Gyurkity Péter

Új néven tér vissza a SuprNova.org

A kiadókat és filmstúdiókat tömörítő szervezetek által bezárásra kényszerített BitTorrent oldal - amely mind közül az egyik legforgalmasabb volt - most megújult névvel tér vissza a világhálóra.

Az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) tavaly decemberben fokozta erőfeszítéseit a BitTorrent tracker-oldalak bezárása, vagy legalábbis visszaszorítása érdekében. Rövid idő alattt jelentős eredményeket értek el, és egyik legfontosabb eredményük a nagy forgalmat lebonyolító SuprNova.org bezárása volt. Az oldalból egyedül a fórum, illetve az IRC csatorna maradt meg, míg a torrent fájlokat eltávolították az oldal üzemeltetői.

"Nem tudjuk, hogy a SuprNova visszatér-e majd valamikor, de annyi biztos, hogy többé nem szolgáltat majd BitTorrent hivatkozásokat" - állt a tevékenység megszűnését hírül adó közleményben. A letöltések eltávolítása jelentős győzelem volt az MPAA számára, hiszen megmutatták, hogy többé a BitTorrent oldalak sincsenek biztonságban. Több mint féléves kihagyás azonban most úgy tűnik, hogy az oldal mégis újjáéled, igaz, más néven. Erről csütörtökön értesítették az érdeklődőket, leszögezve, hogy a SuprNova régi formájában már nem tér vissza.Az "új" oldal neve a nem túl fantáziadús NewNova.org, amely az eddig használt kódra épül, némi hibajavítással, a nagyobb sebesség érdekében. Itt máris megtalálhatók az első torrent fájlok, és maga az oldal minden részletében megegyezik a régivel. Egyedül az üzemeltető személye változott, mivel a SuprNova egykori készítője nem folytatja tevékenységét, ő mindössze az eredeti forráskódot adta át az új tulajdonosnak.

A rövid közleményből kiderül, hogy az új oldal üzemeltetője ismert személyiség p2p-körökben, ám egyelőre szeretne névtelen maradni, ami teljességgel érthető. Több mint valószínű ugyanis, hogy a NewNova hamarosan felkelti a jogvédő szervezetek figyelmét, már csak azért is, mert puszta létezése a kalózellenes csoportok arculcsapását jelenti. Kiváncsian várjuk, hogyan alakul majd az oldal további sorsa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mardel #25
  a mininova az nem a suprnova egyik mirrrorja? te...
 • Laky #24
 • Nenrandil #23
  :)
 • laca70 #22
  Ez fennt volt a Mininovan is 2 hónapja.
 • winnie #21
  leszedhetsz cuccot, de azt máshonnan is megteheted

  a suprnova nem egy torrentoldal, csak egy kereső, indexelő oldal, ami más oldalak torrentjeit összegzi, mint a torrentspy, rokanova, mininova, ircspy.
 • Zsoltika 007 #20
  Love! Peace! P2p! Counter-strike!
 • MagyaR #19
  Ezek mekkora fa**ok. Ezzel csak reklámozzák az oldalt :D. Megyek és gyorsan leszedek pár cuccot.
 • Wilddog #18
  Szemét állatok vagyunk mind! Mi csavarjuk ki szerencsétlen kaliforniai árvák kezéből az utolsó falatot.
  NewNova éljen sokáig!
 • Beepee #17
  Hölgyek urak. Real-Eintracht Frankfurt 60-as BL döntő fent Puskás Öcsi 4 góljával. Ilyet...NewNova is the best
 • Béla bácsi #16
  Ladies and gentlemen, please welcome:
  NewNova
  Remélem sokáig bírják.