SG.hu

Saját okostelefon-márkát indít a Nokia telefonokat gyártó HMD

A HMD a leendő saját márka mellett továbbra is kiad majd Nokia név alatt telefonokat és további partnerségeket is tervez.

A HMD Global, a leginkább a Nokia márkájú okostelefonok gyártásáról ismert finn vállalat nyilvánosságra hozta egy saját mobilkészülék-család bevezetésének terveit. A HMD Global vezérigazgatója, Jean-Francois Baril a Linkedinen jelentette be, hogy a vállalat HMD márkával bővíti portfólióját, amely a Nokia telefonjai mellett fog létezni, valamint "izgalmas új partnerekkel" való együttműködéseket tervez. "Az elmúlt hat évben kizárólagosan a HMD volt a Nokia telefonok otthona, és ez egy remek kaland volt. Most már készen állunk utunk következő lépésére - arra, hogy önállóan lépjünk a piacra, mint olyan erő, amely a fogyasztók igényeire összpontosító új távközlési világot teremt." - írja Baril.

A HMD Global egyelőre nem közölte az új okostelefon-márka megjelenési ütemtervét és lehetséges megjelenési dátumra sem utaltak. A HMD Global azt követően jött létre, hogy a Microsoft 2016-ban lemondott a Nokia márka jogairól. A Foxconn átvette a Microsoft funkciótelefon-üzletágát, és a Foxconn alapítója, Terry Gou a HMD Global fő tulajdonosa. A Nokia márkájú készülékeket jelenleg a Foxconn gyártja, így valószínű, hogy a készülő HMD márkájú termékeket is a tajvani techóriás fogja gyártani.

A HMD által kiadott Nokia márkájú telefonok eddig nagyrészt a budget és a középkategóriában helyezkedtek el, és a jövőbeni HMD márkájú készülékek is valószínűleg követhetik ezt a példát. Baril szerint a vállalat továbbra is "egy fenntarthatóbb és megfizethetőbb jövőre tervez". Még ha a Foxconn áll is az új készülékek tényleges gyártása mögött, az Espoo-i székhelyű HMD Global Oy-t még mindig nagyrészt korábbi Nokia-vezetők irányítják, így ez egy lehetőség lehet a vállalat számára, hogy új név alatt visszaszerezze a márka örökségének egy részét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!