Gyurkity Péter

Már gyártják a PlayStation 3-at

Lapértesülések szerint az Asus már a hónap elején megkezdte a Sony által leszállított alkatrészek összeszerelését. A japán óriás augusztusban saját Blu-ray íróját is bemutatja, mégpedig az eddigi legolcsóbb áron.

A komponensek összeszerelésének meg­kez­dé­séről a tajvani DigiTimes számolt be, mégpedig a kínai Apple Daily és Commercial Times értesülésére hivatkozva. Eszerint az Asus már leszállított 200 ezer darab konzolt, amelyet még a hónap vége előtt újabb nagyobb szállítmány követ majd. Jól haladnak tehát, hogy teljesítsék a korábban beígért kétmilliós induló létszámot. A hír igazi jelentősége, hogy véglegesítették a PlayStation 3 összetételét, hiszen enélkül nem kezdődhetett volna meg az összeszerelés.

Korábban már felmerültek különböző spekulációk a konzol alkatrészeit, komponenseit illetően, legutóbb pedig a szoftveres kompatibilitás volt a téma, amelyben az IBM szerint a Sony tökéletességre törekszik. Most úgy tűnik, hogy magabiztosan haladnak előre - az Asus a júliusi szállítmányok után szeptember és október folyamán egymillió szettet kap kézhez, bőven lesz tehát munkájuk. Az értesülés szerint az összeszerelésekben a Foxconn is segédkezik majd, de csak az indulás után, ha erre megfelelő igény mutatkozik. A Sony az év végéig 4, márciusig pedig összesen 6 millió példányt szeretne leszállítani.

A vállalat tegnap rántotta le a leplet saját következő generációs írójáról, amivel elsősorban a profik és fanatikusok igényeit igyekeznek kielégíteni. A BWU-100A CD (CD-R és CD-RW), DVD (DVD+R/-R/+RW,DVD-RW, DVD+R/-R DL, DVD-RAM), valamint Blu-ray korongokat egyaránt olvasó, író és újraíró készülék augusztusban jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, mégpedig igen kedvező, 750 dolláros áron. A Sony ezzel maga mögé utasítja saját táborának többi gyártóját, hiszen azok ennél jóval magasabb, 1000-1500 dollár között dobják piacra saját megoldásaikat.

A belső író érdekessége, hogy hagyományos PATA-csatlakozóval érkezik, miközben a legtöbb alaplapon már csak egyetlen ilyen csatolót találunk, vagy akár egyet sem, hiszen a szabvány éppen kivonulóban van az asztali számítógépek területéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [Jakuza] #91
    Na ennyit arrol, hogyan gyartjak a PS3-t.

    Most mar arrol van szo, hogy osszesen Novemberre jo ha 500k kesz lesz belole.
    http://www.iht.com/articles/ap/2006/09/06/business/AS_FIN_COM_Japan_Sony_PlayStation.php
  • dez #90
    Mondjuk az áradatban (zenei tehetségtől függetlenül mindenki próbálkozik, és a mai eszközökkel nem nehéz összehozni valamit, jobb, mint a gyári munka) szinte elvész az igazán jó. De van, csak keresni kell. Már ha van az illetőnek rá igénye, nem olyan, mint a disznó, hogy abszolút mindent megeszik.
  • dez #89
    Vannak igen magas színvonalú modern zenék is... Még trance, chillout, stb. műfajban is. Szóval ez azért egy kicsit erős volt. De az egyszerű tam-tam-tam-ot én is utálom, azt sem elmélyülten hallgatni nem lehet, sem élvezetesen táncolni rá (még benyomva sem, csak esetleg akinek már alig van agysejtje). :P
  • irkab1rka #88
    Tam tam tam tam tüci tüci tám támt mát mtá
    TAM TAM TAM TAM TÜCI TÜCI TÁM TÁMT MÁT MTÁ

    Na most ezért tényleg jobb a bakelit, meg az audio cd, mert a ÁM TÁMTÁMTÁM az aztán nagyon cizellált.

    Ajánlom Bachot és Strawinskij-t

    (én meg a Smith and Wesson-t :)))
  • dez #87
    (Ja, a mai átlagos, sőt jobbnak mondott cuccok még a CD-t is elég tök(él)etlenül adják vissza.)
  • dez #86
    Nagyobb áruházakban itthon is kapni. De szerintem (is) jobb lenne, ha a DVD-A terjedne el jobban, csak ehhez az is kellene, hogy minden egy kategóriával jobb legyen, hogy vissza is adja. (Manapság általában még a lemez sem olyan jó, mint lehetne.)
  • Sanyix #85
    Tényleg támogatják? Húú bármelyik pc- is lejátsza, egy rakás asztali lejátszóval együtt. De minek? Hol kapni SACD-t? Hány embernek van? Mennyire elterjedt? Hát semennyire. És mellesleg, a bakelit "alatt" adja vissza a hangokat, nem mellett :D sehol sincs a bakelithez képest. + már régóta vannak sokkal jobb digitális audio formátumok. De legalább van új anyag a gyűjtőoldalra :)
  • Sanyix #84
    És ki hallgat 128-as mp3-mat? :DDD
    Én pl az lejátszómon inkább ogg-t hallgatok(aminek elég jó minősége van), de hallgathatnél wma-t, meg asf-et, meg wav-ot is és mp3-mat is hallgatok, de azt is szeretem, ha minimum 192kbit-es...
    "majdnem olyan ,mintha CD-t hallgatnál?(CD 320kbps)" audio cd az 1200kbps. :)
  • Sanyix #83
    Csóró? LOL csak van annyi esze, hogy nem vesz drágán egy pár centivel kisebb lejátszót, amire semmi sem fér. Vagy vesz egy normál cd-s mp3(vagy akármi) lejátszót, vagy egy flashmemóriásat, vagy vinyósat, ha kicsit akar, ezek mellett teljesen értelmetlen dolog az MD.
    Akárhogy vergődhetsz, bukott az MD, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. (ezt nem én mondom, hanem ha jólemléxem a sonyék...)
    Kit érdekel, hogy japánban mekkora siker? Ott minden ilyen elektronikus szarság nagy siker, ha még ők maguk gyártják akkor főleg.
  • adam first #82
    Egyetértek.