Specker Balázs

Ingyen Opera Wii-re

A Wii-felhasználóknak csupán egy szélessávú kapcsolatra lesz szükségük a böngésző letöltéséhez, hogy a Wii menüjének Internet Channel pontját aktiválva belekezdjenek az internetes szörfölésbe.

Az Opera december 22-én megjelenteti saját - Nintendo Wii konzolra írt - böngészőjének próbaverzióját. A Nintendónak - az elszabadult távirányítók ellenére is - sikerült mindent elsöprő karácsonyi támadást indítani a konzolpiacon, és úgy tűnik, a japán óriásnál ez még csak a kezdet. A héten ingyenesen elérhetővé teszik az Opera konzolos változatát, így a jövőben mindenki tévéjére beköltözhet a világháló.

"Az újító és izgalmas játékélmény mellett a Wii további szolgáltatásokat és kikapcsolódási lehetőségeket kínál az egész családnak" - áll Laurent Fischernek, a Nintendo európai marketingigazgatójának marketingízű nyilatkozatában. A wiis rajongóknak 2007. március végéig kell várniuk, hogy letölthessék az Opera teljes verzióját. Június végéig minderre ingyenesen lesz lehetőségük, azután pedig 500 Wii-pontért (5 dollár) a Wii-boltban vásárolhatják majd meg az alkalmazást.


A Nintendo és az Opera tehát arra vállalkozott, hogy átformálja az emberek internethasználati szokásait. Jövőképük szerint a családok a tévéképernyők előtt gyűlnek össze, és közösen nézik a sporteredményeket, terveznek a nyaralást, intézik online vásárlásaikat vagy látogatják meg kedvenc weboldalaikat. Úgy vélik, a Wii távirányítója olyannyira megkönnyíti mindezt, hogy a család legidősebb tagjainak sem okozhat majd gondot a netezés. A Wii Remote a kattintgatások mellett a képernyőn megjelenő billentyűzet vezérlésére is alkalmas lesz.

Ráadásul az internetes hozzáférés jóvoltából, egy új, időjárás-előrejelző opció is elérhetővé válik. Ezen a csatornán keresztül a jelenlegi és a jövőbeni időjárási adatokhoz is hozzájuthat a felhasználó, elég csupán egy listából kiválasztani a keresett települést, vagy a távirányítóval ráközelíteni a képernyőn megjelenő 3D-s interaktív fölgömbre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #12
    Nem ártott volna felülről is megvilágítani kicsit a csajt. :D
  • kbupdate #11
    öö, hát izé, USB port, meg USB billentyűzet...
  • kvp #10
    Egy erdekes megjegyzes. Az opera eddig is tamogatta a mouse gestures funkciot, ami arrol szol, hogy integetni kell az egerrel es gombok helyett ezzel lehet vezerelni a bongeszest. (pl. lapozas elore/hatra) A wand rendszer pedig lehetove teszi, hogy egy jelszot csak egyszer irjunk be, azutan pl. a fast forward mar magatol beleptet. (ha tobb account van, akkor rakerdez melyikre) Egy sima kepernyo billentyuzettel (a wii-ben van) pedig barmit meg lehet oldani. (egyebkent nem lepne meg ha keszitenenek a taviranyitohoz egy radughato qwerty billentyuzetet, mint amilyen pl. az ericsson telefonokhoz van)

    ps: Egyre szimpatikusabb a wii, ha megnyitjak a devkit-jet barki elott, akkor veszek egyet. (ha nem, akkor ugy nez ki hogy egy via epia lesz sajat linux-al)
  • Johny Bravo #9
    ja, van egy billentyuzet a kepernyon es a wiimoteval meg klikkelsz arra a beture amelyikre akarsz, vagy atkapcsolhatsz hasonlo rezsimben mint a mobilokon van (abc, def...).. marmint nem tudom operaban igy e lesz de a nevedet meg hasonlo dolgokat igy kell beiirni a profilodba..
    (van wii-m onnan tudom :) )
  • zola2000 #8
    mondjuj a beírás úgy megy, hogy célozni jell a wiimoteval a tv-re, gondolom, hogy van egy kis pötty, ami mutatja hogy merre célzunk, és ha a jó betűn van, akkor megnyomjuk a gombot. szerintem nem olyan könnyü, mint billenytyűzettel, de jóval könnyebb lehet, mint bármely máas konzolal.
  • zola2000 #7
    Inkább a nintendo ds-emre... Ja bocs, arra van xD
  • scorpeeon #6
    Inkább PSP-re csinálnának Operát...
  • Anubys #5
    Billentyűzettel, leginkább... Úgy látom, az előttem szólok még mindig a Master Systemnél tartanak, ha konzolról van szó. Már elég régen túl haladt a dolog a "négy irány, start, select, A, B"-gombos kontrolereken... :)
  • Szefmester #4
    de akár a keresztel is lehet mint a konzolos játékokban ha a neved akarod beírni az eredményekhez vagy neet adni a híródnak...
  • Cat #3
    kiraknak a képernyőre egy billentyűzetet, és a távirányítoval rá kell mutogatnod a betükre. Körülményes, szerintem.