Lépéselőnybe kerülhet a filmeknél a HD-DVD

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mi kevés? Ami nem is annyi? 😊

és az kevés?

Idézem Sanyixet: "egy egyrétegú hddvd-re csak 2,5x annyi fér mint egy kétrétegû dvd-re"

hajrá blu-ray
hajrá hd-dvd<#eljen>

ne akard az idézetet kiszedetni az aláírásából, mert sok embernek csal mosolyt az arcára nap mint nap a multkori égésed egyik pontja... <#vigyor2>

A többihez csak gratulálni tudok. <#taps>

Dzson
" hogy egy HD-DVD lejátszóban a felhasználók le fogják tudni játszani a régi mûsoros DVD-iket is, míg ez a Blu-ray lejátszók esetében nem lesz lehetséges."

A PlayStation3 ban is BR lesz, és tökéletesen olvassa még a CD-ket is. F*sz ez a manager, vagy félrefordították SG-ék (megint).

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Mondjuk az 1 rétegû lemezeket próbáljuk összehasonlítani...

HDDVD 1 réteg = 15GB
DL DVD = 9GB
15 hol a 2,5x-ese a 9-nek?

EvilDevil
egy kétrétegû Blu-ray-re meg több mint 5x annyi...

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

A DVD-ket az emberek jórésze jeleneleg is fõként adattárolásra használja. Én is többnyire arra használom, nem vagyok egy nagy filmnézõ.
Sokan meg egyébként is kizárólag monitoron néznek DVD-t (ahogy én is), az meg már egyébként is tudja a szükséges felbontást és a számítógépbe egyébként sem jön majd rosszul egy ilyen meghajtó.
Persze biztos jó lehet egy óriási LCD-n vagy plazmán filmet nézni ez sokak számára ma még túl drága, de pár éven belül szerintem már itt Magyarországon is elérhetõ lesz szélesebb rétegek számára. Már akit érdekel.

Hatalmas LCD-TV? A 72cm már hatalmas szerinted? 😛 Igaz, ez csak 1280x720-as, vagy 1366x768-as, de az már pont elég a 720p-hez. És ilyenekbõl már elég sokat adnak el. Meg a 76 és 82cm-esbõl is. Ezek vevõi már nagyon is várják, hogy legyen végre valami HD-s néznivaló.

Plazmából is van HD-s, bár abból tényleg csak a nagyobbak tudják ezt (mert van egy minimális cellaméret, legalábbis a mostani technológiával - hamarosan kisebb cellásakat is fognak gyártani, azok már kisebb méretben is HD-sak lesznek).

Az persze tény, hogy nem lesznek minden háztartásban rövid távon ilyen cuccok.

Ilyenekre tudok gondolni, hogy pl. a low-level adat-kódolás (mivel ugye 1 pit != 1 bit) BD-nél más, mint DVD-nél, és mondjuk HDDVD-nél ugynaz, vagy hasonló, és emiatt a BD-be olyan chip kell, ami mindkettõt tudja. Meg talán az is számít, hogy DB-nél a lemez alján van az adathordozó réteg, HDDVD-nél meg középen, mint a DVD-nél.

De amúgy miért lett volna jelentõsen nagyobb probléma megoldani a BD+DVD-t, mint a HDDVD+DVD-t? Nem sok különbséggel jöttek ki a hibrid fejek.

[NST]Cifu
Ott a pont. Arra leszek azért majd még kiváncsi, hogy a számítógépekbe kerülõ meghajtókkal mi lesz. Én ugyanis így néztem a DVD-ket is, és ott ugye már alapból kihasználható a HD felbontás...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sanyix
alig több, hát igen egy egyrétegú hddvd-re csak 2,5x annyi fér mint egy kétrétegû dvd-re 😄 ez tényleg alig mi?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

zzebi
Tökmindegy, hogy melyik mennyibe fog kerülni, mivel még 3 év múlva is legfeljebb néhány tízezer háztartásnak lesz itthon HDTV-je.

Jelzem, most csupán a hatalmas LCD TV-k és néhány high-end CRT TV támogatja a legjobb HD felbontásokat. A plazmák szinte kivétel nélkül SD panellel vannak felszerelve.

És mivel teljesen értelmetlen HDDVD-t vagy BR-t venni addig, amíg nincs otthon egy jobb HDTV, ezért a hagyományos DVD tökéletesen elég lesz itthon még jó darabig.

Lelki szemeim elõtt látom a sok barmot, akik mindenhol az új BR lejátszójukkal dicsekednek majd, mikor otthon még mindig SD TV-jük van. Sz*pás. :-)

EvilDevil
A HD-DVD egy kalap szar.... alig több a kapacitása mint egy kétrétgû dvd-nek.. ezért adjon ki az ember százezreket??? soha...<#boxer><#boxer><#violent><#violent><#mf3>

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

ha a blu ray és a hd dvd-k megjelennek elterjednek, akkor a jelenlegi dvd-k olcsóbbak lesznek?
Hogy mennyire nem érint hogy 405nm vagy 410nm <#idiota>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Már bezártam az oldalakat, de amiket én találtam ott mindenhol 405nm-es hullámhosszú kék lézert írtak, és, hogy mindkét megoldás kompatibilis a DVD-vel.

NeoMaN
Hehe...
A Star Wars és a Gyûrûk Ura trilógia mondja ki az utolsó szót úgyis. 😊

Sanyix
Igen sztem is ez a furcsa, én sem értem.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Képzeld rákerestem! És van ahol vörös lézert írnak, van ahol kéket (nem az sg-re gondolok), de ezt már le is írtam.

Igazatok van. Utánanéztem és a HDDVD is kék lézert használ.
Akkor viszont nem értem mi okozza a Sony megoldásánál azokat a technológiai nehézségeket ha a kettõ megoldás szinte teljesen egyforma.

Lehet, hogy én éltem eddig teljes sötétségben, de tudtommal csak a BR használ kék lézert a HDDVD nem.

Háháháhá, megint én leszek a "baze hányszor mondjam már el, hogy a HD-DVD is kék lézert használ?" felelõs...
(Nem írok linket, már itt sg-n is legalább 3szor megtettem, keress rá...)

ugyan már, már modemes idõkben is töltötték a divxeket és akkor pont moost ezekkel a mai netekkel nem tennék?

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Igen, én is olvastam ezt korábban, de úgy emlékszem, késõbbi infó szerint azt is fogja tudni. (Ha már a DVD-t is tudja, amihez vörös lézer kell, akkor már belefér a CD is.)

És szerinted a többség, akik eldönthetik, melyik formátum marad a piacon, ill. hal ki (csak szélsõséges esetben következik ez persze be, meg a bulváros hírekben), azaz a normálatlanok ugye, ezt fogja tenni? (Fõleg ahol kevésbé számít a pénz.)
(Most el lehetne kezdeni filozofálni azon, hogy a "normális" per. def. nem az, amilyen a többség...?)

Ma2ska
Nem amiatt vagy szomorú mert sokaknak esélye sincs megvenni a jogtiszta anyagot, én meg erröl nem tudom eldönteni, hogy nevetséges vagy szánalmas.

CD-t NEM!

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.

Oldern the 1st
Bunkó vagyok bizony 😊)))

Zsoltika 007
Így volt a dvd-nél is. És így lesz itt is.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

szerintem teljesen mindegy, hogy milyen formatumon jelenik meg egy film. akinek egy csopp esze van az minimum addig kivar, amig megjelennek az elso normalis aru combo olvasok. aztan meg tokre leszarja a formatumot.

\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP

Zsoltika 007
De azért itt már elég nagy adatmennyiségekrõl beszélünk. Ide már jelentõs upgrade kell. Tudom hogy folyamatosan bõvül, ez nem is kérdés. Csak hát az ütem egy picit lassúcska.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

TasManXT
Ja én is pont ezt olvasom. Mókás. 😄

psn: TasManHUN

Zsoltika 007
Igen. Tudod sokan erre is használják. De ettõl még nem feltétlenül warez. <#rolleyes>
Hangnemed meg: Kicsit bunkó-e vagy?

Berta Sándor: néha olvassátok el egymás cikkeit... 😉
Több filmstúdió is bejelentette Blu-ray filmjeit
Yoshiihide hamis állítását meg nem kell készpénznek venni. Azaz, nem lesz itt semmiféle lépéshátrány.

bertino
tény, hogy azaz átlag, ettõl még az emelés folyamatosan történik, ezt most így ahogy van, hidd el

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Oldern the 1st
Töltötgetni basszus, jellemzõen magyar fórumokon ez az elsõ, ami felmerülhet... nevetséges, vagy szánalmas, nem is tudom... 😞

Sanyix
1,5m/512k korlátos inkább a kábelnetes világban fordul elõ, adsl-ben inkább korlátlan van.

Sanyix
Akkor nem olvasná a régieket. Ezt írtam 😊 Nem írtam hogy a hd dvd nem kék lézert használ 😄 sõt nem is írtam a hd-dvdrõl.

Bár azt se venném biztosra hogy kék lézert használ a hd-dvd, mert hogy több cikkben vörös lézert írtak erre is. Máshol meg kék lézert irogatnak...

Zsoltika 007
A mai forgalom korlátos 1.5M/512K világban az. (Azért ez, mert ez számít átlagosnak. Sõt van ahol még ez is csak álom. Van ahol még csak 128K-s net van 9 rongyért! És ha kell akkor kell mert nincs más lehetõség. És nem csak 1 ilyen embert ismerek akinek ez van.)Jó persze ahol kolis 100Mbit van ott nem nehéz töltögetni. De nem ez a jellemzõ.

Sanyix
Ó de érdekes akkor vajon miért kell átalakítani a br-hez a gyártósorokat? Mert ezekszerint majdnem ugyanaz mind2, még a lézer hullámhossza is majdnem ugyan annyi. Szóval már megint két hülye gyártócsapat kitalál két hasonló dolgot (persze véletlenül sem kompatibilisek egymással), aztán szivatják a népet. Ugyan az mint a dvd-r meg dvd+r...

Oldern the 1st
A gyártósoroknak ehhez semmi köze, a lemezeket préselik nem pedig lézerrel írják mikor gyártva vannak 😊)

Punker
HD lényege hogy nem használ másik lézert ezért olcsóbb mert maradnak a régi gyártósorok.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

bertino
korántsem álom...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Szal mindkét új formátumhoz van már olyan hibrid olvasófej, ami kétfajta lézert használ, így mind az újat, mind a régit tudja olvasni. (És vélhetõen idõvel születik majd olyan is, ami mindkét újat is tudja majd olvasni<+írni>.)

Ó, te butus: a HD-DVD is más (kék) lézert használ. Nézz utána.

Oldal 1 / 2Következő →