SG.hu

Jogvédő szervezetekkel működik együtt az APEH

Együttműködési megállapodást írt alá az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA), a Szövetség a Szerzői Jogokért (ProArt) jogvédő szervezet és az APEH, abból a célból, hogy a jövőben együttesen vegyék fel a harcot a szerzői jogsértő tevékenységek ellen.

Az együttműködés célja a feketegazdaság visszaszorítására irányuló kormányzati erőfeszítések elősegítése, a szerzői és a szerzői joghoz kapcsolódó jogsértések elleni közös fellépés, a visszaélések felderítése érdekében végzett tevékenység összehangolása, illetve a kalózkodásból fakadó nemzetgazdaságot érintő vagyoni hátrány megelőzése.

A szerzői jogvédő szervezetek és az állami szervek együttműködése az utóbbi időben egyre fontosabbá vált, hiszen az internet használatának terjedésével a szerzői jogsértő tevékenységek - mint pl. a filmek, zeneművek, szoftverek illegális letöltése és terjesztése - száma növekszik. A szerződő felek egymás tevékenységének kölcsönös segítésével eredményesebben és komplexebben vehetik fel a küzdelmet a szellemi alkotások hamisítói és törvényen kívüli terjesztői, valamint az adójogszabályok megsértése, illetve kijátszása ellen.

A jogvédő szervezetek és az APEH közös céljuknak tekintik a bűncselekménynek minősülő kalózkodás és az ehhez kapcsolódó adócsalás visszaszorítását, mivel az a jogtulajdonosok, az alkotók, az előadóművészek és a jogdíj-tulajdonosok mellett az államháztartásnak is nagy kárt okoz. Az együttműködési megállapodást aláíró szervezetek szakértői segítségnyújtással, képzéssel, szakmai tájékoztatással támogatják egymás munkáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #4
    azért, mert az lett utoljára kirakva, és ilyenkor legfelül van ;)
  • Frank99 #3
    érdekes, hogy a friss letöltések között az SG-n a Bittornado az első....

    vajon miért is???
  • ReTeK #2
    bíróságok,rendörség most pedig az apeh
    már csak a katonaság hiányzik
  • avman #1
    egyfüst alatt megvizsgálhatnák, h egy magáncégek által pénzelt állítólagos alapítvány szervezeti formájának megvaálsztásakor nem-e az adócsalás volt az egyik ok, illetve hogyan és miként számlázza ki az rendőrséggel történő együttműködésének költségeit (továbbképzésnek nevezett idomítások) valamint ezekkel a bevételekkel hogyan gazdálkodik. illetve törvényes -e a szervezeteket ilyetén összefonódása (bár ez nem az adóhatóságra, hanem a független magyar bíróságokra tartozna). hiszen ezeket a szervezeteket bion, bion megilletnek bizonyos kedvezmények alapból, illetve tevékenységi körükbe kapcsolódó pénzforgalmukkal is.