Napi Online

Az interneten erősít az Erste

Kiváló első negyedévet tudhat maga mögött az Erste Bank Befektetési Rt., ám az internetbrókeri tevékenység területén hátrányban vannak.

A részvényforgalom a tavalyi év azonos időszakához képest 23 százalékkal, 583 milliárd forintra növekedett, ez 19 százalékos piaci részesedésnek felel meg - derült ki a pénzintézet tegnapi sajtótájékoztatóján. Jókora hátrányban van azonban a társaság az internetbrókeri tevékenység területén, amelyet 2005 októberében, a jelenlegi piacvezetőkhöz képest jó ötéves hátránnyal indított.

Az általános befektetői igényeket kielégítő NetBroker szolgáltatást a pénzintézet százezer ügyfeléből jelenleg mintegy négyezer, a múlt hónapban induló, professzionális felhasználók számára készült NetBrokerPró-t pedig kétszáz ügyfél használja. Az internetes részvényforgalom havi szinten megközelíti a hárommilliárd forintot, ami a teljes részvényforgalomnak egyelőre csupán 1-2 százalékát teszi ki, és jócskán elmarad a piacvezető Equitas és eBroker havi 20 milliárd forintos online részvényforgalmától. Bozsik Balázs, az Erste üzletágvezetője szerint 2006 végére a felhasználók száma négyszeresére emelkedhet, néhány éven belül pedig a forgalom tekintetében utolérhetik a jelenlegi piacvezetőket.

Az internetellátottság növekedésével és a befektetési kultúra javulásával egyre több befektető használja részvényügyleteihez a világhálót. Az online-jutalékok az egyes brókercégek esetében jelentős eltérést mutatnak, a jutalék mellett azonban érdemes tájékozódni az esetleges többletszolgáltatásokról is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!