193
-
norti #193 Nyugodj már le, a gerinctelen tolvajod belsős, úgyhogy talán ezt házon belül kellett volna intézni és nem a letöltőket bűnösnek kikiáltani rögtön. Egyébként meg ajánlom, hogy olvasd el az sg-n a többi cikket a film első hetéről. Vagy bárhol. Nem mentek el xxxxx ezerrel kevesebben moziba, csak mer letöltötték a filmet.
"A közel két órás alkotás elődjéhez hasonlóan biztosan szállóigék gyökere lesz. Az izirájder öcsém persze már nem üt akkorát, de Csoki bácsi most sem fog csalódást okozni. Nem hiszem, hogy véletlen a filmhez kötődő rekord nézettség, ami az eddigi adatok alapján is már az elmúlt 15 év legjobb bemutatója megelőzve minden magyar és külföldi szuperprodukciót: csak az első négy napon 120 000 néző váltott jegyet rá. Ha a kalózakció nem reklám volt (mint azt mindenhol állítják), akkor ez jó kis fricska a letöltések miatt aggódó filmipar részére, hisz az állítólagos hatvanezer január eleji letöltőt nehéz összeegyeztetni ezzel a parádés indítással."
http://www.sg.hu/cikkek/42228
http://www.sg.hu/cikkek/42256
-
Atyus #192 A 28 ezren töltötték le, nem azt jelenti, hogy ennyi különböző helyről, hanem hogy ennyi letöltés volt. Pl. Egy iskola gépén többen is letölthetik különböző időben..
Szégyen, s vírtus, hogy abban a személyben annyi magyarságtudat sem volt, aki a film nem végleges változatát a netre tette ! Ezt az embert semmi sem különbözteti meg egy cerinctelen tolvajtól !! -
#191 írtak valamit számmal és kész.
Teljesen mindegy, mert ha valakit érdekel a film , az moziba is el fog menni, mert a film jó, bár vannak benne hibák.
"mielőtt a részeg vezető jön, nincs rendőrkocsi, utánna van két zsaruval..." -
#190 hm... nem hittem volna -
Cat #189 "szerintem Mo-n nincs 28 ezer embernek szélessávja"
Több mint félmilliónak van. Itt egy ADSL statisztika, és ehhez még hozzájön több mint százezer chello és soktizezer vezetéknélküli szélessáv.
http://www.sg.hu/cikkek/41735
(mint ugye tudjuk, 512 kbit alatti ADSL már nincs, és a chello light is 512es - ez kb. 55-60 kbyte/sec es letöltésre jó, azaz 4 óra alatt letölthető vele egy film) -
#188 WM Recorder-rel
http://teka.t-online.hu/kodolatlan.html-n -
doki11 #187 csá üvegtigris 1-2 honan szedhetem le ? legalis illegalis mind 1 -
#186 Nézze meg az Üvegtigrist ingyen!
http://teka.t-online.hu/kodolatlan.html -
bonyek #185 HAli.Nos akkor hol is tudom letölteni a filmet?Köfike -
#184 ez már csak így van
a sec7 miatt nekem nem indult el a gta sa mostanában
régebben vmiért futott, de most megmakacsolta magát
maradt a crack -
#183 Nem szidom a BPfilmet, a Kinowelt Hungary adta ki a Csapd le csacsit, kész szégyen , hogy ilyen minőségbe megjelenhet film DVD-n!!
Egyébként példaként mondom, megvan a Far Cry krekkel.
Megvettem eredeti kiadásba /még egy belső lapocska sem volt benne/ aztán, ha indult a beolvasás, hülyére pörgette az olvasót, ezért kénytelen voltam visszatenni a krekkelt .exe-t.
Így megy rezzenésmentesen, és nem megy tönkre a DVD-m.
Ennyit az eredetiről! -
#182 szerintem Mo-n nincs 28 ezer embernek szélessávja
egyébként mi a helyzet a külföldön élőkkel? ők is tölthettek -
#181 ez nem felmerülő kérdés, hanem ők tették elérhetővé
valaki kitette, és azok nem a moziban kamerázók -
#180 akkor nem fog megtérülni, ha a filmet a neve akarja eladni, és bebukik -
#179 "Általánosságban nem jellemző, hogy vki megnéz egy filmet ingyen, akkor mégegyszer megnézni pénzért is"
ez nagy tévedés
aki nem vesz meg egy filmet, miután letöltve megnézte, és tetszett neki, akkor az illető nem potenciális vásárló
számtalan filmet néztem meg divx-ben utána vagy előtte moziban, és vettem meg DVD-n
akinek nincs pénze miozijegyre (1000 HUF) nem vesz DVD-t (2-3000 HUF) az akkor sem fogja megvenni, ha nem lehet letölteni
-
#178 a Budapest Filmet ne szidd, nagyon igényes mind film, mind kiadás tekintetében! -
#177 Most nézem a MédiaMark új hirdetését!
Kontroll + Magyar Vándor együtt 1431Ft
Mind a két film tetszett, remélem nem valami ratyi cég adja ki őket, mint pl a Csapd le csacsit, mely szégyen szemre a TV film VHS minőségére hasonlít inkább, mint a DVD-re.
T.BPFILM!
Legyen szives azt megnézni, mit árulnak a boltok, mert a magyar vásárló is a minőségre vágyik!
Az ÜvegTigris speciel nekem tetszik!
Mikor lesz kapható DVD-n a 2. rész?
-
god25 #176 Fura, hozzám nem a nyers jutott el, hanem a teljes film DVD-n. Igaz mono, de örülök, h nem moziban láttam. Uis kijöttem volna... Az első rész annyira teccett, h megvettem DVD-n. Viszont ez... pffff.
Viccc.... Issszonyat unalmasra sikerült. Remélem azért visszajön a befektetett 230Millió!!! Ft. Vicc.
A Touareg és a Sör reklám nem lehetett kevés támogatás!!! :D -
BPFILM #175 Bocsánat az elnyújtott hozzászólásért...
Üdv,
Budapest Film -
BPFILM #174 Üdv Mindenkinek!
A kópia kijuttatása NEM volt reklámfogás, bár ezt mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit hisz, milyen összeesküvés elméletet gyárt...
Nem kérdés, a felvetés helyénvaló, tényleg nagy port kavart a botrány.
Amit viszont feltétlenül tudnia kell mindenkinek, hogy a cél nem az, hogy sokat beszéljenek a filmről, hanem a minnél magasabb nézőszám elérése, a lehető legnagyobb bevételgenerélás. Ehhez azt is kell persze, hogy sokan beszéljenek a filmről.
Viszont a kópia kikerülése (3 héttel a bemutató előtt!!!) mindenképp okoz nézőszámkiesést, ezzel szerintem mindenki egyetért.
Általánosságban nem jellemző, hogy vki megnéz egy filmet ingyen, akkor mégegyszer megnézni pénzért is.
Jelen esetben nagyon bíztató a közönség hozzáállása a filmhez (pozitív kritikák, filecserélők bannolása, az Üvegtigris és a magyar filmek iránt mutatott lelkiismeret, stb)
Ebből le tudjuk vonni a megfelelő következtetéseket, azt, hogy kedvelik a filmet, és nézni is fogják, de ezek a következtetések minket igazolnak, és amelyeket az első rész eredményeiből valamint a film minőségéből vontunk le, tehát számítottunk korábban is érdeklődésre, és ennek megfelelően alakítottuk ki a reklámkampányt. Egy elég magas nézőszámhoz igazítottuk a büdzsét és ez a nézőszám várhatóan annyival lesz kevesebb, hogy a producerek és a forgalmazó filmbe fektetett pénze nem térül sajnos meg... -
#173 Látod ez jobban hihetőbb, mint a lopás sima ténye!
Jobb reklám, mintha fő műsoridőbe lenne 10 másodperc drága fizetős skicc!!! -
fureszoszi #172 Hali felmerült bennem egy kérdés nem lehet,hogy a film készitöi tették valahogy elérhetövé a filmet?Hogy ezzel is reklám hadjáratot kezdjenek söt ingyen reklámot szerezzenek mivel napok ota fő műsoridöben csak erröl a filmrőlvan szó.És ami kiesik igy a mozibevételböl az visszajön a ki nem fizetett reklámon...????? -
SirMaci #170 Én is találkoztam az ÜvegTigris 2 kalózmásolatával a neten. De mivel láttam hogy még csak nyers vágott változat nem érdekelt. Inkább várok egy kicsit és megnézem moziban vagy DVD-n. Rossz esetben letöltöm. De hogy egy félkész filmet megnézzek...
-
oszi1113 #168 A Star Warst töltötték le 200ezren az első napokban! Akkor idehaza mégse olyan rossz a szélessávval ellátott háztartások száma? Meg a 28000en probálták letölteni az mi? Én is probáltam ellopni egy porschet, csak nem láttam a közelben egyetsem, hát megmaradt tervnek! :)
-
onimusha #167 "Az alkotók mellett az ASVA is kutatja, a másolat megjelenésének körülményeit." mivan most már nyomozgatunk is ? mellesleg nemértem mit aggódnak ratyi szar verzió került fel ki a rákot érdekel így ? :D akinek bejött az megnézi majd moziba meg megveszi boltba, akit viszont nem érdekel(én) se sávszélességet se pénzt nem fog rá áldozni -
IoIa #166 Fel is dughatod magadnak azt a DVD-t. Amiről te beszélsz, abból hiányzik az első 20 perc. Mellesleg nem Csoki beszél a tankról, hanem Róka... MEGALOL!!!
Cseréld le a mellényedet pár számmal kisebbre... -
#165 ne légy ilyen kemény, mert jönnek a névtelen emilek, és a házkutatás...
-
Piscator #164 Filmek, zenék meglepően nagy hányada - 90% - totál igénytelen, átlag, felszínes, egyszeri hatású, pillanatnak él, a befolyt összegből hájasodnak a fönökök, és szinészbábuk, a világ másik része éhezik, elhiszi az american dream-t; támogatom már akkor az orvosokat, építőket, tűzoltókat.
Warez volt van lesz! -
Piscator #162 Akiről te beszélsz az nem az átlag magyar család, hanem a szegénysorsú magyar (főleg roma) család, ilyen is van nagyon sok, de közel sem annyi mint amennyi "átlag" vagy középosztálybeli vagy afeletti van.
Hú, te tudnád, micsoda szegénység micsoda méretekben... de persze most jóléti állam van, már 50 éve... m,eg villanytalan házak Alföldön, éhező iskolások.
Meg a szegénységet nehéz behatárolni. sok családod láttam, akik nem szegények, csak tisztes nyomorban élnek. -
Brootal #161 Én még az első nap letöltöttem. Jan 1.Meg is néztem. Nagyon tetszett ezért megfogom nézni a moziba is.(sokan vannak így) Aki meg nem megy el a moziba. Az ugysem vette volna meg sehol. Megvárja még 4 hónap múlva leadják a tv-ben :). A film azért készül, hogy aki megnézi jól érezze magát. (szórakoztató ipar) Csak annyit vár el a gyártó, hogy az a pénz amit beleőlt az megtérüljön. Sztem így vannak evvel a színészek is (a magyar színészek) nem meggazdagodni akarnak csak elismerést a munkájukért. A forgalmazók akik a hasznot huzzák le(kapják be :D). -
pistike88 #160 Kapjál már a fejedhez kiscsákó!
Nekem pl. 50km-t kellene autóznom, hogy 1 mozit találjak. És ha összeszámolom, akkor kb. 30.000
ember van még így a környéken.
Kb ennek a 80 százaléka szivesen kifizetné a mozijegy árát, ha nem kellene a másik 3000-et mellétenni benzinre.
Könnyen ugatsz, ha 100 méterre van a mozi, esetleg 1-2 megállónyira.
Rudolf Péternek a hangjától is áll a szőr a hátamon, tehát nem fogom sem megnézni, sem letölteni.
Akkor most ezzel mennyi kárt okozok neki.......
-
ubuntu #159 Elég abszurd a mai helyzet a copyrightal kapcsolatban. Előállt az a régen hangoztatott probléma, hogy vajon a médiában érdekel nagyranőtt kiadókkal szemben ki képviseli majd a szólásszabadságot?
Az első copyright törvény megszületésekor még teljesen más volt a gazdasági technikai és kultúrális helyzet (Statute of Anne 1710).
Olyan abszurd a mai kiadói szövetségek (ASVA, MPAA stb) hozzáállása, mintha a 300 éve azzal érveltek volna bizonyos nemesi csoportok, hogy 'a spekuláló zsidók és megzsírosodott parasztgazdák nemesi címeket lopnak maguknak. Teszik ezt azzal, hogy piszkos pénzükre támaszkodva, beházasodnak elszegényedett nemesi családokba címet és birtokot szerezve maguknak.' 'Mert a nemesi cím természetesen csak örökletes lehet és csak dicső múltra és nagyszerű hőstettekre alapozpdhat, nem koszos pénzre'. Hasonló elfogadhatatlan érvelést tesz magáévá ma az ASVA. Prejudikálva, alaplalatul megvádolva széles rétegeket. Mi lesz a következő lépés, a kollektív bűkösség tézise? Bizonyos értelemben már ma alkalmazzák pl. a cd dvd matricákkal. Egy szellemi művet másolással természetesen nem lehet 'ellopni'. Ha egy autót lop el egyik fél a másiktól, az az eredeti tulajdonosnak utána hiányozni fog. Nem lesz mit vezetnie. A másolással egészen más a helyzet. Ez nem nevezhető 'lopásnak'. Aki viszont ilyet állít, az valóban jogtalanul vádaskodik.
Az eredeti copyright törvények (amik azóta lényegesen torzultak) értelmében valóban lehet kifogásolniuk az Üvegtigris2 alkotóinak. Nevezetesen ezzel a kiszivárgott kiadással, a gyenge hangminőség miatt, a mű értékéhéz nem méltó formában terjed a film. Ez valóban sértheti a szerzői jogaikat (eredeti értelemben), mert akik így nézik meg, a kiadás technikai gyengesége miatt negatívabb képet alkothatnak a filmről, mintha az eredeti jó minődégűt néznék meg.
Röviden a Statute of Anne, korának szerzőit a nyomdáktól védte. Nevezetesen, hogy műveik ne jelenhessenek meg kreptópapír minőségben, mert az méltatlan. Viszont akkori nyomdaipar még gyerekcipőban járt és sok volt a gyenge nyomtatvány.
Jó lenne eljutni olda, hogy éppolyan jogtalan és büntetendő cselekedet legyen ma lopással vádolni digitális másolást, bilincses plakátokkal ilyesztgeni kisiskolás gyerekeket, mint a fent említett abszurd (ma már) rasszista érvelés a nemesi címek 'megvásárlásáról'.
A jogsértést az ASVA követi el nap mint nap a kollektív bűnösség jogtalan hangoztatásával nap mint nap. Kérdés ki védi meg a szólás és általában a szabadságjogokat a médiát bitorló multinacionális cégektől. Talán a ma még független internetes média, talán... -
tudatlanka #158 Meg tv tunert a számítógépekbe ....... -
#157 digitalizálni tilos
csak analóf módon veheted fel
meg ne kérdezzétek, hogy akkor hogy lehet asztali DVD felvevőt árulni -
tudatlanka #155 Ja hogy ez hogy jön ide????
Ezzel is lopást követek el.....vagy nem ?Hisz oda adom egyik haveromnak. -
tudatlanka #154 Én most speciel a duna tv digizem.....gyermekkorom szép emléke megy
-
#153 én potenciális deficit vagyok a médiának: nem nézek tévét, filmet, nem töltögetek, nem hallgatok zenét. amit meg megnézek azt mások töltik maguknak és ha jó és még időm is engedi megnézem jóesetben félig :) a fapumát is vagy hat részletben láttam végig, de ha nem töltötték volna le akkor sem megyek utána. egy filmet ha meg is nézek akkor is csak egyszer, utána törlöm nem csinálok felesleges térelválasztót a lakásba cédékből. :) -
norti #152 Nem, én azt mondtam, hogy talán az igazi bűnöst kellene megtalálni - akit szerintem nagyon is könnyű lenne megtalálni, de sajnos sosem ez a lényeg Magyarországon -, csak a film is jobban jár, ha egy kis felhajtással most '28000' embert hozzádobnak a bűnösök listájához és mindenki kicsit magába száll és elgondolkozik azon, hogy mondjuk 7 évesen ellopta a padtársa tízóraiját...
Nézzétek meg azt a videót a tegnapi Este c. műsorból, meg lehet nézni milyen 'okos' válaszai vannak az ASVA vezetőjének, mennyire nem tud semmit se hozzászólni a témához (szerencsére most nem hangoztatta, azt amit írott cikkekben szokott, bár azt meg kiírták feliratban), és mennyire reálisan gondolkodik az az informatikus és a műsorvezető is (aki pedig nem a "warez" korszakában született, sőt atalán még számítógép sem volt akkor amikor meglátta a világot :). Le lehet vonni a következtetéseket, ki halad a korral, ki tud továbblépni és ki maradt le fényévekkel. -
#151 én egyébként azt a mentalitást sem értem, hogy én ugye mint letöltő, nem vagyok bűnös, csak aki feltette. Én nem vagyok bűnös ha warez játékkal játszom, csak aki kiteszi szerverre? Miért? Mert az nem én vagyok? szvsz ez egyszerü hárítás
ha a kutyát nem érdekelné, senki nem tenné ki -
#150 tudjátok mit, én inkább küldenék 1k-t a készítőknek, minthogy a 490-ből kapjanak 1 Ft-ot