Berta Sándor

Lépéselőnybe kerülhet a filmeknél a HD-DVD

Fontos bejelentést tettek a HD-DVD formátumot támogató szervezet képviselői a Las Vegas-i Consumer Electronics Show keretében. Amennyiben minden a csoport tervei szerint alakul a következő hónapokban, úgy a Sony által támogatott Blu-ray formátum komoly lépéshátrányba kerülhet a riválisával szemben.

Korábban már nyilvánosságra került néhány részlet, hogy milyen filmek fognak először megjelenni a HD-DVD lemezeken. Most újabb információk derültek ki a HD-DVD csapat terveiről. A HD-DVD filmeket hivatalosan a Paramount Pictures, az Universal, a HBO Video, a New Line Entertainment és Warner Bros. forgalmazza majd. A kiadók tájékoztatása szerint idén mindenképpen megjelenik az új formátumú adathordozókon a Million dollar baby - Millió dolláros bébi, a Harry Potter 4: Harry Potter és a Tűz Serlege, Blazing Saddles - Fényes nyergek, a Full Metall Jacket és a Jarhead - Bőrnyakúak.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A HD-DVD-t támogató csoport képviselői azt is bejelentették, hogy időközben egyre több európai és más kontinensbeli kiadó és filmforgalmazó támogatja a HD-DVD formátumot. Így például a Studio Canal és a Verleih Weinstein filmkölcsönző cég is jelezték, hogy szeretnék, ha az első általuk forgalmazott HD-DVD mű a Shakespeare in Love - Szerelmes Shakespeare lehetne.

Yoshiihide Fujii, a Toshiba digitális média részlegének vezetője bizakodó volt. Szerinte még ha a megjelenések mind a két formátum esetében is szinte egyidőben történnek majd, az mindenképpen a HD-DVD malmára hajtja a vizet, hogy egy HD-DVD lejátszóban a felhasználók le fogják tudni játszani a régi műsoros DVD-iket is, míg ez a Blu-ray lejátszók esetében nem lesz lehetséges.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)