Specker Balázs

A Symantec nem fél a Microsofttól

John Thompson, a Symantec vezérigazgatója közölte, hogy többet kívánnak fordítani a marketingre és hogy a Microsoft győzelme a biztonsági piacon egyáltalán "nem lefutott ügy".

"Célunk, hogy az innováció terén körözzük le a Microsoftot. Többet tudunk a biztonságról, mint amennyit ők valaha is fognak" - fogalmazott kissé fellengzősen Thompson a biztonsági cég éves nagygyűlésén. "Elkerülhetetlen a harc a Microsofttal, már szólnak a harci dobok" - tette hozzá ünnepélyesen.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a redmondi szoftveróriás saját, Windows Live OneCare nevű biztonsági szolgáltatásán dolgozik. A hírek szerint a magánfelhasználóknak szánt csomagban a vírusirtó, az kémszoftver ellenes alkalmazás és a tűzfal mellett windowsos finomhangoló, illetve biztonsági másolószoftver is szerepelne. A vállalati szférát megcélzó hasonló Client Protection megjelenéséről még nem érkezett pontos dátum.

Nem ez az első eset, hogy a Symantec élesen bírálja a Microsoftot. A múlt hónapban Thompson "későn jött gyerekként" aposztrofálta a Microsoft biztonságtechnikai törekvéseit - idézi fel az esetet a ZDNet. Ugyanakkor a biztonsági cég vezetője kitért a Microsoft nem túl rózsás szakmai előéletére is. "A Symantec neve egyenlőt jelent a biztonsággal, a Microsoft nevével kapcsolatban sok minden felmerül, csak a biztonság nem" - élcelődött Thompson a TheStreet oldalán.

A cégvezető úgy tűnik nincs egyedül véleményével: a múlt héten megrendezett Infosec Europe biztonsági konferencián a vírusirtó cégek képviselőinek jó része is kritizálta a Microsoft Vistáját. A Symantec vezér kiemelte, hogy cége a jövőben is koncentrálni kíván a Microsoft rendszereket használók védelmére. "Hisszük, hogy a Windows környezet is megérdemli azt a védettséget, amit a többi platform."

Andy Buss, a Canalys brit IT-s tanácsadó cég elemzője szerint a Microsoft tervei kedvező fogadtatásra találhatnak a magánfelhasználók körében, ám az kétséges, hogy a vállalatok milyen gyorsan teszik majd magukévá az új szolgáltatást. "A vállalkozások a már bevált technológiákat választják, sokkal konzervatívabbak és nem félnek a pénztárcájukba nyúlni sem" - összegezte Buss.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #6
    Csak talán jobb lenne, ha a sokfelé aprózódás helyett inkább csak pár dologra koncentrálna, de arra jobban. De neki az egész szoftveripar kell, és még más is. 10 év múlva mi lesz, M$ vs. világ?
  • Solitarius #5
    Jól mondod, az személyautók gyorsabbak kényelmesebbek sokkal jobban használhatók a közlekedésre, szóval nem ellenfél neki az uthenger, ki tudják játszani. Röhögtem volna ha azt mondja a Symantec hogy olyan baromi jó virusírtót gyárt az MS hogy mi abba hagyjuk a fejlesztést....
    Azért sajnálom az MS-t állandóan csak fikázzák, akár mit alkot, és azéert vannak komolyan jó húzásai és szoftverei is.
  • dez #4
    A monopólium olyan, mint az úthenger, a többi cég meg mint a sima személyautók.
  • adam012 #3
    amúgyis mértkéne félnie a symanteckenk? Megfenyegette a microsoft hogyha jobb szoftvert csinálnak verőembereket küldenek?
  • AgentKis #2
    Valószínűleg a szimanteknek van 1-2 5lete olyan vírusokra amivel a microsoft szivatható.
  • adam012 #1
    Erre csak azt tudom mondani mint egy másik hasonló cikknél volt:

    Még szép hogy nemmondják azt hogy a Vista-nak csúcsszuper védelmi rendszere, fölösleges a termékünk stb...

    Amúgy Symantec(Norton Antivirus stb..) azért nem a legjobb biztonsági szoftvereket csinálja...