SG.hu

Magyarította új szoftvereit az F-Secure

Az F-Secure bejelentette a magyar nyelvű kezelőfelülettel is használható F-Secure Internet Security és az F-Secure Anti-Virus legújabb változatát.

Mindkét termék védelmet nyújt az otthoni felhasználóknak a rosszindulatú kódok, kémprogramok és az iparágban egyedül álló módon a rootkitek ellen is. "A legtöbb ember nemcsak, hogy nem ért az IT-biztonsági kérdésekhez, de nem is szeretne foglalkozni a vírusokkal, a spamekkel és hasonló témákkal. Egyetlen dolgot szeretnének: nyugalmat" - nyilatkozta a budapesti ISSE konferencián ma előadó Risto Siilasmaa, a társaság vezérigazgatója. "Az otthoni felhasználókat nem érdekli a számítógép. A számítógép az ő szemükben egy eszköz, és csak abban szeretnének biztosak lenni, hogy működik, és hogy munkáik, adataik, fájljaik biztonságban vannak. Az Internet Security megalkotásánál ezt tartottuk szem előtt" - tette hozzá Risto Siilasmaa.

Risto Siilasmaa közölte, hogy stratégiájuk fontos része szolgáltatásaik egyre szélesebb körű bevezetése, mivel az IT-biztonságot egyre többen igénylik szolgáltatásként, nem pedig termékként. Nyilatkozata szerint az F-Secure piacvezető az európai ISP piacon, 63 internetszolgáltatóval kínálja közösen biztonsági szolgáltatásait. kihívásokról szólva elmondta: egyre nagyobb veszélyt jelentenek a mobilvírusok, ezért a cég mobilszolgáltatókkal is együttműködik. Hozzátette: egy európai mobilszolgáltató adatai szerint, ügyfeleik MMS-forgalmának 3,5 százaléka vírusok által generált forgalom. Közlése szerint a cég eddig az idén 40,7 millió euró árbevételt ért el, amelynek 50-60 százalékát az internetszolgáltatói piacról. A vállalat viszonteladói hálózatának bővítésével erősíteni kívánja jelenlétét a magyar piacon - mondta Risto Siilasmaa.

A szoftverek egyik legfontosabb szolgáltatása a valós idejű kémprogram elleni védelem, ami a nem szándékosan telepített kém- és hirdetőprogramok ellen nyújt megoldást. Ezek a programok általában fájlmegosztó rendszereken keresztül - játékok, zene vagy más szórakoztató tartalom letöltésekor - kerülnek a számítógépekre. Mindkét szoftvercsomagban beépített keresőmotorként elérhető a BlackLight technológia, ami a rootkiteket, a fejlett rejtőzködési technikát alkalmazó rosszindulatú kódokat hatástalanítja. A vírusvédelmi frissítések során a keresőmotor is automatikusan frissül, és a BlackLight által megtalált rejtett rootkit fájlokat a víruskereső ellenőrzi.

"A termékek fejlesztése során az egyik fő cél az volt, hogy egy valóban könnyen telepíthető és karbantartást nem igénylő szoftvert hozzunk létre. Az átfogó vírusvédelem, a tűzfal, a legnagyobb vetélytársainknál gyakoribb védelmi frissítések és egy sor új szolgáltatás bevezetésével jelentős fejlesztést vittünk véghez termékeinkben. Az F-Secure Internet Security 2006 és az F-Secure Anti-Virus 2006 olyan egymást kiegészítő eszközökből állnak, amelyek működése teljes körű, egyszerűen használható biztonsági megoldást kínál a családok számára" - mondta el Trond Neergaard, a vállalat fogyasztói üzletágának alelnöke.

A gyermekek védelmét szem előtt tartva a finn cég egy időzár funkciót is beépített az Internet Security 2006 Parental Control szolgáltatásába. A szülők mostantól nem csak a kétes tartalmú internetes tartalmak ellen képesek a kicsiket megvédeni, de ésszerű időkorlátokat is meghatározhatnak az internet böngészésére. A postafiókokat elárasztó kéretlen levelek válogatásába belefáradt felhasználóknak valós idejű feketelistázási funkciót (Real-time Blackhole List, RBL) biztosít az Internet Security 2006 anti-spam megoldása. Az RBL funkció egy levélszemét-küldők által is használt IP-cím adatbázist használ a kéretlen levelek felismeréséhez. Ez a funkció szintén elősegíti az elterjedt adathalászati technikák elleni védekezést. A termék a modemes kapcsolatot használó ügyfelek védelmére továbbra is magában foglalja a betárcsázó-programok elleni Antidialer szolgáltatást.

Mindkét megoldás szoftveres felhasználói felülettel rendelkezik a Virus World Map szolgáltatáshoz, amely a világon ismert vírusfertőzések leírását tartalmazza földrajzi régiók szerint. Angol, német, francia, svéd és finn nyelven elérhető továbbá egy oktató felület, melynek célja, hogy végig vezesse a felhasználót a termékek különböző funkcióinak használatán, és segítsen az adatbiztonság alapelveinek megértésében.

Az intelligens telefonok tulajdonosainak az új termékekben egy hónapos, ingyenes Mobile Anti-Virus próbaverzió található, mely az intelligens telefonokat védi a kártékony tartalmak - mobilvírusok, férgek, trójaiak, kéretlen üzenetek és hibásan működő alkalmazások - ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!