Berta Sándor

VDSL hálózat épül a német futball-világbajnokságra

Az idén rendezett németországi focivébé megnyitójáig a Deutsche Telekom (DT) tíz német várost akar rácsatlakoztatni az épülő VDSL-hálózatára.

Ez a bővítés egyben azt is jelenti, hogy a felhasználók számára - legyenek azok helyi lakosok vagy a világbajnokság miatt a városokba látogató turisták - új szolgáltatásokat tesznek majd elérhetővé. A Berlinben tartott sajtótájékoztatón Kai-Uwe Ricke, a Deutsche Telekom elnöke beszélt a beruházás részleteiről. A vezető elmondta, hogy a fejlesztés a tervek szerint összesen három milliárd euróba kerül majd.


Kai-Uwe Ricke a berlini sajtótájékoztatón

"A beruházás célja nem az, hogy a vállalat új területeken szerezzen monopolhelyzetet, hanem hogy új piacokat hozzunk létre, amelyek a futball-világbajnokság után jól kihasználhatóak és a bennük rejlő lehetőségek később is profitábilisak legyenek" - emelte ki Ricke.

A Deutsche Telekom elnöke szerint a VDSL-hálózat később további negyven német városba juthat majd el, azonban ennek az a feltétele, hogy végre szabályozva legyen a német szélessávú piac. Kai-Uwe Ricke ezzel arra utalt, hogy a német kormány néhány nappal ezelőtt terjesztett elő egy javaslatot a távközlési törvény megváltoztatására. A tervezetben leírtak szerint ugyan jelentősen könnyebbedne a DT helyzete, azonban a piac többi szereplője tiltakozik ez ellen, azaz a megvalósulása korántsem garantálható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!