás úgy gondolja, hogy ez mindenképpen kedvező fejlemény lenne, és elsősorban saját szabványának esélyeit javítaná.

A Microsoft azonban nem sokat késlekedett a válasszal: a GameDaily megszólaltatta az ügyben a vállalat szóvivőjét, aki határozottan tagadta, hogy ilyen lépést terveznének. "Úgy véljük, a külső meghajtó csatlakoztatásának lehetővé tételével a lehető legjobb úton járunk, a vásárlók szempontjából is, akik így élvezhetik a nagy felbontású tartalmakat. Nem tervezzük az optikai meghajtó beépítését a konzolba" - szögezte le a szóvivő, szétzúzva ezzel a Toshiba által dédelgetett álmot. Számukra nem lenne túl logikus egy ilyen lépés, hiszen a játékok hagyományos DVD lemezeken jelennek meg, a HD DVD által nyújtott többletkapacitás iránti igények pedig jelenleg nem olyan méretűek, hogy megérné a meghajtó beépítése.

Az elmúlt hetekben több pletyka is felbukkant a szoftvercég konzoljával kapcsolatban. Legutóbb egy közelgő árcsökkentésről röppent fel a hír, ezt azonban Redmond szintén igyekezett tagadni, gyorsan lehűtve a kedélyeket. A vállalatnak továbbra sincs oka a sietségre, hiszen a PS3 megjelenése még hónapokra van, addig pedig bőven van idő elmélkedni a következményeken és a megjelenés utáni esélyeken.

Eközben egyre bővül a Blu-ray táborát erősítő azon gyártók listája, akik elkészültek saját megoldásukkal. Közülük a Benq a legújabb versenyző, amely augusztusban tervezi írójának megjelenését, mégpedig 1020 dolláros (220 ezer forintos) áron. Ez némileg kedvezőbb, mint a konkurensek többnyire 1500 dollár körüli árazása, a cég tehát már a rajtnál igyekszik jó pozícióra szert tenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adam first #163
    Ezt megérdemelték,jól csináltátok. :))))))))))))))))))))))))))))))))
  • playmore #162
    http://superdante.extra.hu
  • BT91 #161
    nem Blu-ray író, olvasó
  • BT91 #160
    sztem a PS3 "ott lett elrontva" hogy Blu-ray írót akarnak belerakni, ez nagyon megdobja az árát... túlságosan is!!

    és azért valljuk be, hogy nem sokban különbözik a grafika a két konzolon(box, PS3, persze apróbb eltérések vannak a többi paraméterben, de nem annyi, hogy megérje azt az árat, amit terveznek a PS3-nak :(

    Persze aki nem csak simán konzolt akar venni, hanem Sony FAN, az +veszi...
  • BT91 #159
    az már az enyém, szal cumi :D
  • ColdFire #158
    Bazzeg nekem a csaj kell!!!!!!
  • Ma2ska #157
    Azon összeveszni , kinek milyen konzolja van, épp olyan mintha elkezdené ütni egymást két ember, mert az egyiknek sony tv je van otthon a másiknak meg philips, vagy a mercisek és a suzukisok hajba kapnának az utcán,hogy te megamonopol ötletmásolós getzi autós lerántom a büröd. Ezt belátva a vita dedós mivolta megállapitható.
  • playmore #156
    "Sajnálom, ilyen vagyok. De meg lehet keresni e-mailban, megbeszélni találkozót a szerkesztőségen keresztül, míg az x-es kisgyerekek többsége sötétedés után már az utcára sem mer kimenni (vagyis nem vállalja fel magát, örül az arctalankodásnak mint lehetőségnek, hogy úgy beszéljen csúnyán, hogy a jó édes anyja nem csap a pici szájára)."

    Pontosan az ilyen hsz-eket próbáltam elkerülni, aminek az a vége hogy gyere ki a hóra. Számomra a vitatkozás nem egyenő a "széjjelverlek ha meglátlak" viselkedésmóddal. Ha így működne a világ (bár sok helyen így működik) akkor pedig bizonyára az "igzesek" nyernének hiszen egy 4 kilós tömör tárggyal könnyebb fejbecsapni vkit mint egy slim PS-el nem? ;)
  • muerte2 #155
    Ki a pö**öm ez a DZSON?
  • carville #154
    Dzson én még mindig kiváncsi lennék hogy az 576 hírkommentjei között miért nem osztod meg a nézeteidet az olcsó szórakozási lehetőségekről (mert ugye ez az egész neked csak egy jó szórakozás elmondásod szerint), mert speciel kiváncsi lennék hogy Liquid és Oldern kollégáid mit szólnának hozzá.

    Mellesleg hiába gondolod hogy ugyan olyan vagy mint azok akik reagálnak rád, mert azzal hogy te állandóan tudatosan kelted a flame-et saját szórakozásodra azt bizonygatod hoyg te igenis csak rosszabb vagy. Mint az a szadista aki kutyákat kínoz majd direkt hagyja hogy megharapják, hogy ezzel bizonygassa hogy a kutyákat is elkell altatni nem csak őt kell börtönbe zárni. Nos én tanulok Társadalom Ismeretet és tanultuk mik az érettszemélyiség jellemzői, hidd el ez nincs közte.