Berta Sándor

Gesztusirányítás akár egy méter távolságról is

Az ITSO Sensing Technology segítségével ezentúl akár a 47 colos vagy még nagyobb LCD-képernyőkön is alkalmazható az intuitív érintés nélküli vezérlés, akár 1 méter távolságból is.

Az Evoluce cég Integrated Through Screen Optics (ITSO) Sensing Technology eljárása multitouch- és multishift-funkciókat tesz lehetővé a nagy méretű LCD-kijelzőkön. Az Evoluce megpróbálta megoldani, hogy egyetlen technológia használatával legyenek elérhetők a gesztusirányítás és a multitouch-funkciók a nagy méretű LCD-kijelzőkön és a szakemberek fáradozásait végül siker koronázta. A két megoldás együttes alkalmazása új lehetőségeket nyit meg a fejlesztési munkákban és a dizájntervezésben, az információk megjelenítésében és továbbításában, valamint szórakoztatóipari és játékterületen.


Az ITSO Sensing technológiája segítségével egy időben korlátlan számú gesztusparancs adható ki és hajtható végre egyetlen kijelzőn. Lehetőség van továbbá arra, hogy a megfelelő mozdulatokkal bizonyos tárgyakat arrébb helyezzünk a képernyőn, felnagyítsunk vagy lekicsinyítsünk, illetve forgassunk. Mindez anélkül tehető meg, hogy akár csak egyetlen alkalommal is hozzá kellene érni a kijelzőhöz.

Az innovatív megoldást a cég már integrálta az Evoluce ONE nevű 47 colos, 1920 x 1080 képpont maximális felbontású, Ethernet- és DVI-csatlakozóval ellátott Full-HD LCD-képernyőbe, amely egyaránt támogatja a multitouch- és a multishift-funkciókat. A terméket rendkívül jó képminőség jellemzi, így kiválóan alkalmas multimédiás és oktatási programokhoz, egészségügyi képfeldolgozásra és interaktív játékokhoz. A kijelző matt felületű és ellenáll a karcolásoknak, strapabíró, így a cég szerint ideális partikra, bemutatókra, prezentációkra, akár interaktív kiállítási darabként is használható múzeumokban vagy művészeti csarnokokban.


Az Evoluce ONE függőlegesen és vízszintesen egyaránt beépíthető, s teljes mértékben támogatja a Windows 7 multitouch-funkcióit. "Rendkívül nagy számú alkalmazás profitálhat az új gesztusvezérlésből és a multishift-, valamint a multitouch-képességből. Többek között a termék- és ipari tervezéshez, az egészségügyben, a folyamatok vezérlésére vagy az üzleti folyamatok elemzésére használt összetett szoftverek is könnyebben kezelhetők a segítségével. De a csapatmunkában, az ötletfejlesztéseknél és más területeken is profitálni lehet az új technikából" - jelentette ki Wolfgang Herfurtner, az Evoluce AG vezérigazgatója.

A különleges kijelző minden szabvány multitouch-szoftverfejlesztési interfészt támogat, ide értve a Java-t, az XML-t és a TUIO-t. Ezenkívül kompatibilis a Flashben, a WPF-ben, a Silverlighttal vagy a C++-ban készített multitouch-alkalmazásokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atomreaktor #10
    ezek szerint nem csak a microsoft surface fog megjelenni ebben a szegmensben.
  • Killerke000 #9
    szerintem eszéletlen jó!
    az ötletnem új, már sok filmben megjelent, épp ideje volt összehozni egy ilyet:P
    amugy még szeritem kiforratlan, mivel nekem lassúnak tünt, nem tom, hogy mi lett volna ha a csávó a telefont egy kicsit gyorsabban mozgatta volna, lehet, hogy letargetelt volna róla:S
  • Gladiator #8
    Be kell tagelni a macska talpat, mint ahogy a szifonnal csinaltak:)
  • darkhill #7
    Nagy az isten allatkertje..
    egyekbent felismeri ha a macska futkoraszik rajta.. es egybol olyan jatekokat tolt be amivel a macska tud jatszani! benne van a videoba is...
    Mellesleg fel meter es nem egy meter
  • T0nk #6
    Ez már billentyűzetnél is probléma. Van is olyan szoftver, ami érzékeli, hogy macska gépel.
  • Magiszter #5
    Azért az durva hogy egyszer rámegy a macskám és elprogramozza a fél oprendszert :D Kell rá feltalálni egy macska-érzékelőt, ami ugató hangot ad ki ha közelébe megy a cirmos.
  • Boroskóla #4
    Na de ha elszáll előtte egy légy, vagy éppen rá száll és elkezd rajta össze vissza menni :)
  • hdo #3
    Végre nem lesz maszatos a kijelző ... :D
  • fergusonpapa #2
    ohh most miden nyomi tony starkot fogja fikázni -.-' FILM gyerekek FILM
  • azirafael #1
    Bezzeg Tony Starknak nem kell ilyen gagyival szórakoznia...