Berta Sándor

Elérhető az interneten az XP SP3 előzetese

Ugyan még mindig folyik a vita szakmai berkekben, hogy elérhető lesz-e a Microsoft harmadik javítócsomagja a Windows XP operációs rendszerhez, a világhálón azonban máris hozzáférhetővé vált a csomag egyik előzetes változata.

Az XP SP3 nem hivatalos kiadása a The Hotfix nevű, főleg szoftverfrissítésekre és javításokra specializálódott letöltési és fórumoldalon érhető el. Ethan Allen, a The Hotfix adminisztrátorának elmondása szerint a javítócsomagot saját maga készítette el, méghozzá a Microsoft által nyilvánosságra hozott javítások és biztonsági frissítések, illetve a redmondi szoftveróriásnál az SP3 elkészítésével megbízott részleg nem nyilvános letöltéseinek egy csomagba való összegyűjtésével.

Allen korábban a Microsoft bétatesztelőjeként dolgozott, így kiválóan ismeri a rendszert és gyenge pontjait. A férfi naponta aktualizálja a csomag tartalmát, az ehhez szükséges információkat az SP3-ért felelős részleg weboldalán találja meg. "Az egészben az az érdekes, hogy ezek a javítások elvileg bárki által szabadon letölthetők, a gond csak az, hogy a Microsoft rendszeresen jól eldugja őket, úgy, hogy egy átlag felhasználó még véletlenül se találjon rájuk" - nyilatkozta Allen. A szakember korábban hasonló módszerrel készítette el a Windows XP operációs rendszer különböző változatainak második javítócsomagját is, amelyet aztán hetekkel a hivatalos SP2 megjelenése előtt hozzáférhetővé tett.

Bernard Ourghanlian, a Microsoft franciaországi menedzsere néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy már készül az SP3. A tervek szerint a javítócsomagot a Windows Vista megjelenését követően, 2006 második felében hoznák nyilvánosságra. A Microsoft egyik szóvivője ugyanakkor legutóbb már azt nyilatkozta, hogy az SP3 debütálása közel sem biztos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Breki33 #90
    zidder még nem szedtem le mindet, de most nem műxik az ftp-de nehogy töröld
  • Max7 #89
    hát az egy forint is jobb a nullánál de egy gyufásdobozt se tudok belölle venni :)
  • kbupdate #88
    De jobb volt a semminél. Ezt anno leteszteltük.
  • Breki33 #87
    ezt tudom de ugy írtad mintha ez három hónappal ezelőtt lett volna
  • Max7 #86
    ami az sp1-ben van az semmiféleképpen nem nevezhető tüzfalnak még a legjobb joakarattal sem :D
  • kbupdate #85
    Az MS Blaster megjelenésekor már 3-4 hónapja elérhető volt a frissítés Windows Update-en, mikor felütötte fejét a vírus. Ami egy RPC biztonsági hibát használt ki.
  • kbupdate #84
    Csak annyit, hogy XP rtm-ben is volt már tűzfal (tehát az első xp, sp1 nélküli-ben is), de az közel sem tudott annyit mint az SP2-es tűzfal. Ezért át is nevezték ICF-re vagy -ről? Arra most nem emlékszem pontosan, de akit érdekel utána kereshet.

    És tökéletesen igazad van, SP2 tűzfala is már elég jó, tud sok mindent, port átrinyítás stb. Csak valóban tudni kell kezelni. (User friendly nem egyenlő, hogy olvasni se kell tudni)
  • Max7 #83
    Arra lusta voltam hogy végig olvassam az összes hozzászólást de pár hozászolást azért kritizálnék!

    A microsoft nem dug el semmit ez hülyeség! miért tenné? megdolgozik vele majd utánna nem adja ki? ennek mi értelme?

    osztán az lehet hogy 189 update van a sima win xp-hez de nem egyesével kell felrakni őket elég hogyha nyomsz egy win updatet es az letolti feltelepiti amig te éppen mást csinálsz majd szol hogy ő befejezte a melót ujra kéne indítani a gépet!

    és azt sem tom hogy ki irta hogy egyébb dolhgokat is fognak belepakolni az sp3-ba mint amiket kiadtak eddig frisitésbe de neki volt igaza! gondoljatok bele az sp1-ben még nem volt saját tűzfal.... ha telepítettétek a frisitéseket akkor abban még mindig nem volt tűzfal! most meg ha felteszed az sp2-őt abban már van!

    jó az sp2 sőt a win tűzfal is csak tudni kel l használni!

    Én várom az sp3-mat!!!!!

    Bye: Max7
  • Breki33 #82
    Milyen három hónap???
  • Breki33 #81
    én speciel nem kapcsolom ki, de tudom miért

    és az hogy valaki nem automatikusan frissit nem jelenti azt, hogy nem rakja fel őket.

    Ugye erről szól itt az egész.