SG.hu

EMV bankkártyákat is gyárthat az Állami Nyomda

Az Állami Nyomda nemzetközi engedélyt kapott az EMV chipes MasterCard bankkártyák megszemélyesítésére.

A MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős igazgatója Zdenek Houser adta át az Állami Nyomda számára a MasterCard EMV chipkártyák megszemélyesítésére vonatkozó tanúsítványát. Ezzel lehetővé vált, hogy a társaság egyik legnagyobb termék-, és szolgáltatás csoportját - a műanyagkártya-gyártást és megszemélyesítést - egy új, nemzetközileg is auditált tevékenységgel bővítse ki. Az Állami Nyomda a MasterCard tanúsítványa alapján már nem csak az EMV szabványnak megfelelő biztonságos chipes bankkártyát állíthat elő, hanem - informatikai fejlesztése révén - meg is személyesítheti azokat.

Az EMV tanúsítvánnyal az Állami Nyomda egy olyan új, hozzáadott értékű szolgáltatás előállítására kapott nemzetközi engedélyt, amelynek piaca a közép-kelet európai régióban jelentős növekedés előtt áll. 2005. végére a MasterCard márkájú EMV chipkártyák száma Európában 141,9 millióra nőtt, ami 113%-os növekedést jelent 2004-hez képest. A MasterCard előrejelzései szerint 2006. végére az uniós országokban nem kevesebb, mint 198 millió MasterCard EMV kártya lesz forgalomban. Elsősorban biztonsági szempontok miatt fejlesztették ki, a korszerű fizetési környezetben is megoldást nyújtó technológiai szabványt, az EMV-t (az elnevezés a szabványt kidolgozó cégek neveinek rövidítése: Europay, Mastercard és Visa). A szabvány fő célja, hogy nemzetközi szinten biztosítsa az együttműködést a résztvevő fizetési rendszerek között. Az EMV bankkártyák elterjedését az is elősegítheti, hogy a hagyományos, mágnescsíkos bankkártyáknál sokkal biztonságosabb chipkártya alapú megoldás a szokványos banki műveletek mellett, különféle lojalitásprogramokat és egyéb alkalmazásokat is képes kezelni.

Zdenek Houser a MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős igazgatója elmondta: "Meggyőződésünk, hogy a MasterCard tanúsítványa rendkívül fontos lesz az Állami Nyomda számára, mert lehetőséget teremt arra, hogy megfeleljen a rohamosan fejlődő fizetési kártyaüzletág technológiai követelményeinek."

"E tanúsítvánnyal a nemzetközi piacokon is versenyképes terméket tudunk előállítani. Bízunk abban, hogy az Állami Nyomda által ajánlott komplex szolgáltatásokat nem csak a meglévő hazai és nemzetközi ügyfeleink veszik igénybe, hanem új piacokra történő belépésre is lehetőséget ad majd a társaság számára" - tette hozzá Gyergyák György, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!