Gyurkity Péter

Megjelent az S3 új grafikus kártyája

A tengerentúlon már elérhető az S3 legújabb fejlesztése, amely a vállalat szerint az első lépés a rég elvesztett pozíció visszaszerzése felé vezető úton. Ezzel egy időben érkeztek meg az első képek a GeForce 7600-ról.

A gyártó közleményben adta hírül, hogy a tavaly beharangozott Chrome S27 grafikus kártya két változata már elérhető a Newegg.com oldalán. Végre tehát megjelent az új fejlesztés, amely a GammaChrome család korábbi változatait hivatott felváltani. A csaknem egy éve bejelentett S18 ugyanis még a második generációs programozható grafikus motorra, a Chromotion 2.0-ra épült, míg az új kártya ennek harmadik verzióját hasznosítja. Állításuk szerint az alacsony ár és a jó teljesítmény révén kitűnő ajánlattal térnek vissza.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A Chrome S27 két változata a memória mennyiségében különbözik: az első 128, míg a második 256 MB GDDR3 memóriát foglal magában, minden egyéb jellemzőikben megegyeznek. Ez egységesen 700/700 MHz-es órajelet, 128 bites memóriavezérlőt, DirectX 9, HD (high definition), Vertex Shader 2.0+- és Pixel Shader 2.0+-támogatást, 2048x1536-es maximális felbontást, PCI Express x16 csatolót, 4 pixelfutószalagot, és 90 nanométeres gyártástechnológiát jelent. A közlemény ideális 3D-s megoldásként említi a kártyát, ami nyilvánvalóan túlzás: a cél inkább az alsó- és középkategória, ahol viszont a magas órajelnek köszönhetően még megállhatják a helyüket.

Az új kártyák erős oldala a kedvező ár: a 128 MB-os változat 98, míg a 256 MB-os 128 dollárba, vagyis körülbelül 20 és 26 ezer forintba kerül, ami kétségkívül kellemes ajánlat. Ez az agresszív árpolitika szükségszerű választás, hiszen ha a technikai paraméterekkel nem tudják lenyűgözni a fanatikusokat - nem is ez cél -, akkor legalább árban kell jobbat kínálniuk a vetélytársaknál, akik jóval kedvezőbb helyzetben vannak. Az biztos, hogy a VIA leányvállalata érdekes ajánlattal lepte meg a vásárlóközönséget, ám kérdéses, hogy számíthatnak-e sikerre a korábban egyszer már elvesztett piacon.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Időközben a tweakers.net oldalán megjelentek az első képek az Nvidia következő generációs középkategóriás versenyzőjéről, a GeForce 7600 kártyákról. A hivatalosan a márciusi CeBIT rendezvényen bemutatkozó fejlesztés mobil változata az legújabb információk szerint 450/1000 MHz-es órajelen fut, míg az asztali számítógépeknél két verzióban, GT és GS jelzéssel jelenik meg. Ezek magasabb órajelükben, illetve erősebb pixel/vertex felállásukban különböznek a Go 7600-tól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • a_n_d_r_e_w #33
    3DMark06
  • dez #32
    Hihihi, ja. (Az elektrolit folyt ki.)
  • btommy76 #31
    offtopic: Az senkinek nem tűnt fel, hogy a passzív hűtőbordás képen, a borda mellett baloldalt két kondenzátor frankón fel van púposodva??? A felsőnek még a teteje is meg van barnulva... LOL!
    :-D :-D :-D
  • mousee #30
    Ha tényleg megvalósulna ez, akkor az opensource szoftverek nagyon felkapnák a dolgot... Jó lenne, én is szimpatizálok a 256os kártya 26 rugós árával :)
  • dekko #29
    NA én inkább maradok az ATi - nál, de az se az igazi, inkább a laza Nvidia Geforce - nál! VAlahogy ezekben a gyártokban jobban megbízok meg a kártya teljesítményekkel se volt különösebb gondom! (most ez laza Inno 7800 Gt 256 Fedélzeti memom van, de nem érzem ugy hogy lekellene váltani) Na mind1
    ATI ÉS AZ NVIDIA A KING!
  • Benedekco #28
    ezt kéne tennie... legalábbis Én is így látom...
    de Ők miért nem így látják? vagy hülyék, vagy tudnak valamit amit mi nem...
  • billxxx #27
    faja-----lenyomja a vetélytásak árait is.Az órjale nem rossz,kb ugy a 6600gt után egy kevésssel talán.Mindent bele via!!!!!!!!!!!!
  • Inquisitor #26
    "Időközben a tweakers.net oldalán megjelentek az első képek az Nvidia következő generációs középkategóriás versenyzőjéről, a GeForce 7600 kártyákról."
    Nagyon informatív képek lehetnek tekintve, hogy előre tudható volt a 6600 nyákra fognak épülni. Max a hűtés lehet érdekes :)
  • mainruler #25
    8 pixel shader egység és 4 vertex shader egység.
    Középszint.
  • RelakS #24
    textúrakomprimálás LOL jó, hogy nem kompromittálás :D