Szekeres Viktor

Bezárt az egyik legnépszerűbb tévés file-megosztó oldal

Az első kósza hírek és linklevételek után immár hivatalos a hír. A legnépszerűbb tévésorozatos ED2K bezárta kapuit.

Bár a hét eleji hírek, miszerint a Warner Bros. levetette pár sorozatának linkjét az oldalról még csak kisebb zavart okozott a filemegosztó-társadalomban, de mint kiderült valóban nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Wuff, a TRW oldal gazdája az oldal fórumában hivatalosan is bejelentette, hogy a jogvédők nyomására bezárt az oldal és a PayPal rendszeren támogatást is kért a felhasználoktól az esetleges jogi költségek fedezése érdekében.

A csak linkeket kínáló, hatalmas adatbázisú www.the-realworld.de lett az az oldal, amely a ShareTV ugyancsak jogi fenyegetések miatt történő bezárása után - persze az oldal IRC-csatornákon keresztül változatlan formában továbbra is működik - a leg­na­gyobb tévésorozat adatbázissal bírt, hiszen több mint 1000 tévésorozat több mint 70 000 ED2K linkjét lehetett letölteni az oldalról angolul, németül vagy akár franciául is.

Ezzel a lépéssel a Shareconnector és a Sharereactor után újabb hatalmas Edonkey-oldal lett az enyészeté, bár valószínűleg a közösség és a linkcsere - az ED2K jellegéből adódóan - tovább fog élni a fórumokon és IRC-csatornákon keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #20
    Dinamikus IP? Igen, és?
    A megosztott cuccok listája alapján vádírat, és már kérhetik is le a szolgáltatótól, hogy akkor éppen ki is használta azt az IP-t, szóval a dinamikus IP azzelllllen nem véééd :))
  • BiroAndras #19
    "P cím -> megosztott cuccok listát"

    dinamikus IP ?
  • _Vegeta_ #18
    A dc felett mar nagyon reg elszallt az ido. :)
  • mrzed001 #17
    És hogy mennyivel veszélyesebb. Még egy 1.0-ás ASVA-BSA alkalmazott is pillanatok alatt leszedi az IP cím -> megosztott cuccok listát (és már kész is a vádirat)
  • Bith #16
    Mert szted HUB-ot nem tudnak lelövetni? Volt is már ilyen próbálkozás sztem...
  • troc #15
    amióta emulézok, másfél éve, eccer sem vágytam vissza a nehézkes dc++ra. nehéz a kutakodás, nevetséges a szükséges gigászi adatmegosztás + itt állandó a program fejlesztése. új elterjedt filék sokszor úgy jönnnek, mint egyes torrentek.
  • AeroS #14
    Ezért kell DC++-t használni...
    Ott nem fenyeget a bezár(at)ás veszélye.
  • pemga #13
    Ilyenkor fel szokták ajánlani az link és post-adatbázisokat másoknak, nem? Akik esetleg más országban próbálkoznak. A cikk is azt írja, hogy működik továbbra is, csak irc-csatornákon.
  • winnie #12
    ez nem így működik. majd hirtelen lesz valakinek több zízezres linkgyűjteménye?
  • Bith #11
    Mondjuk elég lassan, meg néha timeoutol.