Gyurkity Péter

Lemond a csúcskategóriáról a HMD Global

Nem tervezik prémium telefon bemutatását, ehelyett az olcsóbb változatokra koncentrálnak.

A Nokia-telefonokat egyre-másra bemutató finn cég kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy ismét szerény telefonokról rántották le a leplet, tovább bővítve a 4G-t támogató, kifejezetten olcsó készülékek kategóriáját. Most megerősítették, hogy nem tervezik a csúcskategóriába való visszatérést, ennek ugyanis nem látják értelmét.

A cég termékmarketingért felelő igazgatója a napokban az Android Authority munkatársának adott interjúban beszélt arról, hogy nincs igazán értelme kialakítani és piacra dobni egy 800 dolláros okostelefont, ehhez ugyanis arra lenne szükség, hogy beszálljanak a nagy gyártók által egyre szorosabbá tett versenyfutásba. Ehhez nincs kedvük, ehelyett inkább továbbra is megmaradnak a szerényebb és olcsóbb készülékeknél, amelyek amúgy is viszonylag jól szerepelnek. Elsősorban ezen típusok járultak hozzá az elmúlt néhány negyedév jobb eredményéhez, amelyek megfordították az utóbbi évek negatív trendjét, bár arra nyilván nincs garancia, hogy ez az év hátralévő részében is így lesz.

A HMD, amely eredetileg 2016-ban licencelte a Nokia-nevet, utoljára 2019-ben dobott piacra prémium kategóriásnak szánt okostelefont, amely akkor a Nokia 9 PureView néven jelent meg. A debütálás akkor sokat késett, azóta pedig nem láthattunk hasonló lépést a vállalat háza táján, mi több, a tavalyi év második felében megszegték korábbi ígéretüket, és nem frissítették a telefont az Android 11-es verziójára. Az elkövetkező időszakban tehát továbbra is a 250 dollár alatti szegmens képviselőit mutatják majd be, ahogy azt az év elején megrendezett CES alatt is láthattuk – az akkor debütált ötösfogat egyetlen tagja támogatta az 5G-elérést, ami szintén jelzi a cég fókuszát, annak irányát.

A HMD tavaly 41 százalékkal javította forgalmát, az utolsó negyedév kifejezetten jóra sikerült, ez azt mutatja, hogy valószínűleg jó úton járnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Jé, ezek még megvannak?

    Mondjuk nem csodálom a dolgot. A Nokia 9 PureView egy hatalmas rakás fosch volt....