Berta Sándor

Miniképernyőket fejlesztett ki a Siemens

A német vállalat szakembereinek köszönhetően a jövőben már olyan területeken, mint például élelmiszer-csomagolásokon vagy gyógyszeres dobozokon is megjelenhetnek majd a minikijelzők, ahol eddig erre - elsősorban költségokokból - nem volt lehetőség.

A Siemens által a Frankfurtban megrendezett Plastics Electronics nevű kiállításon bemutatott miniatűr képernyők hajszálvékonyak, képesek a színes álló és mozgó felvételek megjelenítésére, és akár egy papír- vagy műanyagzacskóra, csomagolásra is felnyomtathatók, illetve felragaszthatók. A minikijelzők előnye továbbá, hogy a hagyományos LCD kijelzőknél jóval olcsóbban előállíthatók, környezetbarát kivitelben készülnek és akár már 2007-től megjelenhetnek a világpiacon.


A képernyőkön az adott termékekről bármilyen tetszőleges információ megjeleníthető, legyen szó alkotóelemekről vagy például egy műszaki készülék esetében a kezelési útmutatóról. A minikijelzőknek köszönhetően a jövőben egy gyógyszer csomagolásán elolvashatók lennének a legfontosabb információk, a gyógyszer adagolásáról stb. De a miniatűr képernyők akár a vásárlók szórakoztatásában is szerepet kaphatnak, például a segítségükkel akár animációs filmek vagy kis játékok is megjeleníthetők lesznek.


A kijelzők működését elemekkel biztosítják, ám ezek élettartama csupán néhány hónap. Mindez be is határolja a képernyők felhasználási lehetőségeit, hiszen egy több hónapon át tárolt és szállított áru esetében nem biztos, hogy jó megoldás a Siemens kijelzőinek a használata. Mindenesetre a vállalat munkatársai nem ülnek a babérjaikon, és azon dolgoznak, hogy később akár már kisebb filmek is megjeleníthetők legyenek az újfajta miniatűr képernyőkön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #12
    végem = cégem,

    és most van itt az ideje, hogy elhúzzak aludni ;)
  • irkab1rka #11
    MUhhahahhahahhhahaha

    Ha lesz végem, alkalmazlak kreatív igazgatónak :)))))) Tartsd meg a nicked addig :)
  • HUmanEmber41st #10
    Hát semmi fantáziátok sincs ???
    Mire jó egy ilyen mini képernyő amire azt írsz amit akarsz ????
    Puskázni vazze!!!!!!
  • Csukii #9
    ok, frankó, és majd a tej ára triplája lesz :-D
  • IoIa #8
    Látszik, hogy eltartott vagy...
  • bobka #7
    szerintem jó ötlet...fejlesszék csak és majd 10év mulva amikor ránézek egy konzervre kiirja nekem hogy hogyan tudom elkészíteni meg stb...
    ha a méret nem korlátozott akkor plakátok is lehetnek belőle.jó cucc ez
  • k0zi #6
    Nyomtatott áramkör :)))
    Egyébként ha elalszik a kijelző akkor valszeg már a termék se jó :D Illetve ha sokáig működik mi a garancia arra hogy a szavatossági időt nem írja felül egy "okos" kis programkód/vírus? :)
  • Nudlisz #5
    Nekem az a furcsa hogy fel lehet nyomtatni,ugyanakkor az elemmel tartóágát is blablázzák. Az én nyomtatóm nem tud semmiféle erőforrást nyomtatni.
  • exac #4
    remek, a közeljövőben 3000Ft lesz egy zacskó chipsz, ami 150gr chipset tartalmaz, de cserébe megnézheted a zacskón spongyabob legújabb kalandjait...
  • vincuska #3
    es akkor mar nem kell orszagonkent kulon csomagolas a termeknek, es 250 nyelv kozul kell majd megtalalnom a magyar leirast.

    de mondjuk a bkv berletemre irhatnak vmit, es majd viszem be 3 havonta feltolteni ;-)