Berta Sándor

IFPI: a digitális fájlellenőrzésé a jövő

Kazaa, Grokster, eDonkey, WinMX. Csupán néhány azokból a fájlcserélő rendszerekből, amelyek már majdnem eltűntek, vagy amelyeket a zeneipar folyamatosan támad és hamarosan eltűnhetnek.

A nemzetközi zene- és filmipar azonban úgy látszik, nem elégszik meg ennyivel, hanem minél inkább fel akarja gyorsítani ezt a folyamatot. Ezt bizonyítja az is, hogy a Nemzetközi Zenepari Szövetség (IFPI), az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPA) és a német Szerzői és Hasonló Törvénysértéseket Felderítő Társaság (GVU) egy új programot fejlesztettek ki, amely a Digitális Fájlellenőrzés (DFC) nevet viseli.

Az IFPI oldaláról letölthető szoftver hatásosan működik. Megkeresi a számítógépre feltelepített fájlcserélő programokat és blokkolja a használatukat, vagy nemes egyszerűséggel letörli őket a PC-ről. A szakemberek szerint így megkímélhetik a felhasználókat nemcsak a sok bosszúságtól, de a p2p-rendszerek által terjesztett vírusoktól is. "Régóta nyílt titok, hogy közvetve vagy közvetlenül sok internetező a KazaA-nak és a társainak köszönheti, hogy vírusos lesz a számítógépük. Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy azok, akik biztonságban akarják tudni a kártevőktől a PC-jüket, azok töltsék le tőlünk a programot" - mondta Gerd Gebhardt, a Német Zeneipari Szövetség elnöke.

Az IFPI, az MPA és a Nemzetközi Videó Szövetség (IVF) ezenkívül kiadott egy cégeknek szánt brosúrát is, amelyben igyekezni felhívni a vállalatok vezetőinek a figyelmét a fájlcserélésben rejlő veszélyekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nudlisz #28
    Nem nem kér érte pénzt hanem csak annyit hogy megéljen belőle normálisan azt kész.
  • Raszkolnyikov #27
    ott a pont. De aki pl.: Britnit szereti? Szegény nem talál magának rendes munkát. Letörik a körme. Ő nem tudja hobbiból csinállni. Szegény.
  • Caro #26
    Az IFPI szerint a digitális fájlellenőrzésé a jövő...
    Szerintem meg a nyílt zenéé!
    Ezek olyan hülyék. Semmilyen magáravaló operációs rendszerbe nem fognak ilyen bonyolításokat belerakni, a jelenlegi jól működő algoritmusok helyére, csak hogy ezek jól járjanak.
    Nem fogják a számítógépek teljesítményét önkényesen korlátozni.
    Újra jelennek meg a fiatal, lelkes bandák, akik ZENÉT csinálnak, és nem pénzért, hanem egyszerűen feldobják a netre!
    Az igazi művész nem a pénzért csinálja. És az igazi művész nem ezzel foglalkozik főmunkaidőben, hanem készségből, hobbiból megy neki.
  • MagyaR #25
    Ezek sem hallottak még a tűzfal fogalmát :D.

    Inkább letöltök vmi jó vírusírtót vagy tűzfalat ami felismeri, ha egy fájl vírusos, azt ennyi.
  • MagyaR #24
    Ezek azért sem normálisak, ert amiután így elterjesztették, hogy ez a progi letörli ezeket a fájlcserélőket a gépről, ki az a hülye aki letölti?????
  • Piscator #23
    És sok ember rá szolgál a hülyének nézésre :-(
    cinikus, és szánalmas.
    Talán nem pont ŐK tettek virust a kazaa,ba, nem ők terjesztenek virusokat fájlcserélökön?
    Minden normális ember egy normális viruskeresőt rak fel, és úgy p2p-zik, a normális p2p szoftverről nem beszélve.
  • Piscator #22
    Forduljanak fel!
    Legyen legális a kalózkodás!
  • FecaA #21
    Épp ezt teszem! A magam kis azureusával! :D
  • Ch_Slater #20
    remélem elnéz a RIAA felé a Rita...
  • MacrosTheBlack #19
    Ezeket robbantaná már fel vmi arab terrorista... Engem is idegesítenek az ilyen bsa klónok, látszik nincs munkájuk, azzal szórakoznak hogy a becsületes embereket idegesítik.