Gyurkity Péter

Felgyorsítaná az SP2 elterjedését a Microsoft

A redmondi cég szeretné felgyorsítani a Windows XP második javítócsomagjának elterjedését, mivel az első hónap eredményei meg sem közelítették a korábban tervezett szintet.

A szoftveróriás szóvivője bejelentette, hogy a javítócsomagból egy hónap alatt összesen mintegy 20 millió példány került ki a felhasználókhoz és a vállalatokhoz, míg az augusztus 6-án nyilvánosságra hozott előrejelzésben két hónap alatt 100 millió telepített frissítést jósoltak. Az előrejelzés kizárólag az automatikus frissítéseket vette figyelembe, így kijelenthetjük, hogy a Microsoft reményei korántsem váltak valóra, és a javítócsomag mélyen a korábban várt szint alatt teljesít. A jelentős lemaradás ellenére a szoftveróriás szerint még mindig teljesíthető a korábbi terv, és ennek érdekében felgyorsítják az automatikus szolgáltatás működését.

"A Microsoft továbbra is megkülönböztetett figyelemmel kíséri a letöltések alakulását, és növelni fogja a napi letöltések számát. A napi eredmények jelentős ingadozást mutatnak, de a következő hónapban behozzuk a 80 milliós elmaradást" - jelentette ki a szoftveróriás szóvivője. Szakértők szerint a Microsoft terve sikerrel járhat, hiszen az automatikus letöltés elsősorban a fogyasztókat, valamint a kisvállalkozásokat érinti, így a nagyvállalatok - amelyek nagy része megakadályozta a javítócsomag automatikus telepítését - kimaradnak a számításokból. A nagyvállalatok aggodalma érthető, hiszen a fejlesztés során a Microsoft többször is felhívta a figyelmet a kompatibilitási problémákra, és az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (Department of Homeland Security) a múlt hónapban azt tanácsolta, hogy a javítócsomag telepítése előtt mindenképpen készítsünk másolatot fontos adatainkról.

"Nem arról van tehát szó, hogy a nagyvállalatok idegenkednek a javítócsomag telepítésétől, hanem arról, hogy a frissítést önálló operációs rendszerként kezelik, amelynek telepítése időt és odafigyelést igényel. Álláspontjuk érthető, hiszen a javítócsomag bizonyítottan problémákat okoz egyes felhasználói programok esetében" - jelentette ki Steve O’Halloran, a kanadai AssetMetrix elemzői cég alelnöke. "A 20 milliós eredmény valójában azt jelzi, hogy a vállalatok egyelőre óvatosak, és azon törik a fejüket, hogyan lehetne az átállást problémamentesen végrehajtani."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • klastrom #20
    Állítólag össze lehet, és kell is némelyek szerint, fésülni az SP2-t és az Xp-t,és Boot Cd-t kell belőle készíteni.Ki tudja nekem elmondani hogy hogyan?
  • [HUN]PAStheLoD #19
    haggyadmá' .. nemlátod hogy ő nem ér rá , mindent tud .. épp Bush-al és Bill Géccel lesz mekbeszélése ... elfoglalt .. csak épp migrénje volt és elfelejtette hogy milyen bölcs és megfontolt is ő ... ígyhát előtört belőle a traktoros ösztön .. gyk. parasztság
  • fapapi #18
    WINDOZOS KISCSAKO ha mar fikazod itt a jonepet akor fejtsed ki a te gondolatmeneted is. kivancsi lennek ra te pengeagyu!
  • lola #17
    Csak zárójelben jegyzem meg, hogy én a csupa kisbetűs lola vagyok. Létezik egy nicklopó, aki Lola-ként szokott szerepelni, de teljesen más véleményeket szokott írni, mint én.
  • NEXUS6 #16
    Háj Lola!

    Hát ebben tökre igazad van! Most éppen van a gépemen egy w98se, 3 hónapja próbából fölraktam, hogy meddig marad élve. Se tűzfal se virnyák írtó. (Hát mi tagadás, szeretek veszélyesen élni )

    Ótlukk kiirtva, IE veszélyes opció kikapcsolva. Lehet hogy van már egy csomó trójai hintalovam, de még műkszik és nem is lassult még be se az inyternyet se a progik. A bondfiókákat, meg a kukiaikat szoktam néha leírtani, aztán sanyi.

    KÚL
  • lola #15
    Ne dadogj!
    A súlyos hiba: ha SP2-t telepít valaki és modemes internet elérése van, akkor az egész gépe megosztásra kerül, és csak az nem látja, aki nem akarja. Elég jó, nem?
    Aki sok év biztonsági hibái után sem okult abból, hogy nem szabad msie-t, outlook (expresst), stb. használni, az megérdemli a sorsát.
    Egyébként állítom, hogy lehet nagyságrendekkel nagyobb biztonságot elérni windows alatt is, csak:
    1. ki kell herélni a windowst.
    2. a biztonságot (és egyáltalán semmit) NE ms programokkal oldjunk meg. Kiváló alternatívák vannak.
    3. az update-k potenciális veszélyforrások.

    PS: csoda, hogy még nem törlődött a hozzászólásom, mert amikor ezt a témát feszegetem, azok a hozzászólásaim rendre eltűnnek.

    PS2: a nickemmel ne viccelődj, mert esetleg én is elkezdek viccelődni a tieddel...
  • Faterx #14
    "Vagy azért, mert a már ismert biztonsági hibákat az alternatív programok már befalazták és újakat kéne bejuttatni?"
    Én azt gondolom a lényegre tapintottál...
  • Laci #13
    OK. Szerintem ha valamit tudsz erről, vagy jobban tudod (és nem titok) megoszthatnád itt, mert én kíváncsi vagyok rá.
  • mireez #12
    fuj, mennyi zseni van itt. Ti kis senkik. még azt se lehet mondani, hogy úgy csináltok, mint akik értenek hozz... csupán csak kis idióták vagytok. ennyi
  • Laci #11
    Ja hát ez lesz ugye a longhorn...