SG.hu

APEH tájékoztatás az elektronikus bevallásokról

Állapotmonitorozó felületet hoz létre az APEH az elektronikus bevallási rendszer működésével kapcsolatos tájékoztatás céljából.

Az APEH ebben az évben már 10 ezer adózótól várta 2005. január 20-án, hogy a megváltozott jogszabályoknak megfelelően esedékes bevallásaikat már internet útján nyújtsák be. Sajnálatos és előre nem látható műszaki probléma miatt a jelzett napon az APEH rendszere lelassult. A felhasználóktól a kritikus időszakban ugyan több, mint 18 ezer bevallás érkezett be, de voltak akik nem tudtak határidőre eleget tenni kötelezettségüknek.

A hibát a hivatal szakemberei rövid időn belül elhárították, de miután a felhasználók nem kaptak azonnali tájékoztatást a problémáról, ez további bizonytalanságot okozott. A jövőben az APEH honlapján a felhasználók tájékoztatása érdekében az elektronikus szolgáltatás állapotáról, a rendszer leterheltségéről folyamatos on-line állapotmonitorozó felületet hoz létre un. válaszidő-változási grafikon megjelentetésével. A válaszidő mérések alapján az APEH e-mail értesítést küld a 10 ezer legnagyobb adózónak a rendszer elérhetőségével kapcsolatosan.

Az APEH az új állapotmonitorozó felület létrehozásától és működtetésétől azt várja, hogy az elektronikus szolgáltatásokat igénybevevők a jövőben időben és kellő gyorsasággal jussanak hozzá minden olyan szolgáltatással kapcsolatos információhoz, amely szükséges adókötelezettségeik maradéktalan teljesítéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!