Specker Balázs

Nem lesz olcsóbb az Xbox 360

A korában felröppent híresztelésekkel ellentétben a Microsoft nem csökkenti az Xbox 360 árát az ősszel. John Porcaro, a Microsoft PR és kommunikációs csoportvezetője blogjában cáfolta a pletykákat.

"Ha eddig azért nem szereztél be egyet mert úgy gondoltad olcsóbb lesz a közeljövőben, vagy mert eddig nehezen találtál, esetleg mert túlságosan lefoglalt, hogy felzárkózz a Lost régi epizódjaival, akkor most ne habozz" - buzdít Porcaro internetes naplójában.

Talán tényleg nem szerepel a Microsoft idei tervei között a következő generációs konzol árának csökkentése, de csak idő kérdése és a szoftveróriás megenyhül - vélekedik Rob Enderle, az Enderle Group vezető elemzője. "Törvényszerű: ahogy öregszik egy játékgép úgy csökken az ára is. Ez a régebbi daraboknál is így volt, csupán idő kérdése. Egyelőre az Xbox 360 az egyetlen újgenerációs konzol a piacon, így a Microsoft joggal érezheti azt, hogy nincs jelentős vetélytársa" - nyilatkozta Enderle a TechNewsWorld oldalán.


Az év végén induló konzolháború másik két főszerepelője a Sony Playstation 3, és a nemrég új névre keresztelkedett, a vezérlés terén forradalmi újításokat ígérő Nintendo Wii lehet. "A Playstation 3 az árával ütötte ki magát a nyeregből, ám a Nintendo a játékpiacon mindig fontosnak számító árkérdésben dobot nagyot. Így az idei utolsó negyedévben az igazi csata az agresszívan olcsó Nintendo és az Xbox 360 között dől majd el" - prognosztizált Enderle.

A Sony helyzetét az sem segíti elő, hogy állítólag a japán óriás lebutítja a konzol komponenseit, elkerülve az esetleges melegedési problémákat, valamint hogy jobb eredményeket érjen el a sorozatgyártásnál. A hírek szerint külső táppal és lassabb processzorral kerülne majd forgalomba a cég játékgépe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)