Berta Sándor

Elérhető a Windows Vista új előzetes verziója

A Microsoft megjelentette a Windows Vista Közösségi Technológiai Előzetesét (CTP). A szoftver többek között tartalmazza a Windows Media Player 11-es és az Internet Explorer 7-es változatát, valamint a Hálózati Központ nevű funkciót.

"Számos dologban változtattunk, mert igyekszünk mindig fejlődni és előrelépni" - nyilatkozta a Windows Vista előzetes verziójával kapcsolatban Mike Burk, a Microsoft illetékes termékmenedzsere. A legfontosabb újítás a Hálózati Központ, amely minden hálózati funkciót egy helyről tesz elérhetővé és ezáltal megszűnik a Windows XP-ben megszokott hálózatkezelés.

Szintén újdonságnak számít a Windows Media Player 11-es változata, amelynek jelentősen átdolgozták a kezelőfelületét, és részben a kezelésén is változtattak. Az új verzió az elődeihez képest jobban különbséget fog tenni a különböző fájlformátumok között, változik a formátumok kezelése és eltűnik, illetve megváltozik az eddig szinte átláthatatlan könyvtárstruktúra. Szintén újdonság a Windows Mobility Center, amely a notebooktulajdonosok számára fontos beállításokat gyűjti egy csokorba, illetve a Quick Tabs és a Tab Groups funkciók is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az új operációs rendszer először tartalmaz olyan diagnosztikai funkciókat is, amelyek képesek lesznek, a memória- és a merevlemezhibák kimutatására, illetve a hibák elhárításához szükséges ellenlépések megtételére. Így például az adott memóriamodulokban a rendszer nem fogja használni a hibás szektorokat.

A Microsoft ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Windows Vista végleges verziójának megjelenéséig még számos dolgon fognak változtatni, így akit érdekel az új operációs rendszer, az inkább várja meg a tervek szerint még az idén decemberben megjelenő második bétaváltozatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CzBazs #64
    Hali!Megszeretném kérdezni,hogy honnan szedted le a Vistát?Mert engem is érdekelne.Megirnád ide a fórumba,vagy e-mailba(bazs.cz kukac gmail com).Előre is köszi!
    Üdv.
  • CzBazs #63
    Hali!Szeretném megkérdezni,hogy honnan szedted le a vistát?Engem is érdekelne.Ide a fórumba vagy e-mailba megirnád?([email protected])Előre is köszi!
    Üdv.
  • eagle161 #62
    Hy all! Azt szeretném megkérdezni azoktól akik már próbálgatják a windows vista-t, hogy érdemes-e felrakni, csak az lenne nekem nagy lényeg hogy a játékok (programok) elindulnak-e úgy rajta, mint az XP-n?
    Mellesleg mi a különbség a 32bit és a 64bit között, bár én már a 32-est szedtem le, mert nekem aszonták azt kell felraknom!!! Előre is kösy
  • IoIa #61
    Szájhősökkel és elvakultakkal nem érdemes vitázni.
  • dokar #60
    Ha annyira elégedett vagy az os-eddel, akkor miért nem cseréled le a logód Pista-ról XP-re?
  • NuCLEARScoRp #59
    Tévedsz akkor is itt voltam... de te meg ne vedd 100%-ra azt amit itt olvasol... mert sokszor a blikket megszégynítő hazugságokat/féligazságokat írnak...

    golyókapkodó: aki egy kicsit is ért a Windows-hoz tuti nem mondott ilyeneket...

    blakshep: a nyugodj meg, negogy ssívrohamot kapj nekem...

    lola: nemmondod?

    Enkil: Ha valakinek 3 havonta újra kell raknia az XP-t arról csak saját maga tehet... nekem most lesz 1 éves az XP-m!! 20 másodperc alatt beboot-ol, gyors, hibamentes... folytassam?

    Ha valakit kihagytam szóljon!! :DD
  • blakshep #58
    én is még mindig nagyon jól elvagyok a win2k-mal. majd váltok xpre ha 64bites prockóm lesz
  • kbupdate #57
    mivel NTFS-re épül. na mindegy.
  • FTeR #56
    :) nem...
    a winFS-t ígérték, de az nem egy új egyedülálló fájlrendszer. ennél világosabban már nem megy.
  • Enkil #55
    de igértek