Gyurkity Péter

Csökkent a PS3 ára, az Xbox 360-é nem változik

A Sony minden korábbi tagadás ellenére mégis csökkentette a PS3 drágább változatának árát, egyelőre kizárólag az USA-ban. A Microsoft viszont nem tervez hasonló lépést Japánban, így az Xbox 360 ára nem változik.

A friss beszámolók szerint a Sony mégis csökkentette a PlayStation 3 amerikai árát, annak ellenére, hogy múlt héten maga Rioji Csubacsi elnök cáfolta ennek lehetőségét. Hétfőtől kezdve viszont a 60 GB-os merevlemezzel szállított drágább változat 600 helyett már csak 500 dollárt kóstál az amerikai üzletekben, így a készülék alig 20 dollárral kerül többe, mint a rivális Xbox 360 legdrágább verziója.

A lépéstől az elemzők az eladások megugrását várják, igaz attól nem tartanak, hogy a Sony rögtön megduplázhatja a havi eredményeket. Esélyük van azonban egy 50 százalékos javításra, ami havi 120 ezer értékesített példányt jelentene, ez pedig megfelelő kiindulópont lenne a további terjeszkedéshez.

Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezérigazgatója szerint azonban elképzelhető a duplázás, hozzátéve, hogy a vásárlók számára - legalábbis szerintük - nagy vonzerőt jelent majd a kedvezőbb ár. A Wii azonban még így is pontosan a PS3 árának felébe kerül, ezért valószínűleg tovább folytatja majd hódító hadjáratát.

Darren Huston, a Microsoft japán divíziójának első embere időközben arról nyilatkozott, hogy a szigetországban nem terveznek árcsökkentést.
Véleményük szerint itt megfelelően árazták be a készülékeket, így nem tartanak szükségesnek egy ilyen lépést a Wii és a PS3 hazai területén. Az elnök hozzátette, hogy az Xbox esetében mutatkozó hardverproblémák sem szegik majd a vásárlók kedvét, ezért nem várnak jelentős csökkenést a keresletben.

Márpedig a redmondi cég fejlesztése nem túl népszerű Japánban: az év első felében összesen mintegy 122 ezer darabot adtak el, miközben a Nintendo csaknem 1,8 millió példányt, a Sony pedig 500 ezret értékesített, ami nem kis különbség. Ezen a várakozások szerint a most bevezetett 3 éves garancia sem változtathat jelentős mértékben, így az árcsökkentés lenne a legjobb lépés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #40
    Nem nagyon hiszek ebben a "leskálázás" teóriában, de egyébként - ha normális minőségben csinálják, amit egy GPU eleve tud - éppenhogy jót tesz a képminőségnek, mert egy kis supersample antialiasingnak felel meg.
  • onimusha #39
    sztem ennek a 3ledes dolgot kicsit túl felfújják, alapvető tény, hogy x360-nak szar a hütése, ha hülye user(USA/EU/akárhol) állítva használja mert "jajj hát nem cuki" és ezzel befedi az egyik fő szellőzőt akkor dögöljön is be a gépe :)), másik nemhiszem, hogy csak nálunk létezik a 3000huf-ért ventimod amivel a 12v is üzemelő ventit átkötik 5v 12v-re, filmet nézni nem fogsz tudni rajta, mert nem épp halk meg amennyibe a távnyomó kerül +5e-ért vettem egy kafa minden régiót viszek dvd playert :),. ez a sony meg a firmware-el majd jól megakadályozza a warez-t dolog PSP-nél már megbukott, néha okozott 2-3 hónap fennakadást többet nem, multi részét nemtom mennyire befolyásolja x-nél is megy a LIVE a flash-elt firmware-s gépeknél szal sztem az is átmeneti kérdés, ha meg nem akkor meg mérlegelni kell játék 18000huf-ért/multi vagy semmi multi/olcsób game-ek BL lemezek ára úgyis csökkeni fog,a játékkínálat meg úgyis nőni fog, x360nál is kb. 1 évvel launch után kezdek csorgadozni a jobb gameok. de a témához visszatérve EU-ba lesz csökkenés ? most kb. olyan 140e-ért lehet hozzájutni szerintetek hó vége elött látni fogjuk bárhol is 120e körül ? van ennek olyan jelentősége, hogy -20e miatt itthon többen fogják venni ? szerintem nem nagyon, BL filmet alig kapni itthon(na meg mennyiért), húzócímek sincsenek, meg fullHD 1080p-s tv-k még mindig nem nagyon kapni 500k alatt, tavaly vettem egy sima LG 82cm HDTV-t amin tv-t nem nagyon nézek, filmet se igazan :) hanem x360, sztem a 720p is elég, csak ha ugye PS3nál legtöbb game 1080p nativba készül és képbejön a leskálázunk dolog akkor az rondább mintha ugyanazt 720p-ben nyomták volna ki eleve, legalábbis 576-os hdtv-s mizérizás cikksorozatból ezt szűrtem ki, ha nem jól jött le akkor fejbe lehet vágni :)
  • remark #38
    Es elnezest az OFF temaert. Lehet hogy ugy latszik hogy en kezdtem az egeszet, de valojaban nem.
  • remark #37
    Szerintem el kellene mar felejteni azt hogy "regi rendszer vs. uj rendszer"-ben gondolkodunk.
    Ezt az "uj rendszert" - amit meg szvsz 20 evig el fog tartani bevezetni Magyarorszagon mert addigra erjuk majd el azt hogy megtanulja a legutolso allampolgar is hogy mi a szoszrol van szo - is ezerfelekepp lehet uzemeltetni.
    Arrol kellene beszelgetni, hogy milyennek szeretnenk ezt az uj rendszert. Nem kellene mindjart kommunistazni, meg a regi rendszerrel peldalozni azonnal mikor valaki a szerintunk egyetlen formaban letezo "uj rendszer"-rel kapcsolatban az aggodalmainak ad hangot. Mivel nem egyetlen ut kepzelheto el, ha valaki kritikat fogalmaz meg, akkor nem feltetlen a rendszert magat kritizalja, csak lehet hogy bizonyos reszleteket mashogy szeretne.
    En pl. nem akarok olyan rendszert mint ami az USA-ban van, es szivesen tennek es egyuttmukodnek azert hogy az EU ha felveszi a versenyt, akkor ne ugy tegye hogy egyszeruen lemasolja az USA-t (az osszes problemaval egyutt, mint terrorizmus, haboruk, vadkapitalizmus, tarsadalmi problemak, kiugro egyenlotlensegek, az 'allam az allamon belul' kerdese, egeszsegugyi rendszer problemai, elemiszeripari problemak stb.).
    Nem csak az amerikai modell letezik, ergo akinek nem tetszik amerika, az nem azonnal komcsi, es nem a regi rendszert sirja vissza.
    De azon nem csodalkozok, hogy egy olyan orszagban (Magyarorszagon) ahol a toke es a hatalom az egyetlen altalanosan elfogadott ertek ott az emberek tobbsege peldakepkent tekint az USA-ra, isteniti, feltetelek es gondolkodas nelkul lemasolandonak tekinti, hiszen az USA ma a #1 hatalom... (...nekunk Europaiaknak koszonhetoen, mert voltunk olyan kegyesek, es onkent szetvertunk mindent a sajat kontinensunkon. Tobbszor is.)
  • dez #36
    Aha, meg elérte, hogy nem volt semmi motiváló tényező jobban tanulni, többet tudni, jobban dolgozni, stb., meg hogy 3 emberből 2 súlyos depressziós legyen, közülük az egyik alkoholista is.
  • NEXUS6 #35
    Úgy tűnik a BD elég jól áll, és ha PC-n elterjed az sem fog valszeg ártani a PS3-nak, mivel a folyamatos firmware frissítésekkel a SONY valszeg elég jól kézben fogja tartani a warezt. Persze aztán lehethogy megoldják csak valszeg az online funkciók gyak ki fognak esni, márpedig ezeknek az új konzoloknak az online szolgáltatásai egyre fontosabbá válna a júzer szempontjából is. Érdemes elgondolkodni rajta mennyit veszít és mennyit nyer a warezzel az ember.
  • NEXUS6 #34
    Teljesen nem tudom mire akarsz kilikadni, de az azért biztos, hogy sok országban jobban él az átlagember, mint Magyarországon.

    Bokros elvtársnak (aki már vagy 40 éve pénzügy minisztériumban dolgozik, és soha nem vezetett magáncéget céget, főleg nem olyan közteherviselési rendszer mellett, aminek megalkotásában neki is ott a része!) meg üzenem, hogy szívesen költenék 4X annyit adóra is akár, de ehhez jó lenne ha 4x ennyit keresnék mint most. Emellett az sem ártana, ha a benzin meg 1/4 árban lenne (mint pl az USA-ban is).

    Amúgy a kádárista állam, amellett, hogy tényleg minden léhűtőt ellátott, és azokat is akiket ma azoknak tartunk, pedig nem azok (nyugdíjasok, szociálisan rászorulók, nagycsaládosok -beleértve nem csak cigányokat!!!), meg még fenntartott egy akkora hadsereget amit ma csak amcsi akciófilmekben látunk, emellett végrehajtott néhány gazdasági reformot, amiknek a nagyrésze be is jött, egy csomó hitelt felvett, amiknek jórésze a kevésbé szerencsés baráti országokhoz ment, meg az oroszok vettek belőle nyugati technológiát), és emellett végrehajtott egy elég komoly politikai reformot, és mindennek érdekes módon még se lett az a vége, hogy forrongó tömegek tomboltak az utcán (nem úgy mint mostanában).
    Nem vagyok kádárhívó, de az amit az utobbi 15-20 év hozott max egálban van azzal a rendszerrel! Végül is mit csodálkozunk ezen, a vezetőink ugyan azok, csak most mások a prioritások.
  • Totigyerek #33
    Elnézést a "politizálásért", de ha már valaki elkezdte...
    De vissztérve a ps3 elterjedéséhez: a pc-be való bd-írók és a ps3 olcsóbb hekkelése rövidtávon lehet hogy ártana a sonynak, de hosszútávon a ps3 és a blueray- technológia elterjedése miatt nagyobbat nyerne vele, ld pl a ps 2-nél is ez volt kb. a helyzet.
  • NEXUS6 #32
    Na ja. Érdekes, hogy az amcsikat hol a jobb, hol a baloldal milyen gyakran szapulja vagy isteníti, egyetlen dologban viszont soxor mindkét oldal konzekvens a mártirizmusban.

    Ezt a búsmagyar/búszsidó posztmodern elidegenedettt deftizmust már jó lenne feladni, mert egyrészt nem vezet sehova, másrészt elég retró manapság.
  • Totigyerek #31
    Visszatérve arra, hogy melyik nép a balfxsz: hát mi valószínűleg azok vagyunk, mert azt hisszük, hogy ha keményen dolgozunk mi is megérdemlünk olyan jólétet, mint pl. itt a szomszédban, Ausztriában: ezer eurós minimálbér, időben kifizetett 13. havi bér, valódi jogok a munkavállalóknak stb. De valahogy nem fér a csökött agyunkba, hogy végetért a gondoskodó kédárista állam, jobban akarunk élni évről évre, ez pedig nagy bűn... csak mert látjuk, hogy kapitalista államokban mint Dánia, Svédország, stb az átlagember mennyivel jobban él. Mi magyarok egyszerűen nem fogjuk fel a dolgokat: mi magyar bérből nem akarjuk kifizetni a nyugat-európai színvonalú, piaci árakat, hát nem is tudom, hogy lehetünk ilyen pimaszok. De ahogy Bokros Lajos mondta pár éve: magas a minimálbér nálunk, elszaladt a ló, és túl nagy a jólét.