SG.hu

44 százalékos növekedés az F-Secure-nál

Az F-Secure vírusvédelmi és behatolás-megelőzési termékekből származó árbevétele 44 százalékkal, 15,2 millió euróra nőtt 2005 harmadik negyedévében.

A cég nettó nyeresége az előző negyedévben 3 millió euróra emelkedett, ami az árbevétel 19 százalékát tette ki. A vállalat ezzel a nyolcadik olyan negyedévet zárta, amelyben a tőzsdén jegyzett versenytársainál gyorsabban fejlesztette üzleti tevékenységét. Az elmúlt negyedévben az F-Secure-nál leggyorsabban a szolgáltatói és a végfelhasználói értékesítési szegmensek növekedtek.



"A rövid távú nyereségnövelés helyett a jövőben is nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni növekedési stratégiánk megvalósítására, ezért új értékesítési és marketingtevékenységekbe, valamint jelentős új fejlesztésekbe és termékekbe fektetünk be" - mondta el Risto Siilasmaa, az F-Secure elnök-vezérigazgatója. "A harmadik negyedévben 13 szolgáltatóval kötöttünk partnerkapcsolati megállapodást, jelenleg 74 üzleti partnerünk van ezen a területen. Az európai piacon egyértelműen vezetők vagyunk, Észak-Amerikában pedig különösen erős növekedést értünk el ebben a szegmensben."



Az AV-Test.org független összehasonlító tesztjein az F-Secure ismét felülmúlta legnagyobb versenytársait az adatbiztonsági frissítések gyorsaságában. A vírusvédelmi frissítéseit az F-Secure minden fontosabb versenytársánál legalább kétszer gyorsabban, minimum két és fél órával korábban adta ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!