Specker Balázs

Telefon­döm­ping a Nokiától

A finn telekommunikációs cég öt újabb készülékkel rukkolt elő a Szingapúrban megrendezett Nokia Connection rendezvényen.

Többek között bemutatták a gyártó legolcsóbb 3G-s készülékét, a Nokia 6151-et. A telefon a Series 40 kezelőfelületét ötvözi egy 1,3 megapixeles kamerával, zenelejátszóval, Bluetooth, valamint SD memóriakártya támogatással. A cég várhatóan a harmadik negyedévben kezdi el szállítani az új modellt. A hírek szerint körülbelül nettó 240 eurót kell majd érte fizetni.

Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 6151 és 6080

A 6080 kamerás telefon elsősorban az ázsiai piacot célozza meg. Ebben az mp3 lejátszó és az FM rádió mellett Xpress hangüzenet szolgáltatásról is gondoskodott a gyártó. A vállalat szerint az XHTML böngésző és az EDGE kapcsolat gyors adatforgalma révén a készülék éppúgy alkalmas lesz hírek böngészésére, mint videó vagy képfeltöltésre. A fekete, arany és ezüst színben forgalomba kerülő 91 gramm tömegű eszköz gyári adatok szerint akár három és fél órányi beszélgetési időre is képes lesz, akkumulátora pedig készenléti állapotban 12 napig is kihúzza majd. Az új típus nettó ára 180 dollár körül várható.

A belépőszintű telefonnak beharangozott, nettó 45 eurós Nokia 1110 az újdonsült mobilfelhasználóknak készült. A költséghatékony készülékben több olyan funkció - többek között a Nokia Prepaid Tracker nevet viselő, telefonhasználatot figyelő szolgáltatás - is megtalálható, amellyel jobban nyomonkövethetővé válnak a beszélgetések után fizetett kiadások.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 1110, 6275i és 2875i

A maradék két új modell, a 6275/6275i és a 2875/2875i típusok 2, illetve 1,3 megapixeles kamerát kaptak. Előbbi beépített zenelejátszóval, 262 ezer színű, 240 x 320-as felbontású QVGA kijelzővel bír, és maximum 2 GB kapacitású microSD memóriakártya támogatására képes, míg az utóbbiban a 128 x 160-as, 262 ezer színű megjelenítő mellett Bluetooth 2.0-ás csatlakozási lehetőségre is lesz lehetőség. Mindkét telefon várhatóan az év végén kerül a boltok polcaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • artschiatwork #11
    abszolút egyetértek. Lehet, egy 1110-es beszerzek, nekem teccik :)
  • roliika #10
    Kaptafa telefonok. Más a design és van benne 3g. Addíg nem veszek másikat, amíg normál analóg TV adásokat nem tok vele nézni! :D Nokia mindíg is drága volt tudás/ár viszonylatban.
  • SzpisTomi #9
    Hát az a helyzet, hogy én is NOKIA függő vagyok, de meg kell hagyni, hogy ezek a telefonok az átlagnál is sokkal gyengébbek.
    Végre annyit elértek, hogy a 128x128 vagy a 128x160-as kijelzőket kezdik leváltani, de ahogy látom, van még raktáron....
    Anno megcsinálták eme telefonok elődjeit (amik ugyanígy néztek ki), de nem értem, hogy hány bőrt húznak még le erről a sémáról.
    Inkább az S60-as vonalat tennék olcsóbbá...
  • Monkey #8
    Hmm... Emberek! Arra még soha nem gondoltatok, hogy valami, ami nem tetszik, attól még lehet jó, csak éppen nem nektek készült? És arra sem, ha ezek gyártásba kerülnek, akkor a régebbiekkkel nyilvánvaló módon le fognak állni? Vagy csak én gondolom rosszul és az igazság az, hogy a Nokia termékfejlesztő mérnökei segghülyék és ennek tetejére még titeket sem hívtak fel, hogy mit szóltok az új telókhoz, és hogy mehetnek -e a piacra?

    A telefondivattal meg az foglalkozik, akinek qrvára nincs jobb dolga. Nem attól lesz valaki 'komoly' ember, hogy a legújabb csilivil szar van a kezében, hanem attól, hogy mit tett le eddig az asztalra.
  • echo #7
    Szerintem, nem olyan rosszak azért, bár elég egy kapta fa mind. Emlékszem viszont amikor nem is olyan régen meg az nem tetszett, hogy túl összevisszák a nokiák. Lehet valami közép út kéne :)
  • Alien_AM #6
    Telefondömping?
    ez inkabb nevetseges :D
  • noss #5
    6080 jól néz ki képen, viszont a 2875i-ön is látható billenőkapcsolók kimehetnének már a divatból

    hál'stennek nincs egyiken sem organikus csíkozás vagy fa-sza textúra...
  • fishguy #4
    Megjöttek az új tucattelefonok!
  • Sil3nt #3
    ezek tenyleg gyenge eresztesek...ugylatom, hogy van mar par ilyen ehhez hasonlo mobil a piacon...gyengek
  • Akuma #2
    Kinek kell? Nekem nem! Annyi féle típus van már, hogy az ember belehülyül mire végignézi a választékot! Az én telóm addíg fog szolgálni, míg meg nem pusztul!