Kiszivárgott az Üvegtigris 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A közel két órás alkotás elõdjéhez hasonlóan biztosan szállóigék gyökere lesz. Az izirájder öcsém persze már nem üt akkorát, de Csoki bácsi most sem fog csalódást okozni. Nem hiszem, hogy véletlen a filmhez kötõdõ rekord nézettség, ami az eddigi adatok alapján is már az elmúlt 15 év legjobb bemutatója megelõzve minden magyar és külföldi szuperprodukciót: csak az elsõ négy napon 120 000 nézõ váltott jegyet rá. Ha a kalózakció nem reklám volt (mint azt mindenhol állítják), akkor ez jó kis fricska a letöltések miatt aggódó filmipar részére, hisz az állítólagos hatvanezer január eleji letöltõt nehéz összeegyeztetni ezzel a parádés indítással."
http://www.sg.hu/cikkek/42228
http://www.sg.hu/cikkek/42256
Szégyen, s vírtus, hogy abban a személyben annyi magyarságtudat sem volt, aki a film nem végleges változatát a netre tette ! Ezt az embert semmi sem különbözteti meg egy cerinctelen tolvajtól !!
Teljesen mindegy, mert ha valakit érdekel a film , az moziba is el fog menni, mert a film jó, bár vannak benne hibák.
"mielõtt a részeg vezetõ jön, nincs rendõrkocsi, utánna van két zsaruval..."
I5-4200 Intel, 8Gb ram, Intel 4600 GPU+Nvidia 840M 2Gb ram! :D
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Több mint félmilliónak van. Itt egy ADSL statisztika, és ehhez még hozzájön több mint százezer chello és soktizezer vezetéknélküli szélessáv.
http://www.sg.hu/cikkek/41735
(mint ugye tudjuk, 512 kbit alatti ADSL már nincs, és a chello light is 512es - ez kb. 55-60 kbyte/sec es letöltésre jó, azaz 4 óra alatt letölthetõ vele egy film)
http://teka.t-online.hu/kodolatlan.html-n
http://teka.t-online.hu/kodolatlan.html
a sec7 miatt nekem nem indult el a gta sa mostanában
régebben vmiért futott, de most megmakacsolta magát
maradt a crack
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Egyébként példaként mondom, megvan a Far Cry krekkel.
Megvettem eredeti kiadásba /még egy belsõ lapocska sem volt benne/ aztán, ha indult a beolvasás, hülyére pörgette az olvasót, ezért kénytelen voltam visszatenni a krekkelt .exe-t.
Így megy rezzenésmentesen, és nem megy tönkre a DVD-m.
Ennyit az eredetirõl!
egyébként mi a helyzet a külföldön élõkkel? õk is tölthettek
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
valaki kitette, és azok nem a moziban kamerázók
ez nagy tévedés
aki nem vesz meg egy filmet, miután letöltve megnézte, és tetszett neki, akkor az illetõ nem potenciális vásárló
számtalan filmet néztem meg divx-ben utána vagy elõtte moziban, és vettem meg DVD-n
akinek nincs pénze miozijegyre (1000 HUF) nem vesz DVD-t (2-3000 HUF) az akkor sem fogja megvenni, ha nem lehet letölteni
Kontroll + Magyar Vándor együtt 1431Ft
Mind a két film tetszett, remélem nem valami ratyi cég adja ki õket, mint pl a Csapd le csacsit, mely szégyen szemre a TV film VHS minõségére hasonlít inkább, mint a DVD-re.
T.BPFILM!
Legyen szives azt megnézni, mit árulnak a boltok, mert a magyar vásárló is a minõségre vágyik!
Az ÜvegTigris speciel nekem tetszik!
Mikor lesz kapható DVD-n a 2. rész?
Viccc.... Issszonyat unalmasra sikerült. Remélem azért visszajön a befektetett 230Millió!!! Ft. Vicc.
A Touareg és a Sör reklám nem lehetett kevés támogatás!!! 😄
Üdv,
Budapest Film
A kópia kijuttatása NEM volt reklámfogás, bár ezt mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit hisz, milyen összeesküvés elméletet gyárt...
Nem kérdés, a felvetés helyénvaló, tényleg nagy port kavart a botrány.
Amit viszont feltétlenül tudnia kell mindenkinek, hogy a cél nem az, hogy sokat beszéljenek a filmrõl, hanem a minnél magasabb nézõszám elérése, a lehetõ legnagyobb bevételgenerélás. Ehhez azt is kell persze, hogy sokan beszéljenek a filmrõl.
Viszont a kópia kikerülése (3 héttel a bemutató elõtt!!!) mindenképp okoz nézõszámkiesést, ezzel szerintem mindenki egyetért.
Általánosságban nem jellemzõ, hogy vki megnéz egy filmet ingyen, akkor mégegyszer megnézni pénzért is.
Jelen esetben nagyon bíztató a közönség hozzáállása a filmhez (pozitív kritikák, filecserélõk bannolása, az Üvegtigris és a magyar filmek iránt mutatott lelkiismeret, stb)
Ebbõl le tudjuk vonni a megfelelõ következtetéseket, azt, hogy kedvelik a filmet, és nézni is fogják, de ezek a következtetések minket igazolnak, és amelyeket az elsõ rész eredményeibõl valamint a film minõségébõl vontunk le, tehát számítottunk korábban is érdeklõdésre, és ennek megfelelõen alakítottuk ki a reklámkampányt. Egy elég magas nézõszámhoz igazítottuk a büdzsét és ez a nézõszám várhatóan annyival lesz kevesebb, hogy a producerek és a forgalmazó filmbe fektetett pénze nem térül sajnos meg...
Jobb reklám, mintha fõ mûsoridõbe lenne 10 másodperc drága fizetõs skicc!!!
Google a barátod...
xbox360+komputer
Cseréld le a mellényedet pár számmal kisebbre...
<#ravasz1>#ravasz1>
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Warez volt van lesz!
Hú, te tudnád, micsoda szegénység micsoda méretekben... de persze most jóléti állam van, már 50 éve... m,eg villanytalan házak Alföldön, éhezõ iskolások.
Meg a szegénységet nehéz behatárolni. sok családod láttam, akik nem szegények, csak tisztes nyomorban élnek.
Nekem pl. 50km-t kellene autóznom, hogy 1 mozit találjak. És ha összeszámolom, akkor kb. 30.000
ember van még így a környéken.
Kb ennek a 80 százaléka szivesen kifizetné a mozijegy árát, ha nem kellene a másik 3000-et mellétenni benzinre.
Könnyen ugatsz, ha 100 méterre van a mozi, esetleg 1-2 megállónyira.
Rudolf Péternek a hangjától is áll a szõr a hátamon, tehát nem fogom sem megnézni, sem letölteni.
Akkor most ezzel mennyi kárt okozok neki.......
Az elsõ copyright törvény megszületésekor még teljesen más volt a gazdasági technikai és kultúrális helyzet (Statute of Anne 1710).
Olyan abszurd a mai kiadói szövetségek (ASVA, MPAA stb) hozzáállása, mintha a 300 éve azzal érveltek volna bizonyos nemesi csoportok, hogy 'a spekuláló zsidók és megzsírosodott parasztgazdák nemesi címeket lopnak maguknak. Teszik ezt azzal, hogy piszkos pénzükre támaszkodva, beházasodnak elszegényedett nemesi családokba címet és birtokot szerezve maguknak.' 'Mert a nemesi cím természetesen csak örökletes lehet és csak dicsõ múltra és nagyszerû hõstettekre alapozpdhat, nem koszos pénzre'. Hasonló elfogadhatatlan érvelést tesz magáévá ma az ASVA. Prejudikálva, alaplalatul megvádolva széles rétegeket. Mi lesz a következõ lépés, a kollektív bûkösség tézise? Bizonyos értelemben már ma alkalmazzák pl. a cd dvd matricákkal. Egy szellemi mûvet másolással természetesen nem lehet 'ellopni'. Ha egy autót lop el egyik fél a másiktól, az az eredeti tulajdonosnak utána hiányozni fog. Nem lesz mit vezetnie. A másolással egészen más a helyzet. Ez nem nevezhetõ 'lopásnak'. Aki viszont ilyet állít, az valóban jogtalanul vádaskodik.
Az eredeti copyright törvények (amik azóta lényegesen torzultak) értelmében valóban lehet kifogásolniuk az Üvegtigris2 alkotóinak. Nevezetesen ezzel a kiszivárgott kiadással, a gyenge hangminõség miatt, a mû értékéhéz nem méltó formában terjed a film. Ez valóban sértheti a szerzõi jogaikat (eredeti értelemben), mert akik így nézik meg, a kiadás technikai gyengesége miatt negatívabb képet alkothatnak a filmrõl, mintha az eredeti jó minõdégût néznék meg.
Röviden a Statute of Anne, korának szerzõit a nyomdáktól védte. Nevezetesen, hogy mûveik ne jelenhessenek meg kreptópapír minõségben, mert az méltatlan. Viszont akkori nyomdaipar még gyerekcipõban járt és sok volt a gyenge nyomtatvány.
Jó lenne eljutni olda, hogy éppolyan jogtalan és büntetendõ cselekedet legyen ma lopással vádolni digitális másolást, bilincses plakátokkal ilyesztgeni kisiskolás gyerekeket, mint a fent említett abszurd (ma már) rasszista érvelés a nemesi címek 'megvásárlásáról'.
A jogsértést az ASVA követi el nap mint nap a kollektív bûnösség jogtalan hangoztatásával nap mint nap. Kérdés ki védi meg a szólás és általában a szabadságjogokat a médiát bitorló multinacionális cégektõl. Talán a ma még független internetes média, talán...
A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!
csak analóf módon veheted fel
meg ne kérdezzétek, hogy akkor hogy lehet asztali DVD felvevõt árulni
Ezzel is lopást követek el.....vagy nem ?Hisz oda adom egyik haveromnak.
A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!
Nézzétek meg azt a videót a tegnapi Este c. mûsorból, meg lehet nézni milyen 'okos' válaszai vannak az ASVA vezetõjének, mennyire nem tud semmit se hozzászólni a témához (szerencsére most nem hangoztatta, azt amit írott cikkekben szokott, bár azt meg kiírták feliratban), és mennyire reálisan gondolkodik az az informatikus és a mûsorvezetõ is (aki pedig nem a "warez" korszakában született, sõt atalán még számítógép sem volt akkor amikor meglátta a világot 😊. Le lehet vonni a következtetéseket, ki halad a korral, ki tud továbblépni és ki maradt le fényévekkel.
ha a kutyát nem érdekelné, senki nem tenné ki
nem nagyon szoktam filmeket letölteni, amx ami itthon egyáltalán nem elérhetõ
bár szivem szerint azt is inkább megvenném DVD-n
és nem lopok el mindent ami mozdítható
ezt megirtam az ASVA-nak is, amikor szóvá tettem, a gyári DVD-ken mit keres a ne lopj filmecske
nagyon jó, hogy ne irsz, az az 1 büntetõpont talán mégis megérte
Te emg tiszteld már emg azzal honfitársaidat, hogy nem szarozod le a filmjeiket.
Mo-on ma a film és zeneletöltés legális!
Csak ott lehet a vita, ha valaki maga is megosztja, mert akkor feltöltõvé is válik, ami meg nem legális.
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
2. Teljesen legálisan!
3. Ha a jog nem szól bele, akkor te minek?
4. Egyébként ez a film úgy nem érdekel, ahogy van.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Te magyar hozzáállásról beszélsz, amikor ez megy az egész világban. Tudod, elég sok IT-vel foglalkozó emberke, újság, média rájött már, hogy ennek a "warezolásnak" elõnyei is lennének, csak ki kéne tudni használni. Amire sajnos a kiadók nem képesek. Olvass bele akárhol manapság egy hasonló cikkbe, mindig találni fogsz megjegyzést, ami megkérdõjelezi az ASVA és társai mûködésének és tevékenységének helyességét.
Tudod, autót lehet venni 50 eFt-ért is. Csak utána el is kell "tartani". És ha egy autó költségeit kifizeted, már nem biztos, hogy a "szélessávú" neted mellett marad pénzed mozira is. Számoljál már bele, mennyibe kerül egy mozijegy, ha mondjuk autóval mész egy másik városba. Meg hogy megéri-e.
A DVD-t nem akor kell megvenni, amikor a moziban játsszák. Ha úgyse jár valaki, mint én moziba, nem édes mindegy mikor veszi meg a dvdt? Persze nem, mert az aktuális újdonságokból többet kaszálnak a kiadók...
Én biztos nem. A netes közösség egyszerûen kultfilmként kezeli, aki nem tetszik annak más az ízlése ez van. Van aki elmegy rá, van aki nem mindenkinek szíve joga. De a lewarezolás az más kérdés.
Nem más kérdés. Mindenki általánosságban kijelenti, hogy ami népszerû az warez szempontból kritikus. De miért népszerû? Azért mert sokaknak tetszik, sokak megnézik moziban, sokan megveszik, vagy azért, mert a média szenzációt csinál belõle? Ha az elsõ, akkor miért beszélünk a warez miatt kiesett összegekrõl? Ha a második, akkor talán nem kéne abba belegondolni, hogy miért a nagy hírverés?
Szerinted mi a megoldás? Azon az egy emberen keresztül, aki kilopta a kópiát, mind az 'X' embert kollektíve büntessük meg, mert ez így helyes, hisz õk a tolvajok, akik mást se csinálnak, csak lopják a pénzt az államtól, a kiadóktól? Mi tolvajok? Szerinted így csináljuk az államadósságot is? Hallottál már olyanról, hogy egy kiadó cég tönkrement volna? Mind-mind bevételkiesésrõl beszélnek. Olyan dologról, ami nem létezik és nem elõrejelezhetõ. Ha meg annyira fontos nekik ez, ideje lenne belekalkulálni a NYERESÉGBE. Vagy nem kell olyan "mûveket" csinálni, ami a kutyának se kell és veszteséges. Vagy kompenzálni kell olyannal, ami már fogyasztásra alkalmas. Tudod ez a közgazdaság lényege, így mûködik egy cég, kiadó ésatöbbi.
Tünés innét.
Sanyikirály meg ha egy fillért sem látna vissza ebbõl a filmbõl sem kukázna a Nyugatinál.
Kit érdekel ember hogy egy filmbe fektetett produceri pénz visszajön e vagy sem.
Legalább nem lesz Üvegtigris 3.
én nem azt mondtam hogy egy zsigulit nem tudnék venni istenigazából nem is azzal van a gond hogy megveszed hanem a fenn tartással!!!!!!!
Ha neked az 512K manapság szélessávú akkor az...
a moti meg nem 490Fthanem 1000Ftx4 plussz apróság plussz buszjegy odavissza 8x170Ft add össze na ez a luxus....
A 4 csillagodból egy 490 Ft-os jegyre is remélem futja majd (összes Cinema city termenkénti elsõ elõadás: 490 Ft -nem a premier-).
A Csocso névrõl: Nagyon örülök annak is, hogy Csocso egy filmes guru ezt is megtudtuk hurrá, de nagyon nem errõl volt szó, olvass. Az más kérdés, hogy neki személy szerint a Kontroll "szar" volt, mely mellesleg talán az eddig elkészült legjobb magyar film és nem véletlen a 40. Chicago-i Nemzetközi Filmfesztivál fõdíja: Az Arany Hugo Díj
, Varsói Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíja,
, Aubagne-i ALCIME Filmfesztivál: legjobb zene, legjobb forgatókönyv stb.
De biztos nem értek a filmekhez.
Azért egy kicsit értékelni kellene a magyar színészeink munkáját, mert ahogy elnézem itt a legtöbben le se ****ják a munkájukat.
Norti, Tudatlanka:
1. Nem kell Mercedesszel járni ha nem teheti meg az ember. Én is keleti autóval járok. Ha nem tellik egy zsigulira akkor valamit nagyon rosszul csináltok.
2.Ha ide írtok feltételezem van gépetek, sõt szélessávú net mellé. Ha ezt megengedhetitek magatoknak, akkor már csak hozzáállás kérdése, hogy sajnáljátok-e a mozira azt a 490 Ft-ot vagy sem.
Én senkinek sem akarom megmondani, hogy ki mire költse a 490 Ft-ját, mert skh, de, hogy minden filmhez ez a "letöltõs" hozzáállás van az azért eléggé jellemzi a magyar "lopjuk mindent ami mozdítható" szemléletet.
Persze itt biztos mindenkinek megvan már a DVD-n kiadott Üvegtigris 2 és csak biztonsági másolatként töltötte le. De ha ez így van akkor, kérnék egy url-t ahol megtudom venni a DVD-n mert érdekel.
Norti: "És azt ki dönti el, hogy ez "ilyen név"? LOL Nem mondod, hogy azért, mert ekkora a felhajtás körülötte, meg az elsõ rész siker volt, már rögtön a második is világklasszis?"
Én biztos nem. A netes közösség egyszerûen kultfilmként kezeli, aki nem tetszik annak más az ízlése ez van. Van aki elmegy rá, van aki nem mindenkinek szíve joga. De a lewarezolás az más kérdés.
Nem írok ebbe a topickba többet, mert a szemléletváltás eléréséhez kevés vagyok. Mindenki számoljon el saját magával, amint épp "Sanyikirály" zsebébõl emeli el a pénzt az esetleges letöltésével.
Ja és nem az ASVA-tól voltam... olyan egyszerû netes/filmes/játékos vagyok, mint bárki itt, keleti autóval, kevés havi beosztandóval.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.