SG.hu

Bejelentették a Series 40 harmadik kiadását

A Nokia bemutatta a mobilalkalmazás-fejlesztők számára a Series 40 platform harmadik kiadását.

A Nokia bemutatta a Series 40 platform új, az alkalmazások fejlesztéséhez készült kiadását. A vállalat közleménye szerint a nagyobb kijelzők és az új alkalmazás-felület révén bővülnek a nagy mennyiségben gyártott készülékekre szánt, tartalomgazdag alkalmazások létrehozásának lehetőségei. A platform harmadik kiadása teljes hardver, szoftver és alkalmazás-programozási interfész, szolgáltatásai között a médiatartalmak streaming letöltése, többféle kijelzőméret és felbontás, valamint a Java számára többféle alkalmazás-programozási interfész biztosítása szerepel.

Az új platform tömegesen elterjedté teheti a video- és audiotartalmak streaming letöltését, ezáltal a legújabb üzenetküldési, böngésző, zene, és videoszabványok széleskörű elterjedéséhez járul hozzá. A platform visszafelé kompatibilis, tehát a korábbi kiadások szolgáltatásait és funkcióit is tartalmazza, így a Java-fejlesztők használhatják a MIDP 2.0 és a CLDC 1.1 szolgáltatásait, valamint az OMA digitális jogkezelési és kliens-engedélyezési szabványokat.

"Rendkívül nagy örömünkre szolgál a Series 40 platform tudásának továbbfejlesztése, amellyel a Java mobil környezetben való alkalmazása melletti elkötelezettségünket illusztráljuk" - mondta Lee Epting, a Nokia világszerte működő fejlesztőtámogatási programja, a Forum Nokia alelnöke. "A fejlett Java technológiák befogadásának, és a nagyobb kijelzőméret és felbontás támogatásának köszönhetően az új platform még színesebb mobilélményt nyújt majd az egyéni és az üzleti felhasználók számára, a gazdag mobilalkalmazásokat pedig a piac új rétegeibe is eljuttatja."

A verzió számos új Java-specifikációs igény (Java Specification Request, JSR) alkalmazását tartalmazza, így többek között interaktív háromdimenziós grafikával (JSR-184), valamint fájlcsatlakozási és információkezelési funkciókkal (JSR-75) bővül ki az interfészek sora. "Az alkalmazás-interfészek támogatása erőteljes eszközöket ad a fejlesztők kezébe a Series 40-en alapuló készülékek fejlett funkcióinak gyors és egyszerű megalkotásához" - mondta Epting.

"Az interaktív háromdimenziós grafikának köszönhetően megnyílik az út a gazdagabb játékok, üzenetküldés, az egyéni felhasználói interfészek, a termékmegjelenítés, és még sok egyéb előtt" - magyarázta. "A fogyasztói és vállalati alkalmazások fejlesztői a helyi állományokhoz, többek között a személyes információkezelőben (PIM) tartott fájlokhoz is hozzáférhetnek, így olyan alkalmazásokat hozhatnak létre, amelyekkel a felhasználó jobban kommunikálhat barátaival és kollegáival, és hatékonyabban intézheti ügyeit" - folytatta az alelnök.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!