Gyurkity Péter

Symantec: internetes vírusmérce kezdőknek

A Norton-sorozatról és vállalati megoldásairól ismert biztonsági cég új állapotjelzővel egészítette ki oldalát, amely ezúttal kifejezetten a kevésbé tájékozott felhasználók számára jelzi az aktuális vírushelyzetet.

A Threat Meter névre keresztelt mérce a Symantec Home&Home Office oldalán található meg és négy alapvető területen lát el minket aktuális információval: email, böngészés, azonnali üzenetküldés és fájlmegosztás. A több platformra kiterjedő, az általános helyzetet áttekintő rövid táblázatban alacsony, közepes és magas kategóriák szerint jellemzik az aktuális helyzetet, amelyet rövid leírás egészít ki a legfontosabb problémákról, veszélyforrásokról.

Megtalálhatók ezek között a legújabb, legveszélyesebb vírusok, a kéretlen leveleknél tapasztalható tendenciák, valamint az újonnan felfedezett biztonsági rések. Az oldalon emellett lekérhetjük a legújabb vírusok, eltávolító eszközök listáját, hozzáférhetünk a biztonsági hibákkal és a kártevőkkel kapcsolatos tanácsokhoz, és természetesen frissíthetjük a Symantec által készített vírusirtónkat. Látható, hogy nincs szó forradalmi újításokról, ám az új oldal érdekes és hasznos eszköz lehet mindazok számára, akik kevésbé tájékozottak, vagy egyszerűen csak szeretnének napra készek lenni az internetes veszélyforrások terén.

Maga az ötlet sem nevezhető áttörésnek, hiszen már több vírusirtó cég működtet hasonló elemző, illetve előrejelző szolgáltatást. A McAfee például saját víruskalendáriumát bocsájtja rendelkezésünkre, és a Panda is folyamatosan frissíti az internetes oldalán megtalálható listáját.

Ennek megfelelően az új Threat Meter nem a meglévő szolgáltatásokat hivatott lecserélni, hanem pusztán tájékoztatni és egyben megnyugtatni igyekszik az internetezők széles tömegét. Erre szükség is van, hiszen a Cyber Security Industry Alliance felmérése szerint még az amerikai felhasználók fele is óvakodik az internetes kereskedelemtől a csalásoktól való félelme miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #12
    "Punker megmondtam: AVG+Kerio, különben elfenekellek!"

    A Kerio már nem él tudtommal.
  • Zsoltika 007 #11
    Én is ezt használtam sokáig. Most már csak nod32+win tűzfal.
  • BuzzFuzz #10
    Szerintem meg NOD32+Outpost :)
  • Punker #9
    ja hogy ez a te cikked? :)
  • Punker #8
    kösz de nem.
  • Punker #7
    tök mindegy jövőhéten jön az új az olyan 20k körül lesz egy évre.
  • mrzool #6
    Azért ez LOL, a virushirado.hu-n már évek óta van hasonló, csak ott a 'vírmérséklet' nevet adták neki.
  • juzosch #5
    Ezért mennyit fizettél? Ha nem sokat, akkor ez van, mindenki így járt. Ha skat, akkor meg írj nekik mailt.
  • pedrohsi #4
    Punker megmondtam: AVG+Kerio, különben elfenekellek!
  • Punker #3
    NIS-t használok jó ideje, árát megéri a 2 giga ramból me gninc sgond ha megzabál 200-at :)