SG.hu

Harmadával nőtt az F-Secure árbevétele

Az F-Secure tíz egymást követő negyedévben növekedett gyorsabban, mint a tőzsdén szereplő versenytársai.

A vállalat forgalma 2005-ben 44 százalékkal nőtt a vírus- és behatolás-védelmi szegmensben, leggyorsabban a fogyasztói és a szolgáltatói üzletágak növekedtek. Az F-Secure teljes bevétele 2005-ben 31 százalékkal emelkedett, így 61,8 millió eurós rekord értéket ért el. A vállalat adózás előtti nyereségét 7,4 millió euróra növelte. A vállalat helsinki központjába 119 új munkatársat vettek fel, így dolgozóinak száma elérte a 390-et.


"A 2005-ös év elsődleges célja az volt, hogy versenytársainknál gyorsabban növekedjünk a vírusvédelem és a behatolás-megelőzés területén. Ezt a célkitűzésünket megvalósítottuk, mivel 44 százalékos növekedést értünk el" - mondta el Risto Siilasmaa, az F-Secure vezérigazgatója. "Azt tapasztaltuk, hogy ügyfeleink vásárlási szokásai drámai módon megváltoztak: az egyéni felhasználók és a vállalatok az információbiztonsági termékkel szemben egyre gyakrabban választanak szolgáltatásokat. Egyértelműen vezető helyet foglalunk el az európai IT-biztonsági szolgáltatások terén, amit az is bizonyít, hogy több mint 70 szolgáltató értékesít kizárólag az F-Secure megoldásain alapuló szolgáltatásokat. Eddig elért sikereink arra bátorítottak, hogy a szolgáltatásként kínált biztonsági (security as a service) koncepciónkat a kis- és középvállalati szegmens számára is elérhetővé tegyük. Ez az új terület is az elvárásoknak megfelelően fejlődött 2005-ben" - tette hozzá Risto Siilasmaa.

Az F-Secure jövőbeli növekedésének legfontosabb tényezője a vállalat által szolgáltatásként kínált internetes biztonság. A további növekedésben fontos szerep jut emellett a csatornák összehangolt fejlesztésének Európa legfontosabb piacain, valamint az átfogó termékpalettának, a szolgáltatásoknak és a területi terjeszkedésnek. Ezenkívül számos üzleti lehetőségeket tartogat az észak-amerikai és az ázsiai piac.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!