Specker Balázs

20 inch-es PC/TV a Sonytól

A Sony bemutatta új 20 inches PC/TV kijelzőjét, amellyel azt a hagyományát igyekszik továbbvinni, hogy a számítógépes felhasználást a tévés szórakozással hozza egy kalap alá.

A cég közleménye szerint a a nagyfelbontású kijelező PC-s monitorként és hagyományos tévéként is megfelel minden szükséges kritériumnak. A 16:9 képaránnyal és az 1680 x 1050-es felbontással az új MFM-HT205 modell követi a korábbi kisebb képátlójú modellek által kijelölt utat. A HT család minden tagjában van beépített NTSC tuner, és képesek a tévéadásokat vagy a beérkező videójeleket szélesképernyős módban megjeleníteni. PC-re követve pedig lehetőség van "kép a képben" vagy "kép a kép mellett" üzemmódokra is.

A kijelzőn helyet kapott S-Video, kompozit, HD-15 és DVI-HDCP csatlakozó felület is. "A HT szériánál egyesül a TV és a monitor funkció. A HT205 otthoni irodák, hotelek, kollégiumok számára készült, de bármilyen professzionális célra használható, amely megkívánja a tévé és a PC funkciót." - foglalta össze Robert Stevens, a Sony Electronics megjelenítőiért felelős termékmenedzsere a HardwareZone oldalát.


Mint minden HT szériás kijelzőben, ebben is a Sony XBRITE LCD megoldása kapott helyett. A színekért, a kontrasztokért, egyszóval a kép minőségéért pedig az ErgoBright technológia a felelős. A cég szerint a HT család kiváló választás videójátékhoz is, mivel válaszideje 6 ms, emellett nagy fényerővel, (470cd/m2) 1600:1 kontraszt aránnyal és 170 fokos látószöggel bír. A hangért két beépített 3 wattos hangszóró, egy 5 wattos mélynyomó és az SRS Labs WOW™ 3D technológiája a felelős. A HT205 áprilisban kerül forgalomba, és 900 dollár (180 ezer forint) körüli áron lesz megvásárolható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cloud.strife #9
    Nekem van egy Avermedia nemtomhányas, meg egy Sony 17-es 8ms-es LCD-m. Olyan fos képet mind amit ez a kettő párosa ad rég láttam. Nem jó megoldás ez a külső TV Box, a tv-k gyári belső tunerja százszor jobb lehet, mind a külső, b kategóriás márkáé (pláne egy Sony tuner még jobb lehet). Szal engem felcsigázott ez a cucc. Csak az ára is yoo legyen.... :( :)
  • M0RN1NGST4R #8
    A minap én is szembesültem azzal a problémával, hogy milyen jó lenne az LCD monitort TV-nek is használni anélkül hogy a gép menne. De ha valaki más is ezen töri a fejét, és nem zavarja egy külső kis dobozka, akkor vegyen egy király monitort és hozzá egy tv box-ot. Személy szerint én az AverMedia TV Box 9-re szavazok. Igaz ez elég drágának mondható a gép nélküli tunerek körében, de nagyon fullos. Arról nem is beszélve, ha mondjuk valaki beéri egy olcsobb tv box-szal (olyan 17 körül már lehet kapni), az rengeteget spórolhat.
  • dez #7
    Oké, de a kisebb pixelek miatt mégis "többet látni". :)
  • dez #6
    De jóval kisebb a fényereje és kontrasztaránya, plusz fele olyan gyors. (Előző generációs panel van benne.)
  • BiroAndras #5
    Ugyanennyiért kapsz Samsung 214T-t. Az 21'', és 1600x1200-as felbontású.
  • kandeláber #4
    Egy 20"-os 16:10-es képernyőnek kisebb a felülete, mint egy 19"-es 5:4-esnek. Előbbi 171 négyzethüvelyk, utóbbi 176.
  • dez #3
    "Mint minden HT szériás kijelzőben, ebben is a Sony XBRITE LCD megoldása kapott helyett. A színekért, a kontrasztokért, egyszóval a kép minőségéért pedig az ErgoBright technológia a felelős."

    Pedig? A képminőségért elsősorban a paneltechnológia felel, és csak másodsorban az ilyen képkezelő eljárások.
    __________
    Előzőhöz: úgy értem, ha rendelkezésre állnak az anyagi források.
  • dez #2
    Hmm, a 19"-esek tulajdonságai: 1280x1024, 5:4, max. 1000:1 kontr. (de csak 100+eFt). Akkor most nézzük ezt: 1680 x 1050, 16:9, 1600:1, és persze kicsivel nagyobb is. Ezek után kit érdekel a 19"-es? :)
    (Egyébként 11W-os.)
  • szombi #1
    A full high tech mellett éppen a hangrendszer lett light-os. Szerintem ilyet csak szándékosan lehet tévedni! Méghogy 3W...
    Másrészt meg a TV-tunerrel felvenni is lehet videókat.
    Arról nem is beszélve, hogy ha egy 19''-es LG LCD monitor mellé egy gépet is veszek(tunerrel), még így is jobban kijön árban!