SG.hu

36 Mbites üzleti ADSL az Externetnél

Magyarországon először az Externet nyújt 36Mbit/s letöltési sebességű ADSL-t, üzleti előfizetők részére.

Az Externet PowerDSL technológiája a nagy sávszélesség-igényű vállalatok számára biztosít alternatívát a bérelt vonali vagy optikai összeköttetések, illetve a lassú ADSL kapcsolatok kiváltására. A PowerDSL a hazai szolgáltatók által kínált üzleti ADSL kapcsolatokhoz képest nagyságrendekkel nagyobb sávszélességet, 36 Mbit/s letöltési és 1,5 Mbit/s feltöltési sebességet nyújt, melyet akár egyetlen számítógép, vagy szerver is teljes mértékben kihasználhat.

A PowerDSL technológia több ADSL vonalat kapcsol össze, így nem csupán nagyon gyors, hanem redundáns kapcsolat jön létre az internetszolgáltató és az előfizető között. Bármelyik vonal meghibásodása esetén a kapcsolat a többi összeköttetésen továbbra is megmarad, melynek köszönhetően közel 100%-os rendelkezésre állást nyújt a szolgáltatás. A kapcsolatot előfizetői oldalon egy Cisco router biztosítja.

A 36 megabites hozzáférés jelenleg az ADSL2+ szolgáltatásba bekapcsolt T-Com területeken vehető igénybe, Invitel és Hungarotel területen jelenleg 12 Mbit/s az elérhető legnagyobb PowerDSL sávszélesség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shabba #7
    Benne van az ADSL nevében hogy asszimetrikus, 24:1 arányban ahogy ez a csomag is. Ez a technológia erre képes, ha valakinek ez megfelel akkor ezt veszi, azért 1.5Mbps upload elég egy mail vagy webszerverhez ha nem túl nagy forgalmú, egy közepes céghez elég lesz.

    Annak akinek ez nem elég az választhat más technológiát, mondjuk bérelt vonalat. Az már szimmetrikus lesz. Pl. egy E3-as kapcsolódás(34/34Mbps) Tíkom árlistáján egyszeri díjban ~4 millió, havidíjban pedig ~1.5 millióért van.

    Tíkom nagysebességű digitális bérelt vonali szolgáltatás
  • hiba #6
    1.5MBit, hat ezek hulyek mar megint
  • Sword #5
    36 Mbit/s letöltési és 1,5 Mbit/s feltöltési

    Ez a röhej... 1:30 arány... Milyen szervernek elég a 1.5 Mbites feltöltés, vicc.
  • klastrom #4
    100 ropi+Fa ammá ja még jó hogy van...
  • shabba #3
    Szerintem hasonlóan 100+fa körüli áron adhatják, mint ahogy eddig is ezen árszint körül adták a PowerDSL csomagokat. Most nincs kiírva konkrét ár a weboldalukra, csak egy mailcím ahol érdeklődni lehet az ár felől. A kisebb 24Mbps-es csomagva lehet egy utalás a webodalon, hogy már 75+fától rendelkhető powerDSL csomag, nagy valószínűséggel az ez lehet.
  • szombi #2
    mennyiért? miért nem említi a cikk?
  • benyas #1
    Nem lenne rossz ez a "kis" sávszélesség otthonra... :P