Tóth Benedek

Kiszivárgott az Üvegtigris 2

Már jócskán idő előtt kiszivárgott és az interneten letölthető az Üvegtigris folytatása. A minőség ugyan gyenge és a film sem a végleges, de a premier csak két hét múlva lesz. December utolsó napjaiban került ki a stúdióból a népszerű film folytatásának egy változata, annak ellenére, hogy az eredeti premier időpontja január 19.

Éppen ezért is lepte meg a készítőket a hír, hiszen még tartottak az utómunkálatok. A most felkerült változat nem a kész film, valószínűleg lesznek ehhez képest módosítások a végleges változatban. Úgy értesültünk, hogy néhány jelenet még hiányzik és vannak olyanok, amelyek ki fognak kerülni a filmből. A kiadott anyag a stúdióból kiszivárgott változatokra (un. "WorkPrint") jellemző különböző fejlécekkel rendelkezik, képe viszonylag tiszta, nincsenek rajta jellegzetes, rossz minőségű szalagról átvett anyagokra jellemző hibák. Hangja egycsatornás, gyenge minőségű és hiányzik belőle a zene, így nem tud megfelelő filmélményt biztosítani.

Klikk ide! Klikk ide!
Részletek a most kiszivárgott változatból

Az ASVA közlése szerint azonban már eddig is 28 ezren töltötték le a félkész változatot. A másolat szinte az összes szokványos fájlcserélőről elérhető, bár sok ismert, filmletöltésre használt helyről kikerült: az üzemeltetők ugyanis vagy a minőséggel nem voltak megelégedve, vagy a film ismertsége miatt a premier előtti korai megjelenéssel voltak fenntartásaik. Az Üvegtigrist annak idején 150 ezren látták a moziban és nagyon jelentős sikereket ért el DVD eladások terén is, továbbá előkelő helyet foglal el a "legtöbbször letöltött" magyar filmek listáján is. Emellett sikerült elérnie a kultfilm státuszt, szállóigék származnak belőle, karakterei közismertek. A folytatás a legtöbb mai magyar filmmel ellentétben állami támogatás nélkül, 230 millió forintos költségvetésből készül.

Az alkotók mellett az ASVA is kutatja, a másolat megjelenésének körülményeit. A szervezet sajtóközleménye szerint a kiszivárgott másolat már most, két héttel a premier előtt hatalmas veszteséget okoz az alkotóknak. Közlésük alapján az illegális másolatok évente 5 milliárd forint kárt okoznak a magyar filmiparnak. Ennek ellentmond, hogy korábban a Kontroll szivárgott ki hasonló minőségben és körülmények között, ám ennek ellenére az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar filmalkotása lett.

A kikerült másolat alapján az Üvegtigris folytatásáról megoszlanak a vélemények.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • norti #193
    Nyugodj már le, a gerinctelen tolvajod belsős, úgyhogy talán ezt házon belül kellett volna intézni és nem a letöltőket bűnösnek kikiáltani rögtön. Egyébként meg ajánlom, hogy olvasd el az sg-n a többi cikket a film első hetéről. Vagy bárhol. Nem mentek el xxxxx ezerrel kevesebben moziba, csak mer letöltötték a filmet.

    "A közel két órás alkotás elődjéhez hasonlóan biztosan szállóigék gyökere lesz. Az izirájder öcsém persze már nem üt akkorát, de Csoki bácsi most sem fog csalódást okozni. Nem hiszem, hogy véletlen a filmhez kötődő rekord nézettség, ami az eddigi adatok alapján is már az elmúlt 15 év legjobb bemutatója megelőzve minden magyar és külföldi szuperprodukciót: csak az első négy napon 120 000 néző váltott jegyet rá. Ha a kalózakció nem reklám volt (mint azt mindenhol állítják), akkor ez jó kis fricska a letöltések miatt aggódó filmipar részére, hisz az állítólagos hatvanezer január eleji letöltőt nehéz összeegyeztetni ezzel a parádés indítással."

    http://www.sg.hu/cikkek/42228
    http://www.sg.hu/cikkek/42256
  • Atyus #192
    A 28 ezren töltötték le, nem azt jelenti, hogy ennyi különböző helyről, hanem hogy ennyi letöltés volt. Pl. Egy iskola gépén többen is letölthetik különböző időben..

    Szégyen, s vírtus, hogy abban a személyben annyi magyarságtudat sem volt, aki a film nem végleges változatát a netre tette ! Ezt az embert semmi sem különbözteti meg egy cerinctelen tolvajtól !!
  • jojo #191
    írtak valamit számmal és kész.
    Teljesen mindegy, mert ha valakit érdekel a film , az moziba is el fog menni, mert a film jó, bár vannak benne hibák.

    "mielőtt a részeg vezető jön, nincs rendőrkocsi, utánna van két zsaruval..."
  • Mike at home #190
    hm... nem hittem volna
  • Cat #189
    "szerintem Mo-n nincs 28 ezer embernek szélessávja"

    Több mint félmilliónak van. Itt egy ADSL statisztika, és ehhez még hozzájön több mint százezer chello és soktizezer vezetéknélküli szélessáv.

    http://www.sg.hu/cikkek/41735
    (mint ugye tudjuk, 512 kbit alatti ADSL már nincs, és a chello light is 512es - ez kb. 55-60 kbyte/sec es letöltésre jó, azaz 4 óra alatt letölthető vele egy film)
  • jojo #188
    WM Recorder-rel
    http://teka.t-online.hu/kodolatlan.html-n
  • doki11 #187
    csá üvegtigris 1-2 honan szedhetem le ? legalis illegalis mind 1
  • jojo #186
    Nézze meg az Üvegtigrist ingyen!

    http://teka.t-online.hu/kodolatlan.html
  • bonyek #185
    HAli.Nos akkor hol is tudom letölteni a filmet?Köfike
  • Mike at home #184
    ez már csak így van
    a sec7 miatt nekem nem indult el a gta sa mostanában
    régebben vmiért futott, de most megmakacsolta magát
    maradt a crack