Gyurkity Péter

Laptop 30, asztali gép 20 ezer forintért

Merész akciókra vállalkoznak egyes cégek a tengerentúlon: a Toshiba belépő szintű laptopja a korábbi ígéretet is felülmúlva mindössze 149 dollárért kelt el, míg egyes asztali konfigurációk 100 dollárért találtak gazdára.

A speciális aukciót ezúttal is a CompUSA vállalta be: a Toshiba laptopját a rendkívül csekély, 149 dolláros áron kínálták, természetesen az ígért kedvezményeket és visszafizetést is beszámítva. A hihetetlen ajánlat mindössze 16 órán át élt, miután a készülékek gyorsan elkeltek, és az aukció lezárult. Sempron chipes asztali konfigurációk eközben 100 dolláros, vagyis mintegy 20 ezer forintos áron keltek el az áruházlánc egységeiben.

Az akció természetesen nem ilyen egyszerű, megvannak a maga vonzatai. A 149 dolláros laptop ugyanis valójában 749 dollárba került, ám a cég 50 dollárt engedett az árból, és később további 300-at térít vissza a vásárlónak. A hiányzó 250 dollárt a feltételül szabott AOL-előfizetés teszi ki, így jön ki a rekordnak számító 150 dolláros ár. Maga a készülék 15"-os kijelzőt, 1,5 GHz-es Celeron M processzort, 256 MB memóriát, valamint egy 60 GB-os merevlemezt foglal magában. Látható, hogy belépő szintű termékről van szó, azonban az akció még így is sokak számára vonzó ajánlat. Az érdeklődők akár el is hagyhatták az AOL-előfizetést, ekkor 399 dollárt kellett kifizetniük, ami még mindig jó ajánlatnak tűnik.

A hordozható géppel egy időben asztali konfigurációkat is meghirdettek az oldalon, hasonlóan kedvezményes, 99 dolláros áron. Ez egy 17 hüvelykes CRT monitort, Sempron chipet, 256 MB memóriát és 80 GB-os merevlemezt tartalmazott, ami szintén a legalsó kategóriában foglal helyet. Eredeti ára 580 dollár, vagyis körülbelül 116 ezer forint, ami kissé drágának tűnik. A cég tehát 480 dollárt engedett el akciók és kedvezmények formájában, hasonlóan októberi kezdeményezéséhez, amelynek során szintén több tucatnyi PC-t hirdettek meg. A mostani akcióban mindössze két óra alatt 7500 laptoptól szabadultak meg, míg az asztali gépeknél ez egy teljes vasárnapot vett igénybe. Utóbbiak el sem fogytak, míg a hordozható készülékeket mind elvitték.

Ötletekben tehát nincs hiány, és bár a teljes akció igénybevétele némi kötelezettséggel jár, talán itthon is érdemes lenne elgondolkodni egy hasonló kezdeményezésen. Jelenleg ez még elég távolinak tűnik, de néhány évvel ezelőtt az 50 ezer forintos asztali konfiguráció sem tűnt megvalósíthatónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #8
    ez tetszik, mint az előfizus mobiloknál :) viszon még tudásba sre oan rosszak!! Ráadásul h eredetileg sokka ldrágább lenne, még nem is vmi gagyi cuccról van szó!
  • atlagember #7
    Szerintem ez egy ba...ott nagy átverés. Ihhon is van hasonló, különösen az üdülési piacon. Ez tök ugyanaz, mint amikor ingyen nyertél szállást a spanyol tengerparton, de csak akkor veheted igémnybe, ha a többi szolgáltatást náluk fizeted ki tripla áron. Egyszerű marketingtrükk, ami már fogyasztóvédelmi vétségnek is minősülhet. Nem vagyok benne biztos, ha nálunk csinálnának ilyet, nem birságolná-e meg őket a GVH fogyasztók megtévesztéséétrt, teljesen jogosan.
  • Cactus #6
    Nem baj, gürizzünk tovább.
  • Akuma #5
    ez egy olyan húzás, mint a 70 forintos mobiltelefon... csak visszafelé... ott évekig fizethetsz, ha akarsz ha nem, (de így a teló majdnem ingyen van)
    itt laptopnál pedig egyszer fizetsz és évekig van előfizetésed, (de így a laptop majdnem ingyen van)
  • fflx #4
    meg esetleg egy 2 eves husegnyilatkozat :) havi 1 ezreser.
  • saco #3
    az tuti :p
  • pasy01 #2
    gondoljatok bele....az emberek egyon taposnák egymást, ásóval csákánnyal karddal késeel mennének vásárolni......
  • sped #1
    Itthon nincsen intelligens akció, csak 3x-os ár. Yea.